1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. “Täisväärtusliku elu mandalakogum” aitab õppida hetkes olema ja kõrgema minaga kontakti looma
“Täisväärtusliku elu mandalakogum” aitab õppida hetkes olema ja kõrgema minaga kontakti looma

“Täisväärtusliku elu mandalakogum” aitab õppida hetkes olema ja kõrgema minaga kontakti looma

Foto: Shutterstock

VaimuKeha on välja andnud raamatu “Täisväärtusliku elu mandalakogum”, mis viib värvimise kokku heade harjumuste loomisega. Raamatut koostades on autorite tiim ühendanud vasaku ja parema ajupoolkera tegevuse, mis on inimesele igapäevaselt väga oluline, sest vasakus ajupoolkeras on peidus analüütilised võimed ning paremas ajupoolkeras on inimese ruumiline orientatsioon ja loovus. Rakendades mõlemat ajupoolkera, on inimestel eluteel kergem edu saavutada ja oma täielikku potentsiaali kasutada.

See raamat koosneb 52. nädalast ehk 52. mõttest või harjumusest ja 51+1 mandalast, mis tähendab, et viimase saab täiesti ise joonistada — teised tuleb värvida endale sobivas värvigammas. Iga nädal esindab ühte mõtet, millele käesoleva nädala jooksul tähelepanu pöörata ning päeva lõpus saab teha kastikesse ristikese, kui see mõte on inimest päeva jooksul edukalt saatnud. Teisisõnu, raamatus on ühendatakse meeldiv värvimine kasulikuga ja nii muutub kogu päev positiivsemaks.

Kõige olulisem osa mandalakogus on keskendumine elus edasiviivate harjumuste juurutamisele. Autorid usuvad, et korraga on võimalik keskenduda ainult ühe harjumuse kinnistamisele, sest millele inimene keskendub, see ka tema ellu tuleb. Heade harjumuste mandalaraamat aitabki juurutada iganädalaselt ainult ühte uut harjumust ning keskendudes iga päev vaid selle mõtte omandamisele ning tähele panemisele, on aasta lõpuks omandatud 52 elukvaliteeti tõstvat harjumust!

Teise sammuna keskendub raamatu sisu tänulikkusele. Tänulikkus on oluline punkt õnnelik olemiseks. Väga paljud otsivad endiselt õnne kusagilt väljast — suurem auto, paremad riided, uhkem maja, kõrgem tiitel jne. Fookus tuleks aga nihutada välise õnne otsinguilt oma sisemisele teekonnale, sest kestva edu võti pole midagi välist. Mis see kellegi jaoks tegelikult on, saab vastusena leida ainult iseenda seest. Enda sisse vaatamine toob lisaks kaasa ka suurema empaatiavõime, mis omakorda suurendab tänulikkust kõige suhtes, millega igapäevaselt kokku puututakse. Inimene võib peagi avastada, et paksema rahakoti asemel täidab hinge hoopis lapse naer, lehtede langemine või tore õhtu sõpradega.

Kolmandaks — kui palju aega veedab inimene oma elust oodates? Levinud on komme oodata midagi, et alles selle täitumisel täiel rinnal elama hakata saaks — puhkust, paremat töökohta, kõrgemat palka. Tihti mõeldakse ainult oma tulevikuplaanidele või heietatakse, kuidas minevikus olnud olukorra teisiti lahendada oleks võinud. Vähesed suudavad olla rahul hetkeolukorraga ja sellest rõõmu tunda ning aktsepteerida seda praegust hetke, kus just nüüd ollakse või mida selles hetkes teha tahetakse. Selle pärast lisasidki autorid oma raamatusse ka kolmanda osa — loovuse. Mandalate värvimine aitab harjutada hetkes olemist ja selle täiel rinnal nautimist. Kuigi see võib tunduda pealtnäha arusaamatu, kuidas pildi värvimine võib aidata igapäevaelus rohkem kohal olemise ning hetke nautimise juures, siis ega enne ei teagi, kui pole end sellele pühendanud!

Ühendades kõik kolm osa, said raamatu loojad täieliku enesearengu töövihiku, mis saadab inimest terve aasta vältel. Raamatu kasutamine on põnev, sest nii hakkab kiiresti nägema enda arengut ning muutust õnnelikuma inimese suunas. Mandalakogum on paraja suurusega ning piisavalt kerge, et seda on võimalik igale poole kaasa võtta. Värvida sobib nii vildikate kui pliiatsitega, kuid miks mitte ka pintsliga! See on üks tore raamat täiustama iga enesearengule pühendunud töölauda või raamaturiiulit!

Sille Martma

Raamatu autorid Sille Martma ja Mai-Liis Kivistik on kaks noort naist, kes on valmis saanud oma esimese raamatuga, mis polegi tegelikult päris raamat. Teoses on ühendatud kaks külge — positiivsete harjumuste loomise töövihik ning loovust arendav ning kõrgema minaga kontakti loov tegevus, värvimine. Harjumused on raamatusse võetud just selle järgi, mida naised ise oluliseks peavad, et tänapäeva kiires ning valikuid täis maailmas ikka terve ning positiivne püsida.

Mai-Liis Kivistik

Mai on YogaFunc treener ning enesearengule pühendunud Sisemina looja. Sille Brena Fitnessist peab ennast vaimseks gängsteriks ning tegeleb elustiili- ja toitumisnõustamisega. Koos moodustavad nad ühtse terviku ja täiendavad teineteist.

Raamatu esitlus toimub 16. oktoobril kell 18:00 Viru Keskuse Rahva Raamatus.

Head Uudised GoodNews