1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Sulu viljakuivatis toimub Siiri Sisaskiga selle suve viimane hingamiskontsert
Sulu viljakuivatis toimub Siiri Sisaskiga selle suve viimane hingamiskontsert

Sulu viljakuivatis toimub Siiri Sisaskiga selle suve viimane hingamiskontsert

Sulu viljakuivatis toimub 30. augustil vaid 30 hingelisele hingamiskontsert, kus õhtut viivad läbi ja hingamisseanssi toetavad hingamisterapeudid Heiki Tomson ja Kretel Viirsaar.

Heiki Tomson. Foto: Rasmus Kooskora

Hingamiskontsert on veelgi turvalisem ja veelgi sisukam võimalus hingamispraktika viljelemiseks, kus sel korral kannab kuulajaid muutunud teadvuse seisundis ja siserännakutes Siiri Sisaski hingestatud hääl.

Seekord saab kogeda vivatsioon-hingamist, mis on parim viis kõikide tunnete ja aistingute tingimusteta nautimiseks. Vivatsioon-hingamine koosneb viiest seotud elemendist, mis kõik üksteist omavahel toetavad:

  • ringjas ühendatud hingamine
  • täielik lõdvestumine
  • teadlikkus detailidest
  • integratsioon ekstaasi
  • valmisolek kogeda meeldivana kõiki tundeid ja aistinguid

„Pane tähele, millise tunde tekitab hingetõmme. Taju, kuidas õhk su kehasse ja sealt välja liigub. Piisab ühest hingetõmbest, tekitamaks avarust sinna, kus enne oli katkematu mõtetejada. Sa pead olema teadlik üksnes ühest hingetõmbest. Sellest piisab isegi juhul, kui koos hingamisega paar tundi või rohkemgi mediteerid. Üks hingetõmme on kõik, millest sa teadlik olla saad. Ülejäänu on kas mälestus või ootus (ehk siis mõte),“ on öelnud Eckhart Tolle.

Hingamiskontserdi korraldavad imelised Siiri Sisask, Heiki Tomson ja Kretel Viirsaar.

Siiri Sisask

Siiri on laulja, keda tuntakse kui erilise hääle ja muusikakeelega loojat. Tema hääle huvitavad kõlavärvid ja omapärane helikeel on see, mis on temast loonud ühe põnevama naisartisti Eesti muusikamaastikul. Siiri loomingus on olulisel kohal tunnetuslikkus. Läbi sügavalt meditatiivse improviseeritud muusikarännaku kannab Siiri šamanistlik hääl kuulajaid sügavale olemuselätetele.

Heiki Tomson

Hingamistreener ja –terapeut. Praktiseerinud teadlikku hingamist 2014. aastast. Läbinud Dan Brulé teadliku hingamise meisterlikkuse viieastmelise koolituse ning õppinud Sami Mälkiä ja Sudir Tiwari juures pranayama-hingamist. Saanud Body Awareness Institute’is Nisarga Eryk Doboszi käe all biodünaamilise hingamise ja trauma vabastamise teraapia väljaõppe. Heiki eesmärk on ühendada inimesed kõrgema potentsiaaliga läbi teadliku hingamise praktikate ja kehatöö.

Kretel Viirsaar

Vabastava hingamise terapeut aastast 2005. Läbinud erinevaid hingamisteraapiakoolitusi üle maailma ja õppinud meditatsioonipraktikaid mitme vaimse meistri käe all (Dan Brulé, Leonard Orr, Binnie A. Dansby, Byron Katie, Sadhguru jne). Lisaks on ta läbinud aastase täiendõppe loovteraapiate alal. Töötanud vabastava hingamise keskustes USA-s ja Argentinas. Kretelile meeldib läbi teadliku hingamise tuua igasse päeva sügavat kohalolu, armastust, rõõmu; täita end inspiratsiooni ja sisemise säraga.

Rohkem infot leiab SIIT!

 

Head Uudised GoodNews