1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Sinu kõrgeim ideaal on sinu parim sina
Sinu kõrgeim ideaal on sinu parim sina

Sinu kõrgeim ideaal on sinu parim sina

Teneriffa nov 2007

Peter J. Daniels kirjutab oma raamatus “Kuidas saavutada oma elu eesmärke” elu eesmärkideks valmistumisest, positsioonide hindamisest, oma isiksuse tugevate külgede äratundmisest, elu korraldamisest, unistamiseks aja võtmisest, pettumustest, frustratsioonist ja läbikukkumisest ning selle kõige juurde kuuluvast eetikast. Oled sa mõelnud sellele, kui saaksid täita oma kõrgemad ideaalid?

Noorus on imeline lootuse aeg 

Raamatu autor kirjutab, et kuulis mitu korda lapsepõlve ja hiljem noorusaja jooksul oma sõpru langemas väitlusse oma ideaalide ja põhimõtete üle täiskasvanute maailma suhtes ja selles suhtes, mida nad ette võtaksid, et oma ideaale teostada, kui nad oleksid täiskasvanud. Noorus on autori hinnangul imeline lootuse aeg, kuid õnnetuseks jätab enamik meist oma lapsepõlve ideaalid aususest, lootusest ja õiglusest maha neisse suurte unistuste aastatesse, kus kõik probleemid oleksid lahendatavad, kui oleksime täiskasvanud.

Rakenda kõrgeid ideaale ja lihtsat loogikat 

Tõsiasi on see, et mitmed lapsepõlve probleemid ja unistused oleksid siiani lahendatavad ja saavutatavad, rakendates kõrgeid ideaale ja lihtsat loogikat. Kuid läbikukkumine, mida täiskasvanud tihti tugevamalt tunnevad, laastas meid ja purustas meie potentsiaali.

Ärata oma nooruslikud ideed 

Miks mitte äratada uninakust need nooruslikud ideed ning sulatada nad ühte teadmisega, mida seni oled kogenud? Tõsta nad mõni aste kõrgemale ja kaalutle nende teostamist äri-, poliitika- ja haridusmaailmas. Sa avastad, et oma kõrgeimate ideaalide äratamisega avanevad teised alad, mille sa ammu unustanud olid ja need saavad uuteks pühendumisteks; pinnale kerkib sinu uus olemus, mida tõukavad tagant lapsepõlve unistused.

Kolm suunist sinu sisemise eetika leidmiseks ja enda kasuks tööle panemiseks. 

  1. Tea, et sinu kõrgeim ideaal on sinu parim sina
  2. Võta endale nooruslikud ideaalid ja ühenda nad praeguste teadmistega
  3. Too esile uued mõtted ja ideed ning aseta nad senistest kõrgemale
Monika Kuzmina Peatoimetaja