1. Avaleht
  2. Hingele
  3. SAATESARI “RÄÄGI OMA LUGU”! Kaidi Karilaid: kuni lähtume ühiskonna määratud manuaalist, ei saa me olla need, kes me päriselt oleme
SAATESARI “RÄÄGI OMA LUGU”! Kaidi Karilaid: kuni lähtume ühiskonna määratud manuaalist, ei saa me olla need, kes me päriselt oleme

SAATESARI “RÄÄGI OMA LUGU”! Kaidi Karilaid: kuni lähtume ühiskonna määratud manuaalist, ei saa me olla need, kes me päriselt oleme

„Me oleme ühiskonnas ära määratlenud, kes on hea ema või naine. Ma olen märganud enda teekonna jooksul seda, et nii kaua, kuni me lähtume ainult sellest ühiskonna määratletud manuaalist, ei saa me mitte kunagi olla need, kes me päriselt oleme ega saa ühendust oma südamega,” rääkis Kaidi Karilaid heade uudiste portaali GoodNews saatesarjas „Räägi oma lugu“ Carmen Pritsonile.

„Kui ma vaatan ennast, siis nüüd ma tean seda, et ükskõik mis rolli ma enda jaoks hetkel valin – ema, naine või elukaaslane, kes iganes -, siis kui see on minuga sünkroonis või minu jaoks tõene sel hetkel, on mul okei olla. Ühiskond võib-olla ei saa sellest kohe aru, mõistab hukka või kritiseerib seda, aga pärast kõik imestavad, et kuidas ma seda tegin ja ka nemad tahavad seda osata. Kui sina oled see, kes sa oled sel hetkel, nende inimestega koos, siis sa oled midagi oma südame järgi,” räägib Karilaid.

„Kui ma olen see oma südame järgi, siis sellel hetkel hakkavad ilmuma imed ja hakkavad toimuma väga suured tervenemised, hakkab toimuma midagi, mida ei oska sõnadega loogiliselt seletada. Palju on öeldud seda, et kui me lähtume oma südamest ja valikutest oma südame järgi, siis väga palju inimesi ei saa aru, et kuidas see võimalik on, et sellised imed hakkavad juhtuma. Sinu ellu tulevad sellised imelised võimalused, sulle hakkab ellu rohkem raha voolama,” sõnab Karilaid.

„See, mis on päris sinu jaoks, ei pruugi olla päris minu jaoks. Me peame sellest aru saama, kui me soovime endale sellist maailma, kus on see lubamiseruum, koos loomine, nagu need lilled, mis siin kasvavad,” ütleb Karilaid ja heidab Carmen Pritsonile antud pikas teleintervjuus pilgu neid ümbritsevatele lilledele. „Keegi ei sega kedagi. Ükski naabrimees ei arva kellestki midagi. See roosa roos ei arva punasest roosist mitte midagi, vaid ta lubab tal siin kasvada, täpselt oma uhkuses, nagu ta on ja ka vastupidi. Keegi ei ütle ette, et ta peab mujale peenrasse kolima.”

„Ühiskond on loonud aegade jooksul mingisugused ettekirjutused, mille järgi väga paljud emad täna elavad. Kuidas olla parem või õigem naine. Me anname välja ajakirju, anname välja podcast’e, mis on olemuselt kõik raamidesse seadmised ja kui sa seal raamides pole, siis järelikult sa ei ole hea ema,” arvab Karilaid, kes korraldab 5. jaanuaril suurseminari „Vali ennast!”.

Head Uudised GoodNews