1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Robin Sharma 8 juhtimistarkust
Robin Sharma 8 juhtimistarkust

Robin Sharma 8 juhtimistarkust

JuhtimineRobin Sharma on juhtimisala, särava esinemise ja isikliku meisterlikkuse arendamisega suuremaid asjatundjaid maailmas. Ta on kirjutanud seitse rahvusvahelist bestsellerit, nende hulgas raamatud “Lugu mungast, kes müüs maha oma ferrari” ja “Kes nutab, kui sa sured?”. Ta on hinnatud koolitusfirma Sharma Leadership International visionäärist tegevdirektor.

Sharma on koondanud raamatusse “Juhtimitarkus” selgelt ja lihtsalt ajatu tarkuse sisekaemuslikust juhtimisest kaheksasse õppetundi. Juhid, ülemused ja ettevõtjad võivad neid vahetult rakendada töössesuhtumise parandamiseks, lojaalsuse vallapäästmiseks ja tootlikkuse kasvatamiseks.

Toome lugejateni Robin Sharma 8 juhtimistarkust.

  1. Ühenda tasu eesmärgiga. Eesmärk on maailma parim motiveerija. Juhi esmane ülesanne on ergutada inimesi keskenduma haaravale ülesandele, mõjutada inimeste elu. Enne suurepäraseid jüngreid on suurepärane juht. Näita töötajatele, et hoolid nende huvidest. Sisekaemuslik juht keskendub inimeste annete vallapäästmisele ja potensiaali nähtavaletoomisele. Juhtides ole aus, loomukindel ja julge.
  2. Korralda mõistusega, juhi südamega. Sisekaemuslik juht tekitab tiheda sideme järgijatega. Tugevamaid inimlikke ihasid on vajadus helluse ja mõistmise järele. Lase oma inimlikkusel töö juures särada ning kohtle inimesi viisakalt ning lahkelt.
  3. Premeeri rutiinselt, kiida kompromissitult. Suurepärane just on suurepärane õpetaja ja treener. Kiida ja tunnusta töötajaid korrapäraselt. Näita, et hindad siiralt nende panust. Kiitus ei maksa midagi.
  4. Alistu muutustele. Et muutustega toime tulla, arenda endas ootamatustega hakkamasaamise oskust. Muutuste keskel areneb üksnes õppimisvõimeline kultuur. Võitle pideva vaimse arengu ja oskuste täiustamise eest. Teadmised on parim vastumürk muutuste sünnitatud hirmule. Tormilisel ajajärgul võidab kõige rohkem see, kes õpib. Muutustes peitub rõõm. Muutusteta ei ole edasiminekut. Muutused on tähtsad meie arenemisel tsivilisatsiooniks ja hädavajalikud meie püsimajäämiseks. Muutused on inimkonna parimad sõbrad.
  5. Keskendu väärtuslikule. Isikliku tõhusule saladus on keskendumine eesmärgile. Asjade ärategemise kunst seisneb mõistmises, mis asjad tuleb tegemata jätta. Kui sina oma aega ei juhi, juhib aeg sind. Kui su põhieesmärgid ei ole kalendrisse kirjutatud, kirjutatakse sinna teiste inimeste põhieesmärgid.
  6. Juht, juhi iseennast. Näeme maailma mitte sellisena, nagu see on, vaid sellisena, nagu me oleme. Kõik, mis ei ole teadlik pühendumine tipptasemel toimimisele, on ebateadlik pühendumine viletsale tegutsemisele. Ära iial rahuldu keskpärasusega, kui suudad saavutada meisterlikkuse.
  7. Näe seda, mis on nähtav kõigile, mõtle sellest, millest ei mõtle keegi teine. Iga inimoled on loominguline. Sisekaemusliku juhi ülesanne on luua töökoht, mis päästab valla inimeste sünnipärased anded. Heida endalt iganenud mõtteviiside ahelad ja leia nutikamad moodused teha seda, mida teed. Luba inimestel vabalt riskida ja ebaõnnestumisi kogeda.
  8. Ühenda juhtimine pärandiga. Elu eesmärk on eesmärgistatud elu. Keskendu endast jälje jätmisele ja maailma muutmisele. Suureks teeb millegi sellise alustamine, mis ei lõpe koos sinuga. Hiilgavat tulevikku ehitades loo samal ajal edukas olevik.
Head Uudised GoodNews