1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Regiina Pihlak: kui palju suudab meie suhtumine kõike muuta?
Regiina Pihlak: kui palju suudab meie suhtumine kõike muuta?

Regiina Pihlak: kui palju suudab meie suhtumine kõike muuta?

Kirjutan alati situatsioonidest, mis minu ellu tulevad või mida ma kõrvalt näen.

Paar nädalat tagasi sain selgelt teadlikuks, kui palju suudab meie suhtumine absoluutselt kõiki situatsioone muuta. Sain aru, et mitte inimesed ei muutu sinu silmis, vaid sinu suhtumine nendesse on muutunud.

Juhtumis, mis selle teadmise minu ellu tõi, oli kaks inimest – vihkaja, kes oli ise loonud endale pildi teisest inimesest, kui väga halvast, ning teiselt poolt nö halb inimene (enese teadmata). Vihkamine kestis aastaid. Ja nüüd äkki on nendest kahest saanud suurimad sõbrannad ning vihkaja rollis olnud inimene räägib teistele, kuidas see paha inimene küll nii normaalseks on muutunud?!

Tegelikult ju ei ole see teine inimene üldsegi muutunud, vaid ilma enese teadmatagi on muutunud vihkaja suhtumine temasse ja ta ei saa sellest ise aru (mis polegi üldse tähtis). Kuidas see teine inimene saigi muutuda, kui tal pole selleks vajadust olnud? Huvitav vaatepunkt, kas pole?

Kui sa nüüd mõtled oma elus olevatele situatsioonidele, mis sulle väga meeldivad ei ole ja millega sa tegeleda ei soovi. Proovi muuta oma suhtumist. Vaata seda situatsiooni kõrvalt – kas see tõesti on seda negatiivset energiat väärt, mida sa kulutad või vaatad sa seda kui huvitavat loomingut, mida sa oma ellu ISE loonud oled? Tihti tuleb suunurka naeratus ja sa mõtled oma peas, mida ma küll teinud olen? Milline vägilane?

Muretsemine ja liigne mõtlemine ei vii edasi. Sa istud selles energias ja lihtsalt oled. Järgneb enesehaletsus ja ootus, et keegi tuleb ja lahendab sinu tehtud loomingu sinu eest ära. Aga ei tule, sest ainult sina saad oma elu muuta ja uusi valikuid teha.

Muretsemine ja liigne mõtlemine ei vii edasi.

Küsi küsimusi, ole lihtsalt üks suur küsimus, isegi kui tuju on sitt ja kõik veab viltu. Küsi ikka: mis siin veel võimalik on, millega ma pole arvestanud? Mis on nõutav, et see kõik muutuks kohe?

Ära jää vastuseid ja lahendusi ootama, tee vahepeal lihtsalt midagi muud. Vali kohe teine tegevus.

Samamoodi on inimestega. Sulle ei saa kõik meeldida ja ega sinagi ju kõigile ei meeldi. Ja mis siis sellest? See ei anna aga sulle ega teistele õigust minna hinnangusse, et ta on nii nõme, et ma talle ei meeldi või siis et tema on nii nõme ja ta ei meeldi mulle.

Sulle ei saa kõik meeldida ja ega sinagi ju kõigile ei meeldi.

Muuda suhtumist ja ole tänulik, et ta on nõme, sest see annab sulle võimaluse harjutamiseks, et mitte minna hinnangusse.

Sellised inimesed annavad suurepäraseid võimalusi igasuguste tehnikate ja vahendite testimiseks. Sa saad mängida, sa saad ennast testida, sa saad ennast analüüsida, mis sinus reaktsiooni tekitab ja mis mitte. Miks sellest kõigest siis loobuda?

Muuda ise oma suhtumist ja ole küsimises, see viib edasi ja palju kergem on elada!

Aitäh, et oled kingitus sellele maailmale ja teistele inimestele! Aitäh, et maailm ja teised inimesed on kingituseks sulle!

Olge kallid!

Regiina Pihlak

Head Uudised GoodNews