1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Regiina Pihlak: kas tõesti ainult teised teavad, mis on sinu jaoks õige?
Regiina Pihlak: kas tõesti ainult teised teavad, mis on sinu jaoks õige?

Regiina Pihlak: kas tõesti ainult teised teavad, mis on sinu jaoks õige?

Mis on see, mis paneb sind mõtlema, et ainult teised teavad, mis on õige sinu jaoks ja sinu elus? Kui sa hakkad tegema mingit otsust, pöördud sa kellegi teise poole, kes peaks nagu sinu eest otsuse ära tegema. Et see, mida keegi teine arvab, see ongi sinu jaoks õige.  Siis saaksid justkui vastutuse teise õlule panna, et oleks võimalus pärast öelda, et näe, vale otsus oli. Oleksin pidanud ikka nii tegema, nagu alguses arvasin. Aga miks sa siis üldse teise inimese poole pöördusid? Kartsid ennast usaldada?

Mõtle nüüd veidike – kuidas saab keegi teine üldse teada, mis on SINU jaoks parim? Ja kas sa arvad, et ta võtab vastutuse sinu eest tehtud otsuse üle? Ei iial! Aga sina pead tema tehtud otsusega edasi elama ja ise selle vastutuse võtma, sest sa arvasid, et sinu enda otsus, mis  su sees tegelikult kogu aeg olemas on olnud, ei ole õige.

Arvamuse küsimine ei ole halb ega vale 

Ega teise käest arvamuse küsimine ei ole halb ega vale. Loomulikult võid küsida ja ära kuulata, kuid lõplik otsus tee ikka ise ja enda südame järgi. Tee just nii, et sinul on hea. Pärast halada, et see otsus oli vale ja elu on raske, on juba hilja. Sina ise vabatahtlikult lasid kellelgi teisel enda eest otsuse ära teha, hakkasid sellesse uskuma ja tegid selle enda reaalsuseks. Aga tea, et ühtegi valet ei saa kaua kinni mätsida. Keda sa petta üritad? Ikka ainult iseennast, sest teistel on täiesti savi.

Lõplik otsus tee ikka ise ja enda südame järgi!

Kus oled sina?

Miks on nii, et sa ei saa elada ilma välise toetuseta? Alati peab olema keegi, kes hindaks, kes toetaks, kes teeks õnnelikuks… Aga sina ise? Kus oled siis sina? Kas sa ei väärtusta ennast üleüldse? Kas sa ei ole endaga üldse rahul? Kas sa ei usalda ennast? Et kui teised annavad sulle piisavalt hinnanguid, siis sa saad ennast defineerida kas valeks või õigeks? Ja kui hinnang on negatiivne, siis sa vormid ennast vastavalt teiste hinnangu järgi õigeks? Milline vägevus sa sellisel juhul oled! Mõtle milleks kõigeks sa siis veel võimeline oled?

Mõtle taaskord veidike – nemad annavad sulle hinnanguid oma vaatepunktist. Selliselt, kuidas nendele sobib ja ei sobi. Nad annavad hinnanguid oma pisikesest kastist, milles nad elavad. Kõike see, mis ulatub nende kastist välja, ei ole enam õige. Ja sina usud teisi (sest teistel on alati õigus), võtad selle hinnangu omaks ja teed selle enda reaalsuseks ja hakkad hambad ristis ennast sellesse kasti toppima? ET NENDEL OLEKS HEA!! Muutes ennast täiesti olematuks.

Kas sa TÕESTI soovid ja üritad ennast kellegi teise kasti toppida? Sa ei mahu ju sinna, sest sa oled nii suur ja vägev, et sinu jaoks polegi ühtegi kasti. Seda pole vajagi!

Kõige tähtsam on saavutada iseendaga tõeline rahulolu ja hakata ennast usaldama. Ära tee endale allahindlusi. Sina oled kõige tähtsam. Kui sina oled iseendaga rahul, siis teiste arvamus ei ole oluline! Ja kui sa saad hinnanguid, siis tea, et see on kõik puhas kadedus. Sest see, kes teeb ja jõuab sinust rohkem, ei anna sulle kunagi hinnanguid!

Kõige tähtsam on saavutada iseendaga tõeline rahulolu ja hakata ennast usaldama.

Olge vägevad ja vabad!

Regiina Pihlak 

Head Uudised GoodNews