1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. RAHU VÄLJAKUTSE I Täna algas õnnekoolitaja Dalí Getter Karati rahu väljakutse!
RAHU VÄLJAKUTSE I Täna algas õnnekoolitaja Dalí Getter Karati rahu väljakutse!

RAHU VÄLJAKUTSE I Täna algas õnnekoolitaja Dalí Getter Karati rahu väljakutse!

Täna algas õnnekoolitaja Dalí Getter Karati rahu väljakutse! Dalí on kokku kogunud kümme kõige tõhusamat ja transformatiivsemat meetodit, mille abil saaks nii endal kui oma lähedastel (kaaslasel, lastel, vanematel jne) hirmu maandada ja muret vähendada. Kõik 10 praktikat sobivad nii algajatele kui edasijõudnutele, nii täiskasvanutele kui lastele.

Kui tahad rahulikku maailma, peab alustama iseendast

Dalí toob välja, et sisemine rahu võib minna kõikuma mitmel põhjusel – näiteks ülemus on pahas tujus, kolleeg nähvab, näed oma eksi uue kaaslasega, loed uudiseid, avastad mõne tervisehäda.

Seega ei löö sisemine rahu kõikuma ainult sõja pärast, vaid on oluline igapäevaselt. Kui aga oskame sisemisse rahusse minna, on võimalik ka kõige ärevamal hetkel lahendustele keskenduda.

Dalí sõnab, et kui tahad rahulikku maailma, peab alustama iseendast. Kui sa oskad hoida ennast rahus, saad aidata läbi selle rahu ja armastuse ka oma lähedasi – elukaaslast, lapsi, vanemaid ja sõpru, aga panustad ka ühisvälja ja ühisteadvusesse.

„Sinu panus maailma paremaks ja rahulikumaks muutmiseks on töötada iseendaga ja hoida iseennast oma südameruumi keskmes,“ ütleb ta.

Dalí kirjeldab, et tasakaalukas ja rahulik inimene oskab märgata ja eristada iseennast oma reageeringutest. Ta oskab ennast analüüsida ning valida, kas minna reageeringuga kaasa või mitte.

Kui lähed ärevaks või endast välja, on tähtis end kõrvalt näha, mis juhtus ja kuidas saab teha nii, et järgmisel korral reageeriks teistmoodi või oskaks reageeringule stopi panna, et ei teeks endale ega teistele liiga.

Dalí selgitab, et meie emotsioonid saavad alguse meie mõtetest. Me tihti ei märka enda mõtteid, vaid emotsioone. Kui märkad, et sul on negatiivne emotsioon nagu ärevus, hirm, paanika, mure, astu samm tagasi ja märka oma mõtteid.

Kui küsid endalt, mida selles head on, saad teadlikult liikuda neutraalsuse poole. Aitavad ka laused: „kas see möödub?“ või „mina ei ole minu emotsioonid“. Läbi sõnastuse muutmise eraldame end emotsioonist ning emotsioon hakkab lahtuma ja sisemine rahu on juba kättesaadavam.

Meditatsiooniharjutus närvisüsteemi rahustamiseks

  • Istu mugavas asendis, pane telefoni taimer helisema viie minuti pärast
  • Hinga 5 sekundit sisse ja ütle endale: „Ma hingan sisse rahu“
  • Hinga 5 sekundit välja ja ütle endale: „Ma hingan välja ärevust“

Rohkem infot leiad siit!

Head Uudised GoodNews