1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. RAAMATUSOOVITUS: Veronika Padar
RAAMATUSOOVITUS: Veronika Padar

RAAMATUSOOVITUS: Veronika Padar

Heategevuslike kampaaniate „Jääkaru uus kodu“ ja „Tiigriorg“ eestvedaja Veronika Padar eelistab vaimset kirjandust, aga ka ilukirjandust, klassikat.

Milline on teie lemmikteos ja miks?

Theodore Dreiser „Õde Carrie“. Selles teoses jõuab noor andekas tüdruk elus väga kaugele just seesmise kindluse tõttu. Ta on maalt pärit ja läheb suurlinna õnne otsima ning sõltumata ebaedust ja vaevast, mida ta nägema peab, jõuab ta väga haljale oksale.

Raamat, mis muutis teie elu.

Anatoli Nekrassov „Lätted“ ja Eckhart Tolle „Siin ja praegu: kohaloleku jõud“.

Mõni põhimõte, mida mõnest raamatust lugesite ja mis teid siiani saadab.

„Armastus on ühendav jõud, mis loob kõikide maailmade ühtsuse.“ („Lätted“.) Tegelikult ju nii ongi: armastusel on tohutu jõud. Kui sa armastad ennast, siis sa kiirgad seda välja ja sa tõmbad ligi ka ise just neid õigeid inimesi, kes sinu juurde tulevad. Ka mina olen pidanud õppima armastama, kuna minul see kogemus paraku lapsepõlves puudus. Ma võin öelda, et ma olen kogenud imesid ja olen selle eest universumile väga tänulik. Teadlik elamine hetkes, siin ja praegu, on kõige õigem tee õnne ja valgustumiseni.

„Ei saa elada ei minevikus ega ka tulevikus.“ („Siin ja praegu“.) Mina naudin kasvõi seda, et täna vihma sajab. Panen oma kummikud jalga, lähen läbi vihma ja tunnen rõõmu sellest, et just nüüd ja praegu olen ma olemas, et sajab vihma. Märkamine iga päev ja enda ümber. Tunda rõõmu loodusest, väikestest asjadest. See teeb õnnelikuks.

Raamatud, mida soovitaksite lugeda.

Anatoli Nekrassovi sarjad, „Siin ja praegu: kohaloleku jõud“. Mõnikord ka lihtsalt tore lugeda ilukirjandust – unustada kõik ja sukelduda Sherlocki põnevatesse seiklustesse.

Head Uudised GoodNews