1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. RAAMATUSOOVITUS: Liis Kuurme
RAAMATUSOOVITUS: Liis Kuurme

RAAMATUSOOVITUS: Liis Kuurme

Terapeut Liis Kuurme loeb peamiselt raamatuid isiklikust arengust ja koolitusmaterjali, samuti teemasid, mis puudutavad ennekõike vaimset arengut ja selle seost füüsilise / materiaalse maailmavaatega. Seega n-ö holistilise vaatenurgaga kirjandus.

Milline on teie lemmikteos ja miks?

Eraldi lemmikteost mul välja kujunenud pole, küll aga olen viimasel ajal palju lugenud erialast kirjandust: sageduste ja energeetika seoseid füüsilise kehaga jms.

Raamat, mis muutis teie elu.

Kui olin alustanud teekonda teadlikuma maailmavaate poole, oli üheks esimeseks tõesti olulisemaks teoseks Robin Sharma “Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari”. Lugemine oli lihtne ja arusaadav ja kõnetas palju, sest teadsin ju seesmiselt kõike seda, mida raamat lihtsalt uuesti meelde tuletas.

Mõni põhimõte, mida mõnest raamatust lugesite ja mis teid siiani saadab.

Kõik teosed, mida olen oma teadlikkuse kasvatamiseks ette võtnud, on olnud ühel või teisel moel õpetajateks. Olulisi põhimõtteid ma eraldi välja ei tooks, sest need on kõik ikkagi universaalsed “loodusseadused”, mille järgi elan nagunii igapäevaselt. Ennekõike on kõnetanud põhimõtted, mis aitavad mul iseendaga rohkem kontaktis olla ning elada rohkem sisemaailma ja südamehääle järgi, mitte järgides niivõrd väliseid tingimusi esitavat ühiskonda ja norme. Vahet ju pole, kas me võtame fragmendid mõnest usundist, religioonist või tuletame meelde esivanemate mõtteid seoses loodusseadustega. Kõik taandub ikkagi samale tüvele. Maakera on vist ikka ümmargune: kõik, mis teed, teed endale. Austa ennast ja maailm austab sind samuti. Sinu välismaailm on vaid su sisemaailma peegeldus. Ole tänulik iga hetke eest, mis sulle on kingitud, sest elu ja aastaid ja päevi ei tasu võtta iseenesestmõistetavana. Teinekord on parim, mida teha saad, lihtsalt vabaks lasta kõikidest tingimustest, ootustest, eeldustest, siis näed alles tõelist tingimusteta aktsepteerimist ja armastust. Selliselt ei ole me enam ühiskonnas ka pidevas vastandumises, vaid loome koostöö ja sünergia.

Raamatud, mida soovitaksite lugeda.

Robin S. Sharma „Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari“

Penney Peirce „Sagedus“

Lynne McTaggart „Väli“

Bruce H. Lipton „Uskumused ja bioloogia“

Rupert Sheldrake „Dogmadeta teadus“

Eckhart Tolle „Uus maailm. Elusihi mõistmine“

Alar Tamming „Jalutuskäik iseendasse“

Joe Dispenza „Kuidas vabaneda harjumusest jääda iseendaks“

Sali Hughes „Ausalt ilust“ (Sain selle raamatu kingituseks ja olen meeldivalt üllatunud, kui nauditav on ühe nõuanderaamatu lugemine.)

Head Uudised GoodNews