1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. RAAMAT LASTELE I Sherlock Kont ja dr Kasson satuvad vahvas lasteraamatus aritmeetilisse seiklusse
RAAMAT LASTELE I Sherlock Kont ja dr Kasson satuvad vahvas lasteraamatus aritmeetilisse seiklusse

RAAMAT LASTELE I Sherlock Kont ja dr Kasson satuvad vahvas lasteraamatus aritmeetilisse seiklusse

Sherlock Kont ja dr Kasson satuvad raamatus „Sherlock Kondi liitmis- ja lahutamisseiklus” aritmeetilisse seiklusse. Nad peavad läbi tegema matemaatiliste mõistatuste raja, mis on täis paeluvaid liitmis- ja lahutamistehteid. Lugeja ülesanne on lahendada iga tehe, et nurjata professor Moriroti kurjad kavatsused.

Ühes ülesandes saadab Sherlock Kassoni kohvikusse lõunasööki tooma, kuid annab talle kaasa ainult 5 eurot. Menüüs on viineripirukas (3,45), päntajalapasta (2,7), Kiisu-Miisu pirukas (4), mineraalvesi (1,25), piim (0,7) ja mõndagi veel. Saab Kasson selle eest piruka ja vee? Saab ta pasta ja piima?

Kui raamaturiiulis hakkab üks paneel liikuma, paljastub pimedusse kaduv käik. Kont ja Kasson astuvad vapralt mööda seda Moriroti mõisa sügavustesse. Esmalt satuvad nad Moriroti sahvrisse, kus asuvad 18 juustukera. Kõht lööb juba veidi pilli, nii et Kasson sööb ära 2 juustukera ja Kont 4. Kui suure osa see juustukeradest moodustab? Kui vastaja valib variandiks „kolmandiku”, satub ta järgmiseks mängutuppa, kui aga „neljandiku”, siis kööki jne.

Selles armsas tegevusraamatus on abiks Sherlocki salaluup, mis paljastab iga mõistatuse vastuse.

Vastust näeb, kui asetada luup muareemustriga alale. See võimaldab lapsel arvutusoskust üha uuesti testida.

Ägedaid lasteraamatuid saab tellida kirjastuse Felistella e-poest.

Head Uudised GoodNews