1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. PROOVI KODUS JÄRELE I Harjutus, kuidas läbi hingamise suunata armastust oma tegevustesse
PROOVI KODUS JÄRELE I Harjutus, kuidas läbi hingamise suunata armastust oma tegevustesse

PROOVI KODUS JÄRELE I Harjutus, kuidas läbi hingamise suunata armastust oma tegevustesse

Öeldakse, et tee kõike armastusega või ära tee üldse. Armastusega asju tehes, antakse alati endast parim. See avab sind sellele. Kas sa teadvustad seda või mitte. Nii mõnegi asja juures on selgelt tajutav, kas inimesele meeldib see, mida ta teeb või mitte,” ütleb Tasakaalukeskuse hingamisterapeut Monika Palm.

Monika Palm

Elu alguseks loetakse esimest hingetõmmet. Elu lõpeb viimase hingetõmbega. Hingamine on elujõud või eluenergia, mis siseneb kehasse läbi hingamise ja see saadetakse vereringesüsteemi kaudu keharakkudesse. Hingamise kvaliteet mõjutab ka aju ja meie emotsioone. “Niipea kui teadvustada, kui oluline roll on hingamisel meie heaolule, mõistad, kui vajalik on võtta aega mõne teadliku hingamise harjutuse tegemiseks kodus või osalemiseks vabastavas hingamises. Ikka selleks, et anda lisaenergiat kehale, lubada kehal ning meelel lõdvestuda või toetada loovuse voogu ja selle väljendamist elus või väestada teadlikult armastusega mõnda olukorda või tegevust,” räägib ta.

Monika sõnul meie hingamine mängib olulist võtmerolli, kuidas me end tunneme oma kehas ja kuidas me tunneme end kogu päeva jooksul või kuidas ja millise tundega me asju teeme.

Saad kasutada alljärgnevat harjutust, kui tunned et oled natuke ärrituv, ärevuses või pole kõige parem meeleolu mingite asjade tegemiseks, või tunned suisa vastumeelsust. Selle harjutusega saab teadlikult suunata armastust läbi hingamise eesootavasse tegevusse, et see parimal moel tehtud saaks.

Armastuse hingamine

  1. Istu mugavas istuvas asendis põrandal, aseta käed õrnalt puhkama põlvedele peopesad ülespoole.
  2. Alusta õrnalt sisse ja välja hingamisega, et ette valmistada oma keha ja meel. Sa võid istuda silmad avatud või silmad sulgeda. Nii nagu sinu jaoks mugavam on.
  3. Nüüd alustame hingamisharjutusega. Hinga sügavalt kõhtu lugedes kolmeni. Kui sa hingad sisse, siis samal ajal mõtle sellele tegevusele, tööle või asjale, mida sa armastuse ja kergusega tegema sooviksid hakata või kuhu sooviksid saata armastavat energiat.
  4. Luba seejuures armastuse tundel voolata laiali üle kogu sinu keha laiali. Hoia seda kujutlust oma meeles, hoia hinge kinni ja loe neljani. Kui neljani lugemine on ebamugav, võid lugeda kahe või kolmeni.
  5. Õrnalt, ilma pingutuseta hinga välja lugedes kuueni ja samal ajal kujuta ette, et sa oled suur särav armastust kiirgav majakas, kiirates välja armastust kogu sellele asjale, mida soovid tegema hakata.
  6. Korda seda hingamisharjutust 3-5 minutit ja märka, kuidas sinu keha sealjuures tunneb. Sa võid tunda sooja säravat valgust oma kehas.
  7. Märka, kuidas nüüd eesootav tegevus sujub.
Head Uudised GoodNews