1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. PÕNEV! Šamaan Reti korraldab šamaanirännaku väelooma leidmiseks ja õpetab väeesemete valmistamist
PÕNEV! Šamaan Reti korraldab šamaanirännaku väelooma leidmiseks ja õpetab väeesemete valmistamist

PÕNEV! Šamaan Reti korraldab šamaanirännaku väelooma leidmiseks ja õpetab väeesemete valmistamist

3. detsembril kell 11 saab Valgus inglite meditatsioonikeskuses koos šamaan Reti Toritellaga omale enda väelooma väeeseme valmistada. “Kuidas väelooma luua ja milliseid töövõtteid ja teadmisi vaja on, selle teadasaamiseks ootan sind töötuppa koosloomisele,” kutsub Reti. “Kõigi osalejatega teeme läbi šamaanirännaku enda väelooma juurde veel enne, kui alustame väeesemete valmistamist.”

Kes on väeloom?

Väeloom on ei ole lihtsalt äge spirituaalne loom inimese kõrval, vaid see on hoopis midagi palju enamat. Väeloom on loom, kelle saab tuua endaga kaasa šamaanirännakult. Väeloom on üks võimsamaid spirituaalseid olendeid šamanistlikus maailmas. Iga looma olemasolul on kindel mõte, sest inimese väeloom annab mõttekujundi Suure Vaimu teadvusesse. Inimese väeloom on tema reaalne väe allikas. Ta annab autoriteedi, võimu, töötab inimese heaks ning annab talle energia jõu. Ta on vaimne energia ehk vägi, mis pärineb inimese alateadvusest ning iseloomustab talle tema teadvustamata olemust, vaimset väge, mis ilmneb ümbritsevas materiaalses maailmas. Tema annab inimesele need omadused, mis iseloomustavad teda ning näitavad talle käesoleva hetke eluülesannet. Kuna väeloomad võivad teatud aja tagant muutuda, siis koos väeloomaga muutub ka inimese ülesanne ja eesmärk. Ta on isiksus, kellel on oma individuaalne eripära.

Kes on šamaan Reti?

”Kui hakkasin õppima ülikoolis kunstiteraapiad, selgus kohe, et kõikide tänapäevaste psühhoteraapiate juured peituvad šamanismis. Eriti selgelt joonistub see välja kunsti-, muusika- ja draamateraapias. See arusaamine, et igas inimeses on olemas sisemine loom, on selge ka kõigile tänastele psühholoogidele,” selgitab Reti. “Mina tundsin looma enda sees umbes paarkümmend aastat tagasi. Siis polnud see veel nii teadlik tunnetus, kuid aastate möödudes ja ennast tundma õppides selgus palju huvitavat. Me oleme siia Maa peale kehastunud õppimaks kõike, mis seondub loodusega ja loomadega. Me oleme vastutavad selle eest, mis toimub meie eludes ja mis toimub planeediga. Väärtustades kõike elavat, maad, puid, kive, vett, mõistame lõpuks ka enda elu, saame aru, miks me elame. Alles siis, kui oleme ülesande täitnud ja oma tee lõpuni käinud, on meil õigus minna puhkama.”

“Indiaani vanasõna ütleb: ”Enne kui taevasse vahid, õpi käima maa peal.” See tähendab, et austa maad, kus sa käid, hoolitse kõigi elusolendite eest, ära kahjusta loodust. Niimoodi näitad sa tänulikkust Loojale, hoides tema loodut. Taevasse me läheme kõik kas varem või hiljem. Maapealne aeg on meile kingituseks ja õppimiseks. Seda aega tuleb väärtustada,” lisab šamaan.

Miks on väeeset vaja?

Väelooma loomine pärast seda, kui inimene on läbi teinud Šamaani rännaku ja kohtunud oma väeloomaga (see võib olla loom, lind, kala, roomaja) või on teda kohanud oma unenägudes, on mõeldud selleks, et väelooma energiat enda juures hoida ja temaga vajadusel suhelda, ning selleks on vaja luua väelooma kujutis või ehe. See võiks olla piisavalt suur ja parasjagu väike, et teda saaks kaelas kanda või kotikesse peita või kodus altarile asetada, just nii, nagu vaja on. Selline amulett aitab omanikku ja vajadusel reageerib, näidates talle, mida teha või tegemata jätta. Ta saab osakeseks omanikust ja inimene muutub temaks, neist saab üks.

Mida loomiseks kasutada?

Väelooma loomiseks võib kasutada nahka, karvu, hambaid, kihvu, luid ja sulgi ja kõike, mis loomadest järgi on jäänud. Eriti väekad on metsast leitud luud ja suled, need on märgid inimese teel, mida kindlasti peaksid arvestama. Nad annavad talle teada millegi olulise toimumise kohta või suunavad mõtlema ja vaatlema oma elu üle. Need tuleb üles korjata ja pole vaja karta surnud looma energiat. Elu ei lõpe ja läheb peale surma edasi, pisut teistmoodi ja teises kohas. Aga inimene saab endale seeläbi juurde looma või linnu energiat, tarkust ja teadmisi.

Kuidas väeeset luua?

On hea valmistada väeese ühe looma kohta, kasutades vaid selle konkreetse looma osasid. Kuigi vaimumaailmas pole kiskjaid ega ohvreid, on alguses raske vahet teha energiatel, kui neid on koos palju ja erinevaid. Kui pole võimalik saada-leida just selle looma luud või nahka, keda vaja, siis võib kasutada ka mõne tema sarnase looma osasid ( näiteks põder-kits-hirv, vares-ronk-harakas, tiiger-ilves-panter). Alati on võimalik joonistada või graveerida juurde vajaliku looma kujutis. Valminud väeese tuleb kindlasti väestada nelja elemendi, tule, maa, vee ja õhuga. Selle läbi puhastatakse ta ebavajalikest energiatest ja palutakse vägedel tulla inimest aitama. Puhastuse läbi saab ka looma või linnu vaimolend inimesega paremini kontakti ja tal suureneb vastuvõtlikus, tajumaks väeeseme väikseimatki vibratsiooni.

Energiavahetustasu on 30 eurot ja see sisaldab ühe väeeseme materjale — nahad, luud, tööriistad ja muu selline. Kuna kohtade arv on piiratud, siis tagab osalemiskoha eelregistreerimine. Kui registreerunu mingil põhjusel üritusel osaleda ei saa, siis tueks sellest varakult teada anda, et keegi, kes osaleda soovib, ei jääks põhjuseta võimalusest ilma. Kohtade arv on piiratud ja üritus toimub Valgus inglite meditatsioonikeskuses. Asukoha aadressi ja kaardi leiab SIIT.

Head Uudised GoodNews