1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. PÕNEV AUTOBIOGRAAFIA I Anglokatoli kiriku patriarh Heigo Ritsbeki kirju elu
PÕNEV AUTOBIOGRAAFIA I Anglokatoli kiriku patriarh Heigo Ritsbeki kirju elu

PÕNEV AUTOBIOGRAAFIA I Anglokatoli kiriku patriarh Heigo Ritsbeki kirju elu

Ajaloolase, vaimuliku, kirikujuhi, Anglokatoliku Kiriku patriarh Heigo Ritsbeki elu on olnud kirju nagu sügisene lehesadu ja kaugelt põnevam, kui ehk mõnel teisel ette näidata oleks. Tema autobiograafia “Tagasivaade” avab telgitaguseid emigreerumisest USA-sse Ronald Reagabi abiga kuni KGB tagakiusamise all elamiseni okupeeritud Eestis.

Iseäralik emigreerumise lugu otseselt USA president Ronald Reagani abiga, õpingud siin- ja sealpool ookeani, huvitavad tööd ja tegemised. Kellel veel sai olla Nõukogude välispassis tempel „Nõukogude Liidu kodanik, kes elab alaliselt Ameerika Ühendriikides”.

Või veidi hiljem omada Eesti nn Jaaksoni välispasse koos abikaasaga, numbritega 508 ja 509. Need olid saadud just enne okupatsiooni lõppemist Eestis – seega neid Jaaksoni passe palju polnudki välja antud kogu Eesti okupatsiooniaja jooksul.

Elada KGB pideva tagakiusamise all okupeeritud Eestis. Ja siis vabaduses – Ameerika Ühendriikides ja ka hiljem taas vabas Eestis.

Raamat on mõistetav nii kirikuinimesele kui ka kirikust väljaspool olevale inimesele. Raamatus on 216 fotot – juba need lisavad palju juurde teksti mõistmisele.

Head Uudised GoodNews