1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. PAREM ELU I Hingamisterapeut Monika Palmil jätkub hingamissari „Usaldades elu“
PAREM ELU I Hingamisterapeut Monika Palmil jätkub hingamissari „Usaldades elu“

PAREM ELU I Hingamisterapeut Monika Palmil jätkub hingamissari „Usaldades elu“

Tasakaalukeskuse hingamisterapeudil Monika Palmil jätkub sellel kolmapäeval, 2. novembril hingamissari „Usaldades elu“.  „Igal kohtumisel on tähelepanu all erinevaid teemad, kuid alati saab tulla hingama ka endale olulise asjaga,“ sõnab Monika. Sellel korral on tähelepanu all teema ”Ma olen terve ja elujõuline”.

Monika Palm. Foto: Tasakaalukeskus

Monika räägib, et hingamine on käepärane ja suurepärane vahend, mis käivitab eluenergia ning hakkab aktiveerudes vabastama ja lahustama kehas olevaid pingeid, raskust või valusid. „Kui väsimus annab märku või on keha istumisest pinges, on aeg puhata ja keha lõdvestada ning teadvustada, kus täpselt pinged kehas on.“

Õppides teadlikult hingama, oleme võimelised juhtima ise oma elu

Monika rõhutab, et kui õpid teadlikult hingamist juhtima, oled võimeline ise juhtima ka kogu oma elu. “Oma töökogemusele tuginedes võin öelda, et ilma probleemse päästikuta ei näe inimesed tavaliselt põhjust midagi muuta, sest pealtnäha võib tunduda, et kõik on hästi,” lausub ta ja lisab, et vabastav ja teadlik hingamine on väga head ja tõhusad praktikad. „Kui õpid teadlikult hingamist juhtima, oled võimeline ka oma elu ise juhtima.“

Monika Palm. Foto: Tasakaalukeskus

Harjutus

  • Hakka hingama pehmelt ja voolavalt ning ilma pausideta, suunates hingamine probleemsesse kohta. Ka selja pingete puhul võib proovida nende vabastamiseks hingamist.
  • Oluline on mõte suunata kehas piirkonda, mis sulle ebamugavusi tekitab ning hingata nii kaua, kuni ebamugavust tekitanud aisting hakkab nõrgenema ja lahustub.
  • Harjutuse tegemise ajal võib märgata erinevaid emotsioone ja tundeid, mis üles kerkivad. Just need ongi kehasse häirivat aistingut loonud.
  • Hinga nii kaua pehmelt ja ühendatult, kuni kõik häiriv on lahustunud.

Sündmuse kohta leiad lisainfot Facebooki lehelt.

Head Uudised GoodNews