1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Paastulaager tiibeti meditsiini võtetega
Paastulaager tiibeti meditsiini võtetega

Paastulaager tiibeti meditsiini võtetega

Tiibeti Meditsiini Keskus Men Ling korraldab 5.-7. aprillini paastulaagri.

Tänapäeva teadus on jõudnud tõestuseni, et regulaarne paastumine täiskasvanueas pärsib kasvuhormooni liigset tootmist kehas ja seeläbi väheneb kasvajate risk, teisalt ka südame-veresoonkonnahaiguste ja diabeedioht. Tiibeti meditsiin soosib kehale puhkuse andmist limaenergia vähendamise ja seeläbi seedeprobleemide, jõuetuse, väsimuse ületamiseks. Paast peab olema aga läbi viidud nii, et teised kehaenergiad sellest häiritud ei saaks, ning seeläbi ei seaks me ohtu oma närvisüsteemi- ja maksatööd ning kogu immuunsüsteemi aluseks olevat seedekuumuse tugevust.

Men Lingis paastupäevi veetes saab juhtnöörid paastumaks täpselt oma kehatüübi ja võimalike patoloogiate kohaselt. Lisaks saab uriini-, keele- ja pulsidiagnostika abil ülevaate oma tervise hetkeseisust ning kuulda jooga- ja meditatsioonitundide vahel huvitavaid loenguid Himaalaja tarkusest toitumise ja eluviiside vallas.

Paastu ajal ei sööda tahket toitu, kuid teatud kehaenergiate tasakaalus hoidmiseks pakutakse piiritletud koguses mõningaid taimseid mahlu ja puljongit ning spetsiaalseid verd ja maksa puhastavaid tiibeti iidsete retseptide alusel koostatud taimepulbreid.

Paastumine on soovitatav, kui inimene ei omasta toitaineid, on söönud liialt õliseid ja rammusaid toite. Samuti, kui tal on lihas- ja liigesjäikused (tiibeti meditsiini kohaselt liigsest tuuleenergiast põhjustatuna), sage nakkushaiguste põdemine, sage urineerimine, kasvajad, artriit, põrnavaevused, kõrivaevused, südame-veresoonkonnahaigused, kõhulahtisust ja oksendamist põhjustavad põletikud (palavikud), letargia, kehv isu, kõhukinnisus, uriinipeetus, rasvumine.

Paastumine on vastunäidustatud, kui inimene on liiga nõrk ja (haigusest) kurnatud, samuti alaealistele ja rasedatele. Sel juhul tuleks teha leebet puhastavat ravi.

Laagrit viivad läbi terapeudid Kaido ja Silva Soobik.

Head Uudised GoodNews