1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. OTSE JOOGAFESTIVALILT! Joogafestival on avatud
OTSE JOOGAFESTIVALILT! Joogafestival on avatud

OTSE JOOGAFESTIVALILT! Joogafestival on avatud

Haapsalu Piiskopilinnus on täitunud enesest hoolivate inimestega, kes soovivad oma hinge rahu, kehale tervist ja ellu elurõõmu.

Joogafestivali avasõnad lausus Joogafestivali peakorraldaja Merit Raju. “Tere armsad inimesed! On südantsoojendav näha Teid täna siin nii palju, ja et te kõikide suviste ahvatluste seast valisite just Joogafestivali. Meie suurim soov on, et Te tunneksite end siis hästi ja saaksite kaasa võimalikult palju ideid, kuidas olla veelgi tervem ja õnnelikum! Nautige kuuendat Joogafestivali! Siin Teie ees on meie tiim, aitäh kõigile kogu südamest!” sõnas Merit Raju avamisel.

VAATA FOTOÜLEVAADET!

Me kõik oleme tegelikkuses üks tervik.

Joogafestivali peaesinejaks on sel Eesti joogakogukonnale juba tuttav mantralaulik, Taanist pärit Sudha, kes on juba 15 aastat oma kuulajatele pühasid mantraid ning traditsioonilisi ülistuslaule esitanud. Ka tema tänane festivali avamise kontsert oli eriline teekond läbi helide, mis aitab jõuda vaikuse ja palve keskmesse. “Minu sõnum on alati sama ja seda saab kergemini kogeda läbi ühise laulmise ja vaikuse. Tajuda, et me kõik oleme üks ja me ise olemegi armastuse allikad. Kui me koos laulame, hakkavad meie südamed lööma ühes taktis, mis viib meid lõpuks tõdemuseni (äratundmiseni) et me kõik oleme tegelikkuses üks tervik,” rääkis Sudha.

Kui sinu teele satub spirituaalne õpetaja, kellel puudub huumorimeel — jookse elu eest!

Joogafestivali üheks välisesinejaks on Rootsist pärit Daniel Strausser, kes on oma elu jooga praktiseerimisele ja õpetamisele pühendanud. 25-aastaselt viibis ta oma guruga India Himaalajas ning tegeles nii päeval kui öösel intensiivselt kõikide jooga aspektidega – asendid, hingamine, kehalukud, käeasendid, mantrad, harjutusteseeriad ja meditatsioon. Daniel viis Joogafestivali pealaval algusega kell 13 läbi traditsioonilist Hatha joogat. “Jooga on näidanud mulle, kes ma tegelikult olen. See on äärmiselt oluline, tajuda ja leppida iseendaga, et tulla toime probleemidega, millega siin maailmas eksisteerimise lühikese aja jooksul kokku põrkame. Enne joogaga tegelemist tundsin, et olen eksinud ja segaduses. Mind mõjutas poliitika, teiste arvamused, tähtsusetud asjad, mis maailmas pidevalt muutuvad. Nüüd, peale 20 aastast praktiseerimist joogamaailmas, ei hooli ma enam välistest probleemidest. Olen sõlminud rahu iseendaga ja näen kõike uues valguses. Ma ei keskendu metsikult hea töökoha, ilusa naise või “normaalse“ elu ehitamisele. Olen tänulik elule, et ta viis mind juba varases nooruses jooga spirituaalsetele radadele, ” räägib Daniel.

Daniel ütleb, et elus tuleb piisavalt jätta ruumi nautimiseks, lõdvestumiseks ja ka mängimiseks. Ma olen täiesti veendunud, et kui kaotame oma huumorimeele, kaotame ka iseenda. “Spirituaalsus ei tähenda tõsidust, see on armastus ja armastus muudab meid kergeiks, lihtsaiks, õnnelikuks ja lõdvestunuks. Samuti on huumoril väga kindel roll iga spirituaalse õpetuse, tegevuse ja praktika juures. Kui sinu teele satub spirituaalne õpetaja, kellel puudub huumorimeel — jookse elu eest! (naerab — toim.)”, lisas ta.

Joogafestivali külastajaid tervistas EOK president Urmas Sõõrumaa, kes osales ka Äripäeva ajakirjaniku ja ultrasportlase Rivo Sarapiku juhitavas arutelus “Mees ja tasakaal”.

Joogafestivali kavast leiab ajurveeda, akrojooga, dhyana jooga, gongihelid, hatha jooga, kriya hatha jooga, kundalini jooga, mediyoga, loengu mehed ja tasakaal, naerujooga, naistejooga, partnerjooga, radža jooga, tantra, tantsujooga, ülendav muusika, vinyasa jooga ja yogafunci.

Joogafestivalil valitseb hingerahu, rõõmus meel, hetkes olemise õnn, just siin ja praegu ning hingevabadus.

Lastetelk asub piiskopilinnuse mänguväljakul, kus lapsed saavad vett juua ja joogatada, tantsu vihtuda, mandalaid joonistada, laulda ja muusikat teha, mängida ning muinasjutte kuulata.

Jocke Salokorpi juhendamisel said festivali külastajad nautida yogafunc Live’i koos Jagaspace’ga, mis on elava muusikaga dünaamiline joogatundi. Joogaprogrammi on välja töötanud Jocke ise.

Jocke juhtimisel said kõik olla osa loomingulisest protsessist, kus muusika saab osa joogast ning joogaharjutused on osa muusikast.

Aktiivse yogafunc taustal kõlas Jagaspace, kes on teinud muusikat koos erinevate artistidega alates 2010. aastast. Nad on esinenud festivalidel nii Eestis kui väljaspool – Viru Folgil, Uue Ajastu Festivalil, Joogafestivalil 2012, Tallinn Music Weekil, Estomania Festivalil (Soome), Faces 2010 (Soome), Positivus 2013(Läti) ja õnneliku juhuse läbi osalenud väga omanäolistel erapidudel Lilleoru ökokülas ja Šveitsi Joogakeskustes.

Head Uudised GoodNews