1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Osho 5 julgustavat õpetust armastuse kohta
Osho 5 julgustavat õpetust armastuse kohta

Osho 5 julgustavat õpetust armastuse kohta

Osho 5 julgustavat õpetust armastuse kohtaOsho, kes on tuntud ka nime Acharya Rajneesh all, kuid algselt Chandra Mohan Jain, sündis 11. detsembril 1931 Indias, Punes.

Ta oli India spirituaalne liider, müstik ning guru, kes mõjutas paljude inimeste elusid. Ta on kirjutanud üle 600 raamatu ning on nimetatud üheks 20. sajandi mõjuvõimsamaks isikuks Suurbritannia ajalehe Sunday Times´i poolt.

Armastuse kohta ütleb Osho, et see on midagi nii sügavat, et seda on raske mõista, see on miski, millel on tohutu tähtsus. Armastus toob alati üksinduse. Üksindus toob alati armastuse. Nad on lahutamatud.

Osho 5 julgustavat õpetust armastuse kohta:

  1. Inimesed arvavad, et nad suudavad armastada ainult siis, kui leiavad väärilise kaaslase – jaburus! Te ei leia teda kunagi! Arvatakse, et armastada saab alles siis, kui leitakse täiuslik mees või täiuslik naine. Jaburus! Te ei leia neid kunagi, sest täiuslikke naisi ja mehi ei ole olemas. Ja kui nad oleksidki olemas, siis ei pööraks nad teie armastusele tähelepanu. See ei huvitaks neid.
  2. Armastus on tervikliku inimese osa. See pole romantika, sel pole midagi nonde rumalustega pistmist. Armastus läheb otse inimeseni ja vaatab tema hinge. Armastus on siis teatud poolehoid, osadus teise inimese kõige sügavama olemusega.
  3. Niimoodi armastus kasvabki. Andke ja ärge jääge ootama, kui palju te saate endale haarata. Jah, te saate, saate tuhandekordselt, kuid see toimub loomulikult. See juhtub iseenesest, seda pole tarvis nõuda. Kui nõuate, siis ei saa te kunagi midagi. Nõudmisega tapate kõik. Seega andke. Hakake andma.
  4. Saage isiksuseks, see on esmatähtis. Teiseks, ärge otsige täiuslikkust, ärge küsige ega nõudke. Armastage tavalisi inimesi. Tavalistel inimestel ei ole midagi viga. Tavalised inimesed on erakordsed!
  5. Armastus ei tee kunagi kellelegi haiget. Kui te tunnete, et armastus on teile haiget teinud, siis tunneb seda valu miski muu teie sees, mitte armastav omadus. Kui te seda ei taipa, siis jääte igavesti samades ringides tiirutama.

Toimetas Monika Kuzmina 

Monika Kuzmina Peatoimetaja