1. Avaleht
  2. Hingele
  3. ÕNNEVALE(M) I Urmas Sõõrumaa saates “Õnnevale(m)”: tasakaalus inimene ei pea kellelegi midagi tõestama
ÕNNEVALE(M) I Urmas Sõõrumaa saates “Õnnevale(m)”: tasakaalus inimene ei pea kellelegi midagi tõestama

ÕNNEVALE(M) I Urmas Sõõrumaa saates “Õnnevale(m)”: tasakaalus inimene ei pea kellelegi midagi tõestama

Õnnekoolitaja Dalí Getter Karati, GoodNewsi ja Star FM-i raadiosaates “Õnnevale(m)” käis külas ärimees Urmas Sõõrumaa, kes rääkis, et inimesed soovivad just oma sisemisest tasakaalutusest midagi iseendale ja kogu maailmale tõestada. “Kui me oleme tasakaalus, siis me ei pea kellelegi mitte midagi tõestama,” on ta veendunud ja lisab, et just sellest tõestamisest kõik meie hädad pihta hakkavadki – küll spordime end hulluks, töötame liiga palju, need on kõik tasakaalutuse tegevused. “On öeldud, et kui on hirmus kihk midagi kõvasti teha, tasub enne maha istuda ja vaadata, kas ikka peaks,” soovitas ta.

Kui on hirmus kihk midagi kõvasti teha, tasub enne maha istuda ja vaadata, kas ikka peaks.

Kolm nädalat Tai pimedas ruumis

Sõõrumaa enesearengus on mänginud suurt rolli see, kui ta Tais kolm nädalat pimedas ruumis istus. Tais käis ta koos oma lahkunud õpetaja Rain Weberiga, kes teda taoismi poole juhatas. Ta tõdes, et pime ruum pole ju midagi uut siin maailmas, ent kõigi maailma spirituaalsete filosoofiliste lähenemiste tippkoht on just pimeduses ja üksinduses olemine.

Kui küsida, kas kolm nädalat on pikk aeg, vastas Sõõrumaa mõttekäiguga, et kui looja käest küsida, kas tema jaoks on 100 aastat pikk või lühike aeg, vastab looja, et see on vaid üks hetk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Õnnevale(m) (@starfmonnevalem)

Ta kirjeldab, et pimedas nähtud unenäod ei olnud päris unenäod, vaid tegelikult ilmsi. “Panid silmad kinni ja vaatasid unenägusid nagu telekanaleid,” kirjeldas ta. Kolmandal nädalal hakkab ajukoor kaotama oma kontrolli ja kõik kaotab loogilisuse.

Ärimehena Sõõrumaa tõdes, et jättis siiski selleks ajaks numbri, et temani oleks võimalik toimetada sõnumeid. “Mitte kellelgi mind vaja ei läinud, keegi polnud mind otsinud. Tegin pärast oma iPad’i lahti, vaatasin seda 15 sekundit ja panin kinni tagasi. Mitte midagi siin maailmas polnud minuta muutunud. See on ehk kõige suurem tõdemus, et meid on sellele maailmale täpselt nii palju vaja, kui me ise arvame,” tõdes ta.

Meid on sellele maailmale täpselt nii palju vaja, kui me ise arvame.

Sõõrumaa tõdes, et muidugi upitab ego see tunne, et sinuta keegi hakkama ei saa, aga tegelikult on veel parem tunne, kui sulle jamad maailmas väga korda ei lähe.

Tais käik oli Sõõrumaa sõnul tema jaoks restart nii füüsilises, vaimses kui ka spirituaalses mõttes. Ta võttis seal ka 12 kilogrammi alla, ent tühja kõhtu ei tunnetanud. Taos on söögi osas põhimõte, et inimene sööb vaid nii palju kui ta peo sisse mahub. Sõõrumaa sõi aga teisel ja kolmandal nädalal ehk vaid kolmandiku peotäiest. “Füüsiline ja vaimne puhtus oli fantastiline tunne. Kahjuks on aga ikka nii, et kuu aega on selget tunnetuslikku aega, aga siis hakkab see vaikselt ära kaduma,” nentis ta.

Siiski võttis ta oma ellu kaasa taipamise, et alateadvuses on kõik vastused olemas ning meie suur õnn ja õnnetus on meie enda aju, mis loob raamid ja pidurid. Kõigist oma läbitud praktikatest on ta aga õppinud, et tasub teha neid asju, mida sa armastad ning panna sinna oma südameenergia.

Tasub teha neid asju, mida sa armastad ning panna sinna oma südameenergia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Õnnevale(m) (@starfmonnevalem)

HÄID MÕTTEID JA SOOVITUSI SAATEST “ÕNNEVALE(M)”:

  • Inimene saab suurema osa oma maise keha energiast oma esivanematelt.
  • Hing on igavene ja tuleb siia maisesse kehasse oma kannatusi vaikselt läbi elama. Kui me siit piisavalt ei õpi, saame võimaluse korrata.
  • Mustrite mõistmiseks on lihtne viis – pane silmad kinni, mediteeri ja istu pimeruumis higitelgis. Siis hakkavad vaikselt tulema taipamised ning kui hakkad neid oma mustrisse panema, tundub miski tuttavlik.
  • Pime ruum pole midagi uut siin maailmas, ent kõigi maailma spirituaalsete filosoofiliste lähenemiste tippkoht on just pimeduses ja üksinduses olemine.
  • Meid on sellele maailmale täpselt nii palju vaja, kui me ise arvame.
  • Kõikidele küsimustele on olemas vastus, nii nagu kõigile haigustele on olemas rohi, me lihtsalt ei tea seda.
  • Pendel ühendab sind iseendaga, kuid tegutseda tasub eelkõige oma sisetunde järgi.
  • Kui me oleme tasakaalus, siis me ei pea kellelegi mitte midagi tõestama.
  • Kui on hirmus kihk midagi kõvasti teha, tasub enne maha istuda ja vaadata, kas ikka peaks.
  • Muidugi upitab ego see tunne, et sinuta keegi hakkama ei saa, aga tegelikult on veel parem tunne, kui sulle jamad maailmas väga korda ei lähe.
  • Alateadvuses on kõik vastused olemas ning meie suur õnn ja õnnetus on meie enda aju, mis loob raamid ja pidurid.
  • Tasub teha neid asju, mida sa armastad ning panna sinna oma südameenergia.
  • Suurim õnnevale on arvamus, et kogu maailm on meie hädades süüdi ja otsime kõike väljastpoolt ega oma kontakti enda sisemaailmaga.
  • Ainuke õnn on nüüd ja siin olemine. Kõik, mis oli eile ja kõik mis tuleb homme, paneb meid minevikku ja tulevikku klammerduma.
  • Harjuta aktsepteerimist, mitte kohtumõistmist, siis on kogu elu lihtsam nii elades kui ka maise elu lõppedes.
  • Igas asjas on midagi head, igas valus ja igas mõttes ja tundes on varjul midagi, mida me ei taha tunnistada.
  • Iga inimene on vaimne olend – lihtsalt ühel on rohkem teadlikkust kui teisel.
  • Kui sa suudad endale teadvustada hetke, momenti või juhust ja sellest ka aru saad, hakkavad tekkima imelised avardumised.
  • Maailma võlu on selles, et kõik on pidevas muutumises, samas on see meie kõige suurem häda ja kannatus!
  • Inimene areneb kiiremini, kui tema keskkond muutub.
  • Elu mõte on aga ainult sinu sees, mitte kuskil mujal – see ongi elu.

KUULA SAADET!

Head Uudised GoodNews