1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Õnnekristallid võivad üllatada
Õnnekristallid võivad üllatada

Õnnekristallid võivad üllatada

Foto: Monika Kuzmina südametekollektsioonist
Monika Kuzmina südametekollektsioonist

Inimesed usuvad harva seda, mida arvatakse maagia valdkonda jäävat. Mõned klassikud aga on öelnud, et tegelikkuses on maagia ja teaduse vähe imeväike, viimane orienteerub lihtsalt rohkem sellele, mida saab näha ja katsuda.

Paljud peavad esoteerikapoes müüdavaid niinimetatud õnnekristalle ja nende toimet jaburuseks. Mõned inimesed on siiski nende juures kogenud ka seda, et kristallidele omistatavad omadused töötavad ka reaalses elus.

Lugesin just sotsiaalmeedias ühe naise muljetust tsitriini kohta, mida peetakse külluse ja rõõmu kiviks. Jutustaja sõnul on ta kogenud, et alati, kui ta seda kivi kaasas kannab, muutuvad temaga vestlevad inimesed rahulikumaks. Kivi kaasas pole — võid taas kogeda närvilisust ja pahasti ütlemist teiste poolt. Grupi või pere ebakõla leevendava kivina annab tsitriin väidetavalt enesehävituslikule käitumisele vastupidise suuna. Seega justkui tõestatud.

Avastasin ka ise ühe sellise kivi omadused. Mul on esoteerikapoest saadud must poleeritud kivi: obsidiaan ehk lohekivi ehk apatši pisar. Süsimust, aga vastu valgust vaadates kumab läbi. Esoteerikas kasutatakse sisekaemuseks ehk enesesse süüvimiseks. Obsidiaani eest ei jäävat miski varjatuks. See toob armutult pinnale kõik meie vead, nõrkused, blokeeringud ja muud tingimused, mis meid jõuetuks muudavad.

Seda teadmata võtsin kivi kord nädalavahetuseks taskus endaga kaasa. Puhkusest ei tulnud midagi välja: kogu aeg mõtlesin oma probleemidele, otsisin väljundeid ja arenguvõimalusi. Ühesõnaga urgitsesin endas ja väidetavalt on see kivi sisendus.

Tegin seejärel testi: võtsin lohekivi ööseks kätte ja kuidagi õnnestus seda nii hoida, et kivi oli kogu aeg peos. Nägin kolme erinevat und, mis hilisemal analüüsil peegeldasid minu tegelikke hirme.

Proovige järgi, kandke sellist kivi kaasas, aga ärge mõelge sellele, et peate tõestama kivi toimele vastupidist — et obsidiaan ei tee selliseid krutskeid. Skeptik suudab alati 100-protsendiliselt tõestada, et tal on õigus. Katsuge tema olemasolu üldse unustada ja meenutage hiljem, kas mõtted kippusid teadvust läbi kammima.

Ja viimaks, asteegid kasutasid obsidiaanist nuge jumalatele inimohvrite toomisel, lõigates sellega ohverdataval südame välja. Enamik kividele omastatavatest võimetest ongi teada juba vanade kroonikute kaudu. Aga ka kaasaegne teadus on nõustunud, et kivimid peidavad sageli endas tervendavat väge. Näiteks on esoteerikapoodides müügil soolakivilambid — meditsiinis kasutatakse vanu soolakaevandusi mikroobivaba õhu tõttu ravi otstarbeks.

Praegu on olemas palju raamatuid, mis räägivad erinevatest mineraalidest. Lugege ja õppige tundma nii nende toimet kui ka nende eest hoolitsemist, sest  abimehed tahavad sageli energiaga täitmist.

Te võite ju olla skeptik, aga kivide mõju võite järgi enda peal proovida kasvõi kogemuse saamiseks. Või pettumiseks.

Jüri Kukk
Kolumnist

Head Uudised GoodNews