1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Õnnekoolitaja Kaidi Karilaid selgitab: miks on tänulikkus oluline ja kuidas seda praktiseerida?
Õnnekoolitaja Kaidi Karilaid selgitab: miks on tänulikkus oluline ja kuidas seda praktiseerida?

Õnnekoolitaja Kaidi Karilaid selgitab: miks on tänulikkus oluline ja kuidas seda praktiseerida?

“Tänulikkus on üks asi, mis on nii lihtne, võimas, suurepärane, mis on nii kerge, mis muudab ja avab kõik, mis annab meile kõik selle, mida me tegelikult soovime. Oleme praegu sellises kohas maailmas, kus me peame rääkima asjadest, millest me pole kunagi rääkinud,” ütleb õnnekoolitaja ja Access Consciousness vahendaja Kaidi Karilaid.

Kaidi Karilaid

Tänulikkust pole vaja ära õppida, vaid meelde tuletada

Hetkel toimub tohutu suur muutus, ebateadlikkus saab muutuda teadlikkuseks. “Ebateadlikkus, mille põhielemendid on manipulatsioon, kontroll, hirm ja puudus, on see, mis on loonud siin planeedil enim kurjust. Ebateadlikkus on loonud meile selle, et me oleme pidevalt pidanud iseennast kontrollima,” räägib Kaidi. “Kui sa üles kasvasid, siis kas inimesed sinu ümber olid tänulikud? Kas nad olid endale tänulikud? Tänulikud sulle, et sa sündisid? Kas nad olid tänulikud ja väljendasid seda?”

Tema sõnul ei ole keegi midagi valesti teinud, sest meie ühiskond ja inimkond ei ole kaua teadlikult elanud ega valinud tänulikkust. “Tänulikkus ei ole mingisugune asi, mis tuleb ära õppida. Meil tuleb seda meelde tuletada. Meie olemus on tänulikkus. Vaadake väikseid lapsi. Nad on väga tänulikud oma olemuses. Me kasvame üles ühiskonnas, kus me hakkame tänulikkust ignoreerima,” toob Kaidi välja.

Meie olemus on tänulikkus.

Tänulikkus on meie olemus

Me tunneme ennast halvasti, kui keegi teine ei ütle sulle aitäh ja kui ise seda piisavalt ei ütle. Me oleme teinud oma pärisolemusest tegemise. “Kas sulle on kunagi keegi öelnud aitäh, olnud sinuga piisavalt lahke või tänulik, aga sa tegelikult tunned, et see tänuavaldus tuleb muuseas, kohustuslikus korras?” soovitab Kaidi mõelda.

Tänulikkus on Kaidi sõnul meie olemus, tänulik olemine. Tänulikkus ei ole tegemine, ütlemine, rääkimine. Tänulikkuse olemust me saame väljendada oma sõnadega ja kui sõnade taga ei ole olemust, vaid on hinnang, siis see ei ole tänulikkus.

“Kui me hakkame teadvustama, kust me tuleme, kust keskkonnast me tuleme, kus me oleme üles kasvanud, siis meie emad ja isad, väga vähesed on osanud iseendaga tänulikud olla. Kui meie emad ja isad ei ole endaga tänulikud, siis meie, nende lapsed, õpime seda samuti, et me ei ole endale tänulikud. Kui meie emad, isad, ühiskond ja keskkond ei ole tänulikud, ei suuna oma tähelepanu tänulikkusele, siis tõenäoliselt see kingitus, mis kogu elu on, siis me tunneme ja õpime ära selle vale, et tegemine on tähtsam kui tänulik olemine, aga ei ole,” on ta kindel.

Tänulikkus on väga kõrge energia

Kaidi sõnul peab meelde tuletama, kes me tegelikult oleme. “Tänulikkus on väga kõrge vibratsiooniga energia. Kui sa oled südamest kellelegi või millelegi tänulik, siis sa vibreerid, sinu olemus, keha, elu, mõtted, nad vibreerivad väga kõrget sagedust. Tänulikkuse energia sagedus on 150 hertsi (Hz),” ütleb ta.

Tänulikkus on väga kõrge vibratsiooniga energia.

Muretsemine vähendab teadlikkuse tõusu

Teadlikkuse tõusu peatab Kaidi sõnul see, kui me puikleme. “Kui me reageerime, kardame, muretseme. Meie loomuses on see, et me oleme teadlikud kõigest. Me ei taha teada seda, mis on rumalus. Me oleme seda peitnud. Nüüd me peame sellele otsa vaatama ja kui me seda teeme, siis tekib võimalus, et see hakkab siit ühiskonnast, reaalsusest, planeedilt Maa kaduma. Nii kaua, kuni me ei taha sellele otsa vaadata, kohale jäädes, ilma ära jooksmata ja võitluseta, ilma tõestamiseta, kuni me ei taha siia kohale jääda, see eksisteerib edasi,” selgitab ta.

Kaidi sõnul saab olla tänulikud absoluutselt kõigele, ka sellele, mis ei ole tore ja hea. Me saame olla tänulikud oma vanaemale, kes kardab ja kannab maski. Tänulik tema olemasolule. Las ta kannab maski. Me ei pea temaga võitlema. Me saame olla tänulikud sellele sõjale seal poliitikas. Läbinähtav teater. Saame olla tänulikud selle eest, et sina ei pea sellega kaasa minema. Tänulikkus oma teadlikkuse eest – sul on valik. Kuidas mul on küll vedanud, et mul on valik. Paljud ei tea või ei taha teada, et neil on valik. Mul on valik olla tänulik kõigi ja kõige eest.

Mul on valik olla tänulik kõigi ja kõige eest.

Mida loovad madalad vibratsioonid?

Hirm, väsimus, stress, närvilisus, viha, vihkamine, kadedus, kinnihoidmine, kontroll, manipulatsioon – kõik see loob madalaid sagedusi. Praegusel hetkel on planeet Maa sagedus on 27,4 hertsi. Tänulikkuse vibratsioon on 150 hertsi.

Me oleme tehtud energiast. Kõigel on energia, mis me oleme või mis meie ümber on. Meil, inimestel, on võimalus oma sagedust muuta kogu aeg, teadlikult, tõsta vibratsioone. Meil on võime oma valikuga, sest meil on valik ja me teadvustame seda.

Mida rohkem on inimesi, kes hakkavad olema tänulik selle eest, et me oleme olemas ja samal ajal ei pane silmi kinni selle ees, mida me näha ei taha, vaid sa oled tänulik ka sellele, mis siin maailmas praegu on. Sa teed silmad lahti ja vaatad kõigele otsa sellisena nagu ta on ega lähe kaasa sellega, mis sinu elus ei loo midagi kergemat ja suuremat.

“Planeet küsib meeleheitlikult sinu panust ja kingitust selle kõrge vibratsioonina, kes sa tegelikult oma olemuselt oled. Tänulikkus on olemus. Kui sa ei ole olnud tänulik endale, teistele või maailmale, siis sa saad hakata seda tegema. Alguses lihtsalt meelde tuletama, seda seni, kuni see muutub sinu osaks – sa oled tänulik. Hakkad meelde tuletama alguses mehaaniliselt. Hommikuti, igal hommikul kaisutad ennast, planeeti ja ütled, et oled tänulik selle eest, et oled elus. Aitäh planeet Maa ja aitäh mulle, et ma saan olla elus. Aitäh kõikidele minu ümber. Hakka tänama kõige ja kõigi eest,” soovitab Kaidi proovida.

Hakka tänama kõige ja kõigi eest.

Kõige olulisem on olla tänulik iseenda eest

Üks kõige olulisemaid tänulikkuse aspekte on Kaidi sõnul see, kui sa hakkad olema tänulik enda eest. Mida inimkond ei ole tahtnud teha. “Tänulik enda eest kõva häälega – et sa oled, et sul on keha, et sa teed neid valikuid, vahel küll mitte eriti tarkasid, aga sellegipoolest ole tänulik, sest need viivad sind elus edasi. Kõige ja kõigi eest,” selgitab ta.

Kaidi ütleb, et planeet Maa küsib meilt tänulikkust ja mida rohkem inimesi on tänulikud, seda rohkem me saame tervendada planeeti Maa ja tõsta vibratsiooni. Planeet Maal on ka väga palju selliseid kohti, mis on väga madala vibratsiooniga. Sellised kohad nagu vanglad, tunnelid, punkrid, haiglad, kinnipidamiskeskused, hooldekodud, bürokraatlikud hooned, valitsusasutused. Nendes kohtades langeb vibratsioon tema sõnul kuskil 20 hertsini ja kui sa oled ümbritsetud või sinu keskkond on selline, kus on hästi palju vihaseid inimesi, stressis inimesi, palju kontrolli või manipulatsiooni, hirmu, siis soovitab Kaidi hakata olema tänulik või teha teistsuguseid valikuid ning võimalusel sellest kohast lahkuda.

Suuremeelsus on Kaidi sõnul 95 hertsi. Suuremeelsus ja suursugusus, see on tõeline lahkus. 150 hertsi või rohkem on lubamine.

Vibratsiooni aitab Kaidi sõnul tõsta naer, tänamine. “Näiteks jalutage mööda tänavat ja öelge inimestele: „Aitäh, et sa oled olemas! Aitäh, et sa oled kingitus!“ Öeldes seda teistele inimestele, loob see kõige enam kingitust sulle endale. Sinu enda vibratsioon tõuseb, sõltumata sellest, kas nad võtavad seda vastu või mitte,” ütleb ta.

Aitäh, et sa oled olemas! Aitäh, et sa oled kingitus!

Lisaks tõstab vibratsiooni loodus, maalimine, kunst, lapsed, koduloomad, meditatsioon, jooga, matkamine, päike, ookean, sõprade ja perega ühenduse loomine tänulikkuse kaudu, toidud, nautlemine, taimedega toimetamine.

Kaidi Karilaid veab Facebookis gruppi, kus igal hommikul, 30 päeva järjest, praktiseeritakse tänulikkust. Alates 24.11.2020 on kõigil soovijatel kingitusena võimalik liituda iganädalaste Tänulikkuse teisipäevadega. Oled tänulikkusega oodatud! Lisainfot leiab Kaidi kodulehelt

Head Uudised GoodNews