1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Oled joogast seni ainult mõelnud? Haapsalu Joogafestivalile saab osta päevapileteid
Oled joogast seni ainult mõelnud? Haapsalu Joogafestivalile saab osta päevapileteid

Oled joogast seni ainult mõelnud? Haapsalu Joogafestivalile saab osta päevapileteid

Juulikuus võõrustab Haapsalu Piiskopilinnus juba kuuendat korda oma hoovis joogahuvilisi, paljude poolt pikisilmi oodatav suvine Joogafestival toimub 22.-23. juulil.

Alates 1. juunist saab eelmüügist lisaks festivalipiletile ja VIP festivalipiletile osta päevapileteid ja  töötubade üksikpileteid aadressil www.piletilevi.ee. 9. juulini on festivalipass 55 ja 10. juulist 65 eurot, VIP-passi hind on püsivalt 79 eurot, päevapilet kas 22. või 23. juuliks maksab 35 eurot ja soodustusena pensionärile ja õpilasele 29 eurot.

VIP festivalipilet tagab festivali ajal sissepääsu kõigile Haapsalu linnusehoovis toimuvatele töötubadele ja kontsertidele, samuti siseruumides toimuvatele töötubadele.

Festivalipilet ja päevapilet tagavad festivali ajal sissepääsu kõigile Haapsalu linnusehoovis toimuvatele töötubadele ja kontsertidele. Lisaks annavad festivalipilet ja päevapilet hinnasoodustuse siseruumides toimuvatele töötubadele. Kahe päeva piletiga ja päevapiletiga saab jooga töötubadest ja loengutest siseruumides osa võtta 3-eurose lisatasu eest. On võimalik osta üksiku siseruumi töötoa või loengu piletit (pileti tavahind 15 eurot, soodushind õpilastele ja pensionäridele 10 eurot), millega saab osa võtta soovitud töötoast või loengust. Linnusehoovis toimuvale programmile ei ole võimalik osta üksiku töötoa piletit, võimalik on osta kas festivalipilet või päevapilet. VIP festivalipilet tagab festivali ajal sissepääsu kõigile Haapsalu linnusehoovis toimuvatele töötubadele ja kontsertidele, samuti siseruumides toimuvatele töötubadele.

Bazaar on külastajatele tasuta.

Esinevad parimad joogaõpetajad Eestist ja välismaalt 

Joogafestivalil esinevad parimad joogaõpetajad Eestist ja välismaalt, järele saab proovida üle 10 joogastiili ning kuulata loenguid ja osaleda töötubades. Festivalile on oodatud nii algajad kui ka aastaid joogat praktiseerinud huvilised. Ka pere pisemad on festivalile teretulnud, kuna on olemas eraldi lasteprogramm, kus lisaks lastejoogale jõutakse läbi jutustuste ja mängude ka tujude ja tunneteni, õpitakse neid mõistma ja nendega toime tulema.

Ka pere pisemad on festivalile teretulnud, kuna on olemas eraldi lasteprogramm.

Loengud sobivad kõikide tasemete joogatajatele

Pealava programmis on jooga, muusika ja tants. Loengud toimuvad Kultuurikeskuse suures mugavate toolidega Tarkusesaalis. Loengud sobivad kõikide tasemete joogatajatele ning osa neist on inglisekeelsed ja eestikeelse tõlkega. Loengud sisaldavad tavaliselt ka harjutusi või meditatsioone, mida saab järele proovida.

Pealava programmis on jooga, muusika ja tants.

Peaesineja on lummav Sudha Londonist 

Peaesineja on imekauni tämbri ja tunnetusega muusik Sudha Londonist. Oma loomingus põimib ta loitse idamaadest, sufidelt, Tiibeti ja India traditsioonist kui ka Aafrikast, Havailt, põlisameerikast ja mujaltki. Muusika kuulajad lummatakse kaasa lauludesse, palvetesse, vaikusesse. Kohal on ka särav Hatha jooga ja meditatsiooniõpetaja Daniel Strausser Taist, kes on varasemalt olnud festivali peaesinejana ja paljude lemmikuks osutunud.

Sudha põimib oma loomingus loitse idamaadest, sufidelt, Tiibeti ja India traditsioonist kui ka Aafrikast, Havailt, põlisameerikast ja mujaltki.

Toimub alkoholivaba tantsupidu 

Erilisi tantratöötubasid viib läbi kogenud tantraõpetaja Shanti Limnell oma kaasaga Soomest. Kavas on ka eelmisel aastal väga populaarseks saanud lõbus keha ja meele treening naerujooga, mida viivad läbi Kadi Toompere ja Eve Arpo. Eriline ööprogramm on sel korral esimest korda Haapsalu vanakinos – võimalus puhata kogu öö live muusika tervendavate helide saatel. Põnevad etnorütmid ja alkoholivaba tantsupidu kestavad südaööni Haapsalu linnusehoovis.

Austatakse Eesti mehi 

Meestest ja tasakaalust räägivad kaks meest, kes on Eestis mehelikkuse taas päevakorda toonud, ja nendeks on Jesper Parve ning Riho Sarapik. Naistejooga ehk Aviva Dance võimlemises viib naisi nende teise südameni Katri Ristal ning kuninglikku Radža joogat õpetab Virge Naeris. Yogafunc`iga on taas kohal juba tuntud Jocke Salokorpi ning Jagaspace Acoustic. Täpsemalt saab õpetajatest lugeda http://www.joogafestival.ee/stiilid-ja-opetajad/.

Bazaaril pakutakse taimetoitu

Kavas on ka juba lahutamatuks festivali osaks saanud bazaar, mis toimub nii Haapsalu Piiskopilinnuse hoovis kui kõrval asuvas kultuurikeskuses. Bazaarilt on võimalik avastada imelisi vürtse, eksootilist käsitööd, treeningvarustust, viirukeid, looduskosmeetikat, erialast kirjandust ehk kõike, mida üks enda tervisest hooliv inimene otsida võiks. Joogafestivali korraldajad on kindlad, et jooga ei ole ainult harjutused matil, vaid see on elustiil, mille lahutamatuks osaks on puhas mõte, puhas tegu ja puhas toit. Bazaaril pakutakse vaid parimat taimetoitu, mis viib keele alla nii puhta maitse kui vürtsikate idamaa roogade austajail.

Festivali programmiga saab tutvuda siin: http://www.joogafestival.ee/programm-2/ ja piletiinfoga: http://www.joogafestival.ee/piletiinfo/

Head Uudised GoodNews