1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. NIPID, kuidas elu mänguliselt nautida
NIPID, kuidas elu mänguliselt nautida

NIPID, kuidas elu mänguliselt nautida

Õnnekoolitaja ja raamatu ”88 õnnehetke” autor Dalí Getter Karat sõnab, et me tihtipeale võtame elu natuke liiga tõsiselt, kaotame end rollidesse, et oleme nüüd töötajad, lapsevanemad, täiskasvanud ega ole enam noored. Nii kaob märkamatult ära elust rõõmu tundmine, mängulisus ja kergus ning kaevame end probleemidesse. Keelame endal lollitada, vahel lapselikult käituda ning oleme tõsised täiskasvanud. “Täiskasvanud olemine aga ei tähenda, et peab olema tõsine,” rõhutab raamatu “88 õnnehetke” autor Dalí Getter Karat, kes korraldab 30-päevast õnnelikkuse väljakutset, kus osalejad pühendavad ühe kuu õnnele, et muuta terve oma ülejäänud elu õnnelikumaks.

Täiskasvanud olemine aga ei tähenda, et peab olema tõsine!

Elu on mäng

Dalí Getter Karat selgitab, et kui me lõpetame elu põnevalt, uudishimulikult, seikluslikult ja mänguliselt vaatamise, siis jääme vanaks, väsime ja kaotame elurõõmu. “Mängi oma partneriga, viska talle vimkasid, lollita vahepeal, tee nalju ja üllatusi – too enda paarisuhtesse mõnusat mängulisust! Mängi oma lastega ja luba enda sisemisel lapsel välja tulla,” soovitab ta.

Dalí Getter Karat sõnab, et selleks, et saaksime olla kontaktis mängulisusega enda sees, peame olema naisena tütarlapse energias ning mehena noormehe energias – neile meeldib mängida, rõõmustada, hõisata, hüpata õhku, keksida, joosta aasal.

Ka tõsisel töökoosolekutel tasub endale meelde tuletada, et tegelikult on see kõik mäng – me mängime, et me lähme tööle, et oleme tiitlitega inimesed ja arutame mingeid probleeme. Kui vaatad seda sellest perspektiivist, et kõik on mäng, on palju mõnusam olla ning saad kõike vaadata natuke eemalt, lõdvemalt ja lõbusamalt.

Kui me lõpetame elu põnevalt, uudishimulikult, seikluslikult ja mänguliselt vaatamise, siis jääme vanaks, väsime ja kaotame elurõõmu!

Näiteid, kuidas elu mänguliselt nautida

  • Tee midagi mängulist, näiteks mööda tänavat kõndides hüppa õhku või plaksuta käsi.
  • Mängi lastega nagu ei ole kunagi mänginud, näiteks pange selga kostüümid ja elage oma rollidesse sisse.
  • Üllata partnerit mingi vallatu mängulisusega.
  • Kodus pane midagi hullumeelset selga ja ole kastist väljas.
  • Süüa tehes valmista midagi absurdset või kaunista toit mänguliselt.

Rohkem infot õnnelikkuse väljakutse kohta leiab Dali Getter Karati kodulehelt!

Head Uudised GoodNews