1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Naudi täna mõnusat muusikat! Vabal Laval toimub kontsertkulgemine koos Kadri Voorandiga
Naudi täna mõnusat muusikat! Vabal Laval toimub kontsertkulgemine koos Kadri Voorandiga

Naudi täna mõnusat muusikat! Vabal Laval toimub kontsertkulgemine koos Kadri Voorandiga

Täna kell 21.30 toimub Vabal Laval Jazzkaare raames üks eriline kontsertkulgemine koos Kadri Voorandiga, kus saab puhtalt muusikas mõnuleda. Isegi aplodeerima lugude vahel ei pea, lihtsalt oled nagu oled! Enamik muusikat luuakse kohapeal, ent esitusele tuleb ka valik olemasolevatest südamelauludest laiendatud seades, mis toetavad mõtete ja tunnete voolu. Istumine on pehmetel mattidel – kes tahab, võib lamada või ka magada. Soovijad võivad muidugi ka toolil istuda; kõike nii, nagu sul endal on hea. Hubane olemine ja Voorandi impro-pop loovad mõnusa terviku, minemaks oma mõtetes sinna, kuhu hing aga ihkab.

Isegi aplodeerima lugude vahel ei pea, lihtsalt oled nagu oled!

Kadri Voorand. Foto. Karoliina Kreintaal

Aeg iseendale

Kadri sõnab, et kontsertlesila on tema enda unistuste kontserdi formaat, kus saab mugavalt ja segamatult muusika saatel mõelda omi mõtteid, valides kõige mugavama asendi kehale ja kõige mõnusamad mõtted vaimule. Analüüsima ei pea, lugude vahel plaksutama ka ei pea, mitte midagi tegema ei pea, lihtsalt kuulad muusikat ja olen kohal. Aeg täielikult iseendale.

Selleks on Jazzkaare kontsertlesilas loodud ideaalsed tingimused. Kes tahab, see istub, sest kontserdile jäävad toolid ka.

„Aga kui sa sellel kontserdil silmad kinni paned ja pikutad, siis ei ole sa mingi veider hipiinimene, vaid sobitud kenasti ürituse kontseptsiooniga. Lõbus ju. Tegelikult on seal lubatud igasugune kontserdi kuulamise vorm – võib ka tantsida, püsti seista. Mis iganes aitab inimesi muusikale keskenduda,“ räägib Kadri.

Kadri Voorand. Foto: Karoliina Kreintaal

Kontsert kui teraapia

Kadri on varemgi korraldanud kontsertrännakuid, millele on olnud tagasiside väga hea – need aitavad välja tulla tavapärasest rutiinist. Kadri räägib, et mitmed kuulajad on pärast kontserti tema juurde tulnud ja tunnistanud, et nad oleksid justkui teraapias käinud.

Muusika on teenäitaja ja mõtete saatja. Kadri sõnab, et kontserdile minnes ollakse harjunud sisemonoloogi kestel ka laval toimuvat analüüsima hakata. “Teemad nagu esitaja virtuoossus, soolo lõpp, aplaus, esitajate taust, teoste nimed ja nii edasi. Kontserlesilas ei pea, aga võib sellised teemad täielikult kõrvale jätta. Fookuses on sinu mõnulemine kontserdi helide keskel. Muusika saab aidata publikul lennutada isiklikke unistusi ja ideid,“ räägib ta.

Head Uudised GoodNews