1. Avaleht
  2. Hingele
  3. NAERA TERVISEKS I Naer muudab maailma paremaks paigaks!
NAERA TERVISEKS I Naer muudab maailma paremaks paigaks!

NAERA TERVISEKS I Naer muudab maailma paremaks paigaks!

Maikuu esimesel pühapäeval tähistatakse rahvusvahelist naerupäeva. 

Foto: Pixabay

Naer muudab maailma

Ülemaailmset naerupäeva tähistatakse 1998. aastast üle kogu maailma maikuu esimesel pühapäeval, mis sel aastal langeb 3. maile. Naerupäeva algatajaks on India arst ja naerujooga rajaja Madan Kataria. Doktor on tõestanud, et näoilmed mõjutavad emotsioone – tema  ideel põhineva ülemaailmse naerujooga üheks põhimõtteks on, et naeru teeseldes – suunurki kõrvade kohale viies – hakkab inimese aju tootma õnnehormoone endorfiine ja inimene muutub positiivsemaks ja heatujulisemaks. Dr Kadaria naerujooga üheks hüüdlauseks on: “Fake it, fake it, until you make it,” mis eesti keelde tõlgituna kõlab: “Teeskle, teeskle, kuni õnnestub.” Naerujooga harjutuste kaudu on ta õpetanud sadadele tuhandetele inimestele emotsioonide positiivsel tasemel hoidmist ja õnnetunde tekitamist. Dr Kadaria meelest muudab naer maailma paremaks paigaks!

Foto: Pixabay

Doktor on tõestanud, et näoilmed mõjutavad emotsioone.

Naer toob maailma rahu

Üle maailma kogunevad sel päeval  naeruklubidesse inimesed, kes armastavad naerda ja tahavad panustada oma tervisesse! Naerupäeva eesmärgiks on suurendada teadlikkust naeru positiivsest mõjust, kasvatada sõprust ja sallivust ning tuua selle kaudu maailma rahu. Inimesed ei naera seepärast, et nad on õnnelikud, vaid on õnnelikud, sest nad naeravad. Südamest naerdes ei saa mõelda halvale, sest naer hoiab meele positiivse ja blokeerib ajus ära negatiivse. Nii väheneb vihkamine, hirm, armukadedus, agressioon ning  teised rõhumisega seotud emotsioonid. Naerujoogas ei pea otsima põhjust naermiseks. Seda tuleb võtta kui vahendit, mis aitab hoida vaimset tervist tasuta heas vormis. Naeruharjutuste abil saab naerda ka siis, kui selleks sugugi tuju ei ole, energiat lisavad plaksutamisharjutused ja õige hingamine.

Foto: Pixabay

Südamest naerdes ei saa mõelda halvale, sest naer hoiab meele positiivse ja blokeerib ajus ära negatiivse.

Naerul on suur jõud

Naer on väga võimas emotsioon, mis annab energiat ja samas annab võimu muuta ennast ja maailma positiivsel viisil. Naerujooga on tehnika, mis mõjutab silmnähtavalt inimese heaolu – pärast 10 minutilist naeruharjutuste tegemist on energiat rohkem ja maailm tundub oluliselt kaunim. Tavaliselt kogunetakse rahvusvahelisel naerupäeval parkidesse või avalikele väljakutele, kus tajutakse üheskoos naeru jõudu. Ei öelda asjata, et naer on parim ravim –  see on igal ajahetkel kättesaadav, kõige tõhusam ja ka kõige odavam vahend enese turgutamiseks. Naeru jõud tuleb enda kasuks tööle panna. Naerujooga praktiseerimine toob meisse heaoluhormoonid, mis on seotud õnnetunde, soojuse, tingimusteta armastuse, sallivuse, andestuse, suuremeelsuse ja kaastundega.

Foto: Pixabay

Naer on väga võimas emotsioon, mis annab energiat ja samas annab võimu muuta ennast ja maailma positiivsel viisil.

Õpi enda üle ja endaga koos naerma

Naerupäev on hea võimalus õpetada ennast taas korralikult naerma. Täiskasvanud võtavad iseennast sageli liiga tõsiselt ja ei luba mõeldes oma positsioonile või hoopis vanusele endal naerda. Naer aitab tuua välja inimese pärisolemuse. Naerujooga aitab maha võtta maskid ja vaadata silma oma pärisminale. Naeru kaudu jõuame lähemale oma sisemisele lapsele – sellele osale endast, kes loov ja täis mängulusti, kes oskab tunda rõõmu väikestest asjadest ja libiseb mõnusalt läbi elu. Enesele naeru lubades tundub elu lihtsam ja raskused ületatavad. Positiivsus aitab selja sirge hoida. Enese üle naervast inimesest kumab rahumeelsust ja rahulolu.

Enesele naeru lubades tundub elu lihtsam ja raskused ületatavad.

Ülemaailmset naerupäeva tähistavad tuhanded inimesed üle kogu maailma

Väljaspool Indiat toimus esimene naerupäeva kogunemine  2000. aastal. Kopenhaageni raekoja esisele patsile kogunes rahvusvahelist naerupäeva tähistama rohkem kui 10 000 inimest. See sündmus viis õnnemaa Taani ka Guinnessi rekordite raamatusse.

Kuna käesolev kevad on väga eriline, kuid naeru ja rahu vajame oma ellu rohkem kui kunagi varem, siis toimub naeruseanss virtuaalselt Zoomi keskkkonnas. Palun registreeru selle lingi kaudu ja ole valmis umbes 30 min pikkuseks naeruseansiks. Kes ees, see sees.

Epp Priimägi, www.naerukoolitus.ee

Head Uudised GoodNews