1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Nädalavahetuse laager annab meestele jooga kaudu võtmed naiste mõistmiseks ja külluse loomiseks
Nädalavahetuse laager annab meestele jooga kaudu võtmed naiste mõistmiseks ja külluse loomiseks

Nädalavahetuse laager annab meestele jooga kaudu võtmed naiste mõistmiseks ja külluse loomiseks

Eeloleval nädalavahetusel saavad mehed Hatu mõisas toimuvas meestelaagris praktiseerida meestejoogat ja koguda uusi teadmisi naistest, rahast, emotsioonidest ja intuitsioonist. Mis on meestejooga ja kuidas see aitab kaasa parema elu loomisele?

Meestelaagris räägitakse mehi huvitavatel teemadel, matkatakse, mediteeritakse ning tehakse iidseid, väestavaid joogapraktikaid. Meestejooga õpetusi jagavad kundalini jooga õpetajad Ravprem Singh ja Hatu mõisa peremees Prabhudeep Singh. Laagri eesmärgid on paljulubavad: võtmed naiste mõistmiseks, teadlik külluse loomine, emotsioonide teadvustamine ja intuitsioon enese mõistmiseks.

Laagri korraldaja, Tallinna joogastuudio Urban Yogini õpetaja Ats Ravprem Singhi sõnul on meestejooga dünaamilisem, sportlikum, jõulisem osa joogast. Kui veel sadakond aastat tagasi tegelesid joogaga just mehed, siis nüüd näeb neid joogatundides palju harvem kui naisi. Naised aga harrastavad jooga seda osa, mis on suunatud suurema paindlikkuse saavutamisele, mis pole meeste tugevaim koht. Spetsiaalselt meestele mõeldud joogaga tegeledes saab mees end kindlamalt tunda.

Singhi rõhutab, et joogaga tegeledes kaasnevad kindlasti ka muutused vaimsetes arusaamades. Need kaks asja käivad koos. Meestejooga annab näiteks parema keskendumisvõime, mis on vajalik nii juhile kollektiivi innustades kui juhile autoroolis. Meditatsioonides keskendutakse sellele, mis meestele oluline, nagu potents, sissetulekute suurendamine, eneseotsing jms.

„Õhkkond tunnis on täiesti teistsugune, kui on mehed omavahel,“ kinnitab Ravprem Singhi, kes koges seda ise ühes varasemas meestelaagris käies. Oma joogastuudios meestejooga tunde andes on ta sellele üha kinnistust saanud, et õhkkond on vabam ja julgetakse kaasa teha nii harjutusi kui meditatsiooni.  „Mehi paneb näiteks imestama, et ainult natuke aega käinud ja juba oled liikluses palju rahulikum ega lähe enam pisiasjade peale närvi. Muutus toimub kiiresti. Teine kogemus on üllatus, et kui füüsiline jooga võib olla.“

Aita Nurga Toimetaja