1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Mustamäele rajatakse tänapäevastele vajadustele vastav kirik
Mustamäele rajatakse tänapäevastele vajadustele vastav kirik

Mustamäele rajatakse tänapäevastele vajadustele vastav kirik

RistEesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma ja Mustamäe linnaosa vanem Helle Kalda allkirjastasid lepingu, mis võimaldab Mustamäele kirikuhoone rajada.

„Sõlmitud leping võimaldab rajada Mustamäele linna omandis olevale Kiili tn 9 kinnistule tänapäevastele vajadustele vastava kirikuhoone,“ ütles linnasoa vanem Helle Kalda. „Oleme seadnud eesmärgiks, et rajatav kirikuhoone toimiks lisaks usutalituslikule tegevusele ka kohalike elanike ühistegevust edendava keskusena.“

Kirikuhoonesse on lisaks EELK Mustamäe Maarja Magdaleena Koguduse tavategevusele planeeritud ka näiteks ruumid laste päevakeskuse ja noorte tugikeskuse jaoks, erinevad ringiruumid, mida saab kasutada hingehoidlike vestluste ja diakooniatöö tarvis jms.

Ühtlasi on võimalik kasutada kiriku saali teenistuste välisel ajal kontsertide läbiviimiseks ning kiriku abiruume vaimuliku ja hingehoidliku suunitlusega seminaride ja koolituste korraldamiseks.

Tallinna linn on andnud linna omandis oleva Kiili tn 9 maa sellele kirikuhoone ehitamiseks EELK kasutusse – kinnistule seati 2012. aasta juulis EELK kasuks tähtajaline ning tasuline hoonestusõigus. Hoonestaja võttis kohustuse ehitada kinnistule sakraalhoone, mis peab olema kasutusvalmis hiljemalt kümne aasta pärast. Ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega Kiili tn 9 kinnistule pindala on 6641 m², hoonestusõigus seati 99 aastaks.

Nüüdseks on läbi viidud kirikuhoone arhitektuurikonkurss ning konkursi võidutöö kohase hoone projekteerimise eeltoimingud ja kirikuhoone eskiisprojekti koostamine. Mustamäe Maarja Magdaleena kiriku arhitektuurivõistlusele laekus 31 võistlustööd.

Head Uudised GoodNews