1. Avaleht
  2. Hingele
  3. MÜRAMINE ON ÄGE I Illimar Pilt jagab soovitusi lõbusalt lastega koos aja veetmiseks
MÜRAMINE ON ÄGE I Illimar Pilt jagab soovitusi lõbusalt lastega koos aja veetmiseks

MÜRAMINE ON ÄGE I Illimar Pilt jagab soovitusi lõbusalt lastega koos aja veetmiseks

Müramistreener ja laste metsasünnipäevade korraldaja Illimar Pilt on kolme tütre isa ja lausa ekspert laste jaoks põnevate tegevuste väljamõtlemises. Illimar jagab vahvaid ideid ka heade uudiste portaali lugejatega.

Kodune juuksurisalong

Pilt seadis oma tütardega kodus üles oma juuksurisalongi, et vaadata, kas vanaema juuksurigeenid lastelastes ka välja löövad. “Me ei jõudnud veel uksigi avada, kui juba järjekord ukse taga oli. Vikerkaare Hobune sai seekord ühe õhtu jooksul neli uut soengut ja kolm värvimist,” meenutab Illimar.

Trikiga kool

“Ma pean ausalt tunnistama, et suuremat sorti koolifänn ma ei ole kunagi olnud. Selline tuim tuupimine nagu meil koolis oli, ei ole lihtsalt minu rida. Seega otsustasime põnnidega teha ühe krutskeid täis kooli, mis läbi lusti ja mängu on samas õpetlik,” räägib Illimar.

Alustati värvimatemaatika tunniga, mis läks sujuvalt üle vikerkaare anatoomiaks. Sealt edasi tuli heavy metal muusikatund balletielementidega. Pärast laulmist algas Lustitähtede elluäratamistund, kus kirjutati välja erinevad tähed ja pandi nad oma elu elama. Koolipäev lõppes Onu Leopoldi stiilis võimlemiskärbeste sumina tunniga.

Otsustasime põnnidega teha ühe krutskeid täis kooli, mis läbi lusti ja mängu on samas õpetlik.

Detektiivimäng

Kodus olid käinud pätid, kes peitsid ära varanduse – terve karbitäie pereema lapsepõlvest pärit Kinder Suprise tegelasi. Pätid olid igale poole vihjeid jätnud. Iga uus vihje juhatas järgmise juurde. Vihjed olid kirjutatud paberi peale ja diil oli selline, et laps pidi vähemalt kolm esimest sõna ise igal paberil kokku veerima. Nii sai ta harjutada tähti ja lugemist. Nuputamist oli omajagu, sest vihjed polnud just eriti titekad.

Kodune spaa

Selleks pole vaja muud kui vannisoolad ja lõhnaküünlad kappidest välja otsida. Sellega saab iga lapsevanem hakkama ja lisaks sellele, et lastel on tore, saab ka ise mõnuleda ja end puhtaks pesta.

Kodune kohvik

Ühel päeval pani Illimar koos perega kohviku püsti. Karvased mänguloomad polnud enda korvidest juba pikemat aega välja tuulduma saanud, seega juhatas ta ise lapse selle mõtte peale.

“Vikerkaare Karul oli sünnipäev ja kohale olid kutsutud parimad sõbrad seda märkimisväärset päeva tähistama. Isegi mina ja Nanobeebi saime kutsed. Kohvikus oli elav muusika. Lisaks pakuti magustoidu kõrvale peamassaaži. Loomulikult tuli ka väikseid viperusi ette,” muljetab isa.

Lastedisko ehk Laste Ekstaatiline Tants

Illimari sõber Tiit Trofimov korraldab juba mitmendat aastat alkoholivabasid diskosid, mis kannavad nime Ekstaatiline Tants. Tihti soovivad vanemad oma lapsi nendele üritustele kaasa võtta, aga paraku segab see lapsevanemal täielikult tantsu nautida ja kohal olla. “Seega tuli Tiit idee peale, et teeks õige lastele oma ürituse. Mind kaasas ta lapsi soojaks tantsutama ja muidu trilli ning tralli tegema. Merimee algul ei läinud käima, aga nagu eestlasele kohane, siis lõpus ei saanud pidama. Selleks ajaks, kui teised lapsed kõik ennast tühjaks olid karanud, läksime meie tütrega möllama, nii et higi lendas,” räägib ta.

Aga miks mitte korraldada ka kodune tantsupidu, kus terve pere ennastunustavalt tantsib!

Head Uudised GoodNews