1. Avaleht
  2. Hingele
  3. MOTIVATSIOONIVIDEO I Oprah Winfrey: muuda oma mõtteid, muuda oma elu!
MOTIVATSIOONIVIDEO I Oprah Winfrey: muuda oma mõtteid, muuda oma elu!

MOTIVATSIOONIVIDEO I Oprah Winfrey: muuda oma mõtteid, muuda oma elu!

Telesaatejuht, esimene mustanahaline naissoost miljardär ja filantroop Oprah Winfrey on pärit vaesest perekonnast, kuid on suutnud end üles töötada üheks maailma kuulsaimaks ja olulisemaks naiseks. Ta usub, et kõik on kinni meie mõtetes. Vajame praegusel keerulisel ajal kõik inspiratsiooni ja motivatsiooni kõigest hoolimata edasi tegutsemiseks.

Kuula ja loe Oprah’i motiveerivaid mõtteid, kuidas saavuta olulisi muutuseid oma elus!

Iga mõte loob tegevuse, mis loob tagajärje. On olemas palju asju, mis pole meie võimuses, aga see, mida sa teed, kontrollib su reaktsiooni selle üle, mis iganes sinu elus juhtub.

Ma pean ennast kindlasti õnnistatud inimeseks, aga teate miks? Inimesed ei saa sellest isegi aru! Võimalused rabeleda välja Mississippist aastal 1954 – kujutage seda ette. Sel ajal, kui mina sündisin, oli Mississippi kõige rassistlikum osariik Ühendriikides. Sa ei taha, et sind pärast pimedat kinni võetaks kui sa oled mustanahaline inimene Mississippis. Sinu inimlikkusele ei pööratud absoluutselt tähelepanu. Seal isegi ei arvatud, et sa oled inimene! See fakt, et ma sündisin sel ajal ja nüüd teen seda, mida ma teen, olen kes ma olen, elan kus ma elan, on kõige erakordsem lugu, mida ma suudaksin ette kujutada. Ma ei tea midagi sellest erakordsemat!

Kes ma olen, defineeriti mulle ära väga noores eas. Kui ma olin 4aastane, ma mäletan end vaatamas vanaema, kes riideid keetis, ma seisin tagumisel verandal, vaatasin teda läbi akna ja mu vanaema riputas riideid nöörile. Tal oli põll ümber puusade ja selle taskus olid pesulõksud. Meil ei olnud kraanivett ega elektrit, seega et riideid pesta, pidid neid ise pesema ja minu vanaema tegi seda suures keedupotis. Kui ta riideid nöörile riputas ja võttis taskust pesulõkse, pööras siis end minu poole ja ütles: „Oprah Gail, sa ikka jälgi mind, sest ühel päeval sa pead õppima, kuidas seda ise teha.”

Hääl minu sees ütles: „Ei, vanaema, ma ei pea!“. Ma tundsin sel hetkel, teda vaadates, et selline ei saa olema minu elu. Minu vanaema unistus minust oli, nagu ka kõikidel teistel sugulastel, kes minu eest hoolitsesid, et minust saaks sama inimene nagu nemad. Minu vanaema oli teenijatüdruk, ema oli teenijatüdruk, kõik minu tädid olid teenijatüdrukud ja nad arvasid, et ka mina hakkan kunagi teenijatüdrukuks.

Minu vanaema töötas valge pere heaks ja kavastas nende lapsi. Vanaema arvas, et nad olid head valged inimesed ja ta ütles mulle: „Ma loodan, et sa kasvad suureks ja leiad endale hea valge pere!“. Nendel päevadel tähendas hea olemine seda, et sa ei kutsu mind n-tähega algava sõnaga, sa näitad mulle mingil määral austust. Aga ma peaksin ikka käima läbi tagumise ukse, mind koheldakse ikka nagu madalama klassi inimest, aga ma ei ole sinu poolt isiklikult alandatud.

Seega ta tahtis, et ma kasvaksin suureks, leiaksin endale head valged inimesed ja ma tihtipeale mõtlen, et ma soovin, et ta oleks näinud, et ma kasvasingi üles selleks, et ma leiaks endale palju valgeid inimesi, kes töötavad minu heaks. Ta ei oleks seda uskunud! See elu, mida ma elan, minu vanaema jaoks oleks see olnud võimatu!

On olemas voog. On olemas energiaväli ja voog. See toimub samuti ka meiega, inimestega, me lihtsalt ei ole veel välja nuputanud, mis see on või kuidas seda esile tuua, aga see kindlasti toimub! On olemas energiaväli, on olemas energiavoog, mida ma enda elus tugevalt tunnen ja ma tean palju teisi inimesi, kes seda samuti tunnevad. Sa kas oled voo sees või sellest väljas. Kui sa oled voo sees, siis on see selline. Koguaeg on see selline. See on nagu voolamine koos ojaga. Voog on otseses proportsioonis, suunaga sinu enda keskmesse, kus Jumal viibib, kus viibib Universumi energia, kus viibib sinu jumalikkus. Kui kaugel sa oled oma keskmest, oma enda jumalikkusest, sinu ühendusest energia allikaga, see, mis sinu loos on see, kui sünkroonist väljas sa enda eluga oled. Vahet ei ole, kuidas sa seda kutsud. Kui sa suudad sellega joonduda, siis ei saa sind keegi puutuda!

Gary Zukav nimetab seda „autentseks jõuks“. Enda raamatus „Seat Of The Soul“ ta ütleb: „Kui sinu isiksus tuleb teenima sinu hinge energiat, siis see on autentne jõud ja see on ainus reaalne jõud, mis olemas on, sest sa ei kaota midagi muud“. Mind ei huvita, kui ilus sa oled. Ühel päeval vajuvad sinu rinnad ära ja sinu silmade alla tekivad kotid, sa ei ole siis enam nii ilus ja ei ole vahet, kui palju Botoxit ja mitu korda sa lased oma nahka pinguldada, kui palju songuid ja kui palju muutusi sa endaga teed või mida sa teed, see ei jää kestma! See on nagu kõige ilusam õitsev puu. Kõik ajapikku kaob. Ei ole vahet, kui palju raha sul on, kui palju võimu sul on, kui kõrgel sa Forbes’i listis oled, kui palju sa pääsed kõige mõjukamate nimekirjadesse, see kõik muutub! Kuid kestev ja ehe on see, kes sa oled, mida sa oled loodud tooma, mis on see kingitus, mida sa oled mõeldud edasi andma ja mitte keegi ei saa seda sinult ära võtta.

Head Uudised GoodNews