1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. MÕNUS JOOGAPÄEV I Kuidas ja miks võiks lastele tutvustada joogat?
MÕNUS JOOGAPÄEV I Kuidas ja miks võiks lastele tutvustada joogat?

MÕNUS JOOGAPÄEV I Kuidas ja miks võiks lastele tutvustada joogat?

Tahad proovida erinevaid joogastiile, ujuda metsatiigis ja nautida ürgset sauna, tantsida ekstaatilist tantsu ning veeta mõnusalt aega? Kõike seda saab teha 24. juulil Viljandimaal Männiku metsatalu hoovis Mõnusal Joogapäeval.

Foto: Shutterstock.com

Fullvinyasat õpetavad Terje ja Jocke Salokorpi sõnavad, et jooga sobib väga hästi ka lastele ja nii tehakse nende peres joogat üheskoos, nii et miks mitte tulla Mõnusale Joogapäevale kogu perega.

Salokorpi pere

Ühised huvid ühendavad peret

Salokorpid ütlevad, et ühised huvid ühendavad kogu peret ning nende perekonnas loovad ashtanga-jooga ning inimeseks olemise uurimine ühiseid kogemusi ja aruteluteemasid.

Foto: Shutterstock.com

Ema-isa räägivad, et kui lapsed olid väiksemad, proovisid nad juba erinevaid asendeid ja vahel mõtlesid ka uusi asendeid. Kui koroona tõttu maailm lukku pandi ning laste trennid jäid kõik ära, tegid nad tihti vanemate juhendatud online tundides kaasa.

Miks lastele joogat tutvustada?

Salokorpid ütlevad, et meil on lastelt palju õppida, kuidas olla kohal siin ja praegu. Kui laps saab olla vaba ja loominguline, siis ei vaja ta midagi muud kui mängu, armastust ja murevabalt olla lihtsalt laps.

  • Kui oleme oma teadmatusest laste elu täitnud tiheda päevagraafikuga, ekraanidega ning oma nõudmistega, siis jooga võib olla üheks toredaks viisiks tuua nad tagasi kontakti iseendaga ja oma kehaga
  • Erinevas vanuses lastele on olemas erinevaid jooga praktikaid.
  • Ashtanga-joogat, sealhulgas ka Fullvinyasa joogat ja YOGAFUNCi (sobib hästi noortele), soovitavad joogaõpetajad pigem alates varajasest teismeeast.
Foto: Shutterstock.com

Fullvinyasa aitab luua rahulikku meelt ja tugevat keha

Fullvinyasa jooga on Jocke poolt loodud jooga konseptsioon, mis põhineb Ashtanga Vinyasa joogal. Tund erineb teistest joogastiilidest ja traditsioonilisest Ashtanga joogast sellepoolest, et tunnis kasutatakse meditatiivset muusikat, mis annab täpse rütmi hingamisele ja liikumisele. Harjutus koosneb erinevatest asendite teemablokkidest (näiteks puusa avamise harjutused, ettepainutused, käte peal tasakaaluharjutused jne), mida õpetaja võib kokku panna oma äranägemise ning grupi vajaduste järgi.

Fullvinyasa sobib kõikidele, kes soovivad õppida keskendunult liikuma etteantud rütmi järgi, teadlikult hingama, rahulikku meelt, painduvat ning tugevat keha.

Jocke ja Terje Salokorpi tutvustavad Mõnusal Joogapäeval Jocke poolt loodud Fullvinyasa joogat. Joogapäeva piletid on müügil Ticketeris!

Head Uudised GoodNews