1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VIDEO I Oled närvis? Monika Palmi hingamisharjutus lõdvestumiseks raamatust “Hinga ja ela”
VIDEO I Oled närvis? Monika Palmi hingamisharjutus lõdvestumiseks raamatust “Hinga ja ela”

VIDEO I Oled närvis? Monika Palmi hingamisharjutus lõdvestumiseks raamatust “Hinga ja ela”

GoodNews kirjastuse ja Monika Palmi raamat “Hinga ja ela” sisaldab ohtralt hingamisharjutusi, mida saab iseseisvalt teha. Selles videos on lihtne hingamisharjutus, mis aitab lõdvestuda. Monika Palmi sõnul on lõdvestumine väga oluline. Igapäevaelus ja kiirustamises võivad pinged koguneda kehasse ning suurem osa inimesi ei oska või puudub neil oskus pingeid teadlikult vabastada. See harjutus võimaldab seda teha.

Pingetest vabanemine võiks olla regulaarne tegevus

“Kui pingeid koguneb aja jooksul kehasse, siis keha kaotab oma loomuliku võimekuse vabastada. Tavaliselt oskab keha ennast väga kiiresti taastada pärast erinevaid pingeolukordi, kui aga neid koguneb aastaid ja inimene ei ole kasutanud võimalust neist vabaneda, siis tekivad erinevad kehalised ja füüsilised vaegused,” selgitab Palm ja lisab, et pingetest vabanemine võiks olla regulaarne tegevus selleks, et inimene ennast hästi tunneks.

See harjutus sobib tegemiseks, kui sa soovid vabaneda stressist ja pingetest. Alustuseks võiks teha viis kordust, aga kui kogemusi juurde tekib, võib korduste arvu suurendada kümneni.

Kui sa oled selle harjutuse ära teinud, siis jälgi, kuidas sa ennast tunned.

Harjutus

  • Istu ja võta endale väga mugav asend, pane silmad kinni, aseta üks käsi südamele ja teine nabapiirkonda.
  • Vii esialgu oma tähelepanu hingamisele, jälgi oma hingamist.
  • Harjutuse sooritamine toimub nina kaudu hingates. Alusta nina kaudu sügavalt sisse hingates, nii et sa tunned, et sinu kõht tõuseb. Rind ei pea liikuma, aga oluline on, et kõht liigub ülespoole.
  • Nüüd proovi välja hingamist teha. Hinga välja läbi torujate huulte, just nagu vilistaksid. Hinga välja lõpuni ja tunneta, kuidas kõht liigub selgroo poole.
  • Nüüd pane need kaks osa kokku – hinga sisse nina kaudu, nii et kõht tõuseb ja välja hingates pane huuled torusse, justkui vilistaksid. Hinga nii, et kõht liigub tagasi selgroo poole ja hinga lõpuni välja.
  • Tee viis kordust.

Raamatu “Hinga ja ela” saab tellida Apollo ja Rahva Raamatu e-poest!

Head Uudised GoodNews