1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Miski ei kipu õnnestuma? Mindset coach Karmo Kivi selgitab, mis on peamine ebaedu põhjus ja kuidas seda muuta
Miski ei kipu õnnestuma? Mindset coach Karmo Kivi selgitab, mis on peamine ebaedu põhjus ja kuidas seda muuta

Miski ei kipu õnnestuma? Mindset coach Karmo Kivi selgitab, mis on peamine ebaedu põhjus ja kuidas seda muuta

Mindset coach Karmo Kivi, kes korraldab 24. juulil Pärnus koolituse “Kõik on müük. Edu alus on müügioskus”, sõnab, et iga inimene müüb iga päev midagi. Müük ei ole amet ega karjäär, vaid iga mõtte edasikandmine ja vahetamine. Mõned näited müügist: veename abikaasat mõnda mõtet heaks kiitma, veename last, et ühte või teist tegevust on tema enda huvides teha, peame läbirääkimisi tööandjaga palgatõusu saamiseks. Just kehv müügioskus võib olla põhjus, miks me ei suuda saavutada edu, sest sinu oskus teisi veenda ja mõjutada soovitud suunas määrab sinu elu kvaliteedi ehk sissetulekud ja suhted!

Sa ei saa seda, mida sa tahad. Sa saad seda, mida sa oled!

Minapilt ja hoiak on Kivi sõnul kõige olulisemad punktid, sest just need on meie suurimad eduvõimalused ja suurimad takistuskivid. Kui sa ütled, et miski ei ole võimalik, sead endale ise piirid. Minapilt on see, kuidas sina iseennast näed. Edukas inimene on see, kes teab, mida tahab ja liigub iga päev selle suunas.

Et vabastada energia ja jõud, mis meis peitub, on Kivi sõnul vaja mingit eesmärki, mis oleks põletav. “Sa ei saa seda, mida sa tahad. Sa saad seda, mida sa oled,” sõnab ta.

Hoiak on mõtted, tunded ja tegevused ning kui muudad oma hoiakut, muudad ka oma elu. Sinu hoiak ellu määrab ära elu hoiaku sinusse. Kivi soovitab järele mõelda, milline on sinu hoiak ja kas see toetab sinu kasvu ja eesmärke?

Karmo Kivi. Foto: Karen Härms

Edu saavutamiseks on tähtis teada, mida sa üleüldse tahad

Samas on oluline teada, mida sa tahad, et üldse midagi saavutada. “Tahaks midagi head” – tüüpiline lause, mida kuulevad need, kes perele süüa teevad või toidupoodi lähevad teistelt pereliikmetelt. “Kui nii lausud, kas võid olla kindel, et saad seda, mida tahad?” toob Kivi praktilise näite.

Kasuta ma kujutlusvõimet, et luua oma vaimusilmas elu, mida sooviksid elada. Mõtle sellele, et see on teostatav, kuid eeldab arvatavasti millestki (mugavast) loobumist ja liigu tegevusse, sest ainult unistamine oma soovidele lähemale ei vii. Iga eesmärki saab ellu viia läbi 4 etapi:  fantaasia – teooria – tegevus – reaalsus. Mida inimene suudab ette kujutada, seda suudab ta üldiselt ka ellu viia, kui ta seda ka päriselt tahab.

Kui sa tead, mida soovid, tekib ka meeletu soov oma unistus ellu viia ja sa pole nõus sellest loobuma.

Sammud, mida pead mõistma, et saavutada edu:

  • Kes sa ise oled?
  • Mis on see, mis sind inspireerib ja motiveerib?
  • Mis on oluline teise osapoole jaoks?
  • Mis on “müügi” peamist 6 etappi, mis tagavad soovitud tulemuse (nii reaalsete toodete, teenuste kui ideede müügis)?
  • Mõistma, kuidas maailm töötab, milliseid printsiipe jälgida?
  • Kuidas tekivad maksimaalsed tulemused ja mida selleks teha?
  • Mis on hoiak, millest see koosneb?
  • Kuidas muuta hoiakut, kui soovid tulemusi tõhusalt ja järjepidevalt parandada?
Head Uudised GoodNews