1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Mis raamatu kohta on Richard Branson öelnud, et sellest olulisemat raamatut pole olemas?
Mis raamatu kohta on Richard Branson öelnud, et sellest olulisemat raamatut pole olemas?

Mis raamatu kohta on Richard Branson öelnud, et sellest olulisemat raamatut pole olemas?

Christiana Figueres’i ja Tom Rivett-Carnaci raamat “Tulevik on meie teha. jonnaka optimisti teejuht kliimakriisis” näitab, kuidas tulla toime kliimakriisiga. Nad rõhutavad, et tulevik sõltub sellest, milliseid otsuseid me teeme praegu. Mitmed arvamusliidrid peavad seda väga oluliseks raamatuks, sealhulgas ettevõtja Richard Branson, kes on öelnud, et sellest olulisemat raamatut pole olemas.

Miks ja kuidas tegutseda?

Iisraeli ajaloolane, Jeruusalemma Heebrea Ülikooli professor ja menuki “Sapiens. Inimkonna lühiajalugu” autor Yuval Noah Harari on öelnud, et see on üks inspireerivamaid raamatuid, mida ta on eales lugenud. “Siin vaadatakse kartmatult otsa kliimakriisi hirmutavale tegelikkusele, kuid  autorid tõdevad, et inimkond on siiski võimeline ohuga toime tulema. Veelgi enam, see raamat näitab meile, et kliimakriisi eksistentsiaalne proovikivi võib olla ka erakordne võimalus ehitada õiglasem maailm ja teha meist paremad inimesed. Eelkõige võtavad aga autorid väga praktilise hoiaku ja pakuvad välja 10 konkreetset tegevust, mida igapks meist saab ette võtta, et luua parem tulevik kõigile olenditele planeedil Maa. Loodan, et me kõik võtame nende sõnumit kuulda,” kommenteeris ta.

Briti primatoloog, etoloog ja antropoloog Jane Goodall kommenteeris raamatut nii: “Pariisi kliimalepe oli inimkonna jaoks pöördelise tähtsusega. Selles olulises ja ajakohases raamatus näitavad kaks leppe võtmefiguuri meile, miks ja kuidas tuleb tegutseda, et Pariisis lubatut täita. Ma loodan, et seda loetakse laialdaselt ja selle järgi ka tegutsetakse.”

Näitleja Leonardo DiCaprio rõhutas, et oleme jõudnud kriitilise momendini, millest sõltub inimeste ja kogu ülejäänud looduse ellujäämine Maal. Ta ütles, et raamatus “Tulevik on meie teha“ selgitavad Figueres Rivett-Carnac, mida me saame ette võtta, et oma maailma hoida. See raamat näitab meile,  mida meil tuleb teha, et kaitsta oma ühist tulevikku – nii meie endi kui ka kõigi teiste oma sellel planeedil.

Kõige olulisem raamat

Ettevõtja Richard Branson on kindel, et sellest olulisemat raamatut pole olemas.

Kirjanik Matt Haig ütleb, et igaüks peaks seda raamatut lugema ning aktivist Naomi Klein sõnab, et Figueres ja Rivett-Carnac  julgevad meile näidata, kuidas meie otsustest sõltub parem ja õiglasem maailm.

Raamatu saab tellida Rahva Raamatu e-poest

Head Uudised GoodNews