1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Miks inimesed räägivad erinevaid keeli? Entsüklopeedia väikestele tutvustab last maailmaga huvitaval viisil
Miks inimesed räägivad erinevaid keeli? Entsüklopeedia väikestele tutvustab last maailmaga huvitaval viisil

Miks inimesed räägivad erinevaid keeli? Entsüklopeedia väikestele tutvustab last maailmaga huvitaval viisil

Miks Päike öösel peitu läheb? Miks sajab vihma? Miks putukad nõelavad? Raamatust „Miks? Entsüklopeedia väikestele” leiab vastused paljudele küsimustele, mis 4-6-aastaseid huvitavad. See raamat tutvustab last ümbritseva maailmaga lihtsal ja huvitaval viisil.

Suured imevahvad värvilised pildid, sümpaatsed tegelased, huvitavad faktid – tänu sellele raamatule omandab laps kiiresti uusi sõnu, laiendab silmaringi ja arendab uudishimu. „Miks sul on vaja lihaseid?” esitab raamat näiteks küsimuse. „Just tänu lihastele saad sa ajada keele suust välja, hingata, kõndida ja naerda… Lühidalt öeldes, liikuda! Inimese kehas on umbes 600 lihast, mis on pidevalt töös. Sport aitab lihaseid tugevdada. Lihased kinnituvad luudele kõõluste abil. Kui lihast pingutada, tõmbab ta enda poole luu, mille külge ta kinnitub. Niimoodi toimub liikumine.”

Miks inimesed räägivad erinevaid keeli? „Kaua aega tagasi elasid inimesed hõimudena. Igal hõimul kujunes välja oma keel, et inimesed omavahel suhelda saaksid. Hiljem lagunesid hõimud laiali ja tekkisid riigid. Prantsuse, inglise ja eesti keeles kirjutatakse sõnu ladina tähtedega. Vene keele jaoks kasutatakse kirillitsat, araabia keele jaoks araabia tähestikku ja hiina keele jaoks hieroglüüfe.” See on kasulik isegi täiskasvanutele.

Lapsevanemate abistamiseks on raamatu lõppu paigutatud spetsiaalne valik ülesandeid loetu mõistmise kohta. Võib kasutada raamatu küsimusi ja neid ka ise raamatu põhjal juurde mõelda.

Raamatu saab tellida kirjastuse Felistella e-poest

Head Uudised GoodNews