1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Marlen Annabel Kubri Eesti suurimal seminaril: meie ise loome enda elu!
Marlen Annabel Kubri Eesti suurimal seminaril: meie ise loome enda elu!

Marlen Annabel Kubri Eesti suurimal seminaril: meie ise loome enda elu!

Kui Marlen Annabel Kubri hiilis 5. novembril Saku suurhalli, kus peeti Eesti suurimat seminari Better You, märkas Robin Sharma teda kohe. Kubri lootis, et tuleb vaikselt ja märkamatult, Sharma aga teatas: “Ahhaa, tere! Just ootasimegi teid. Võtke koht sisse.“

Kubri istus ja kuulas nii Sharmat kui ka Eric Edmeadesi ja mõtles, et nad on nii suured ja fantastilised inimesed. „Peab ütlema, et nad on väga vaprad, sest nad tulevad kõnelema eestlaste ette, kes on tuimad, kel ei oleks justkui emotsioone ja tagasiside, mida te mulle praegu andsite, näitab sama,“ ütles muigav Kubri hiljem oma ettekannet alustades.

„Mina ei ole tegelikult tavaline eestlane. Universumil pidi olema vist mingi viga sees, kui ta mind siia planeedile pani. Ma olen teistsugune, sest ma olen loonud endale elu, mis mulle päriselt ka meeldib. Ja kindlasti on ka teil väga vapustavad elud, mida te ka naudite,“ sõnas ta.

Marlen Annabel Kubri on koolitaja. Kui inimesed temaga kohtuvad, siis väga sageli nad mõtlevad, et tal on lihtsalt vedanud, sest tal on vapustav elu ja kolm last. Kubril on tegelikult kolm last, abikaasa ja poiss-sõber, kes kõik elavad ühe katuse all.

„Tihti me mõtleme, et kõikide teiste elud tunduvad nii head ja kui nad teevad mingisuguseid hulle asju, siis mõtleme, et neil on lihtsalt vedanud. Kui me aga mõtleme enda elu peale, siis kas meil on lihtsalt vedanud? Ei. Te kõik olete selle jaoks mingeid valikuid teinud, et jõuda sinna, kuhu olete jõudnud,“ ütles Kubri.

Kubri polnud aastaid tagasi enda sõnul nii ilus ja õnnelik kui täna. Tollal talle tundus, et tal on ilus elu: tal olid ema, isa, ilus kodu, oma maja, kaks autot. Kõik vaatasid seda perekonda ja mõtlesid, et küll neil on vedanud. Kõik muutus hetkel, kui Marlen sai teada, et vanemad lahutavad. Tal polnud aimugi, mis järgneva kaheksa aasta jooksul temast saab. „See võib tunduda väike asi, aga minu jaoks tähendas see väga palju,“ ütles Kubri.

Sel hetkel kaotas ta tohutult: turvatunde, majandusliku kindlustatuse jne. Isa kolis välja ja emal oli raske maja üleval pidada, mistõttu Marlen pidi kiiresti välja kolima ja oma elu peale minema. Ja mida teeb 15-aastane tüdruk? Kas ta hakkab üksi elama? Ei. Kubri astus ühest halvast suhtest teise. Ta arvas, et kui ta tahab olla midagi väärt, siis ta peab tõestama, et ta on hea voodis ja suhetes ning ka rahategemises.

Kulus kaheksa aastat, et väljuda tsüklist, kus ta oli ülekaaluline, depressioonis ega teadnud, mis mõtet on elada. Keegi polnud talle öelnud, et ta on enda elu looja ja et kõik, millele ta keskendub, ta ka elus loob. „Tundsin, et selleks, et oma elu ise looma hakata, on mu elust miskit puudu. Ma olin olnud nii hea probleemide analüüsimisel. Tead justkui kõike, kuidas oma probleeme lahendada. Tihti on meie ellusuhtumine eelkõige selline, et enne näeme halba kui head ja näeme seda, mis on eelkõige valesti, sest me oleme selliselt programmeeritud,“ ütles Kubri.

See on kaasa antud koolisüsteemist, usub Kubri. Kui lahendasid ülesande õigesti, siis tegid õigesti, kui valesti, siis oled läbikukkunud. Koolis tegi õpetaja ka märkuse eelkõige selle kohta, mida valesti tehti. Selline mõtlemisviis on inimestes nii sees, arvates, et mida rohkem analüüsida oma probleeme, seda rohkem õnnestub neid lahendada. Sellega aga tekitati neid hoopis juurde.

„Praegu olen ma palju paremas olukorras: ma olen õnnelik eestlane ja veel laval… Ma tegelen energiatööga, mulle meeldib kanaldada, ma võin minna eelmistesse eludesse ja ma elan elu, mida ma väga naudin. See teekond siia lavale ei tulnud lihtsalt niisama. Ma olen selleks eelnevalt midagi valinud ja teinud,“ lausus Kubri teda kuulavale ligi 6000 inimesele.

Marleni meditatsioon 

Kubri soovis seejärel teha pausi ettekandest, teha pausi korraks sellest maailmast, kus kogu aeg tuleb kuhugi joosta, enne kui saab end armastada, et peaks tegema need või need asjad ära.

„Palun lubage mul viia end väikesele teekonnale iseendasse,“ ütles ta.

„Sulgege silmad. Hinga. Lihtsalt hinga. Isegi need, kes usaldavad vaid mõistust – võtame mõneks minutiks aja maha. Sina oled täna praegu siin. Ja sa ei ole üksi. Sinuga on alati keegi kaasas, keegi, keda sa eriti hästi ei näe. Keegi, keda sa oma silmadega ei näe, aga tegelikult on neid rohkem kui üks. See on juhatus, sinu hing, kaitseinglid. Kõik need jõud, mida me ei oska inimestena lahti seletada.

Mis juhtuks, kui tuleksid kaasa teekonnale iseendasse? Sa võid ennast võtta just sellisena, kes sa tõeliselt oled ja avada oma südame. Mis siis, kui sa praegu oledki piisav? Mis siis, kui sa juba oledki teinud piisavalt ja ei pea enda juures midagi muutma? Mis siis, kui sa oled just täpselt selline, nagu sa pead olema? Sul ei ole mitte midagi viga. Kas sul on nimekiri sellest, mida sa enda juures muutma peaksid? Kas sinu õnn ootab sind kuskil tulevikus? Luba endal olla siin ja praegu just see, kes sa päriselt oled.
Mis tunne on, kui sa tead, et sa ei pea midagi endas muutma, midagi saavutama? Sa ei pea olema peenem, et ennast rohkem armastada. Sul ei pea olema rohkem raha, et olla parem. Sa ei pea parandama suhteid, mida ei pea parandama. Sa võid lubada endal end rohkem armastada.
Kõik selles elus ja universumis on energia. Ja kui sa hakkad seda armastust väljapoole kiirgama, siis ilmubki armastus su ellu. Mine endas armastuse sisse ja jäta kõik probleemid selja taha. Luba endal elu nautida selliselt, nagu sa oled alati tahtnud ja unistanud. Selle jaoks ei pea miski muutuma. Ainus, keda sa vajad, oled sina ise ja sina oled ju endal juba olemas. Seega palun anna andeks kõigile, kes on sulle elu jooksul haiget teinud ja endale, mida sa endale oled teinud, mille üle sa uhke ei ole. Ära arva, et sa pead millegi taha peitu pugema. Sa oled just nii ilus sellisena, nagu sa praegu oled. Teist sinusugust siin planeedil pole. Sina oled iseenda parim versioon. Sa võid enda südame avada ja tiivad sirutada. Ole esimene inimene, kes iseennast kallistab hetkedel, kui sa oled enda vastu karm. Võid oma silmad avada.“

Marlen Annabel Kubri teekond enesearmastusteni ei alanud sellest hetkest, kui ta oli juba ilus ja rikas. „Tegelikult on nii, et reaalsust ei ole olemas. On vaid meie taju selle reaalsuse kohta. Kõik me kogeme seda hetke pisut erinevalt,“ ütles ta.

„Kuidas teie üles kasvasite? Mis oli see pärand, mida teie vanemad edasi andsid? Kuna reaalsust ei ole olemas, siis oleme just meie need, kes me paneme enda mängureeglid paika. Oleme alalõpmata tahtnud mahtuda kuhugi kasti ja kellegi teise tõe järgi elada. Sel juhul oled sa olnud selle inimese väga halb koopia. Nii et kes sa päriselt oled ja kes sa olla tahad? See on sinu valik. Kui ma hakkame ennast armastama, siis hakkavad asjad juhtuma, hakkame ületama piire ja tegema asju, milleks meil varasemalt julgus puudus.“

Kubri soovis kümne aasta eest minna Ameerika Ühendriikidesse Bob Proctori kursusele, mis maksis 18 000 eurot. Kubri teenis tol ajal 1000 eurot kuus (15 000 krooni) ja tavalise inimese reaktsioon olnuks selle peale, et sellist summat pole võimalik kolme kuuga kokku saada. Tema aga otsustas, et läheb sinna. Ta sai selle raha kokku: teenis ise iga kuu rohkem ja puudujääva summa laenas.

Kolm aastat hiljem soovis ta minna ühele teisele koolitusele Taisse. See maksis 15 000 eurot. Tal oli vaid pool sellest summast ja taas oleks tavaline, normaalne inimene võinud mõelda, et pole mõtet ega võimalusi minna. „Kui sa end aga armastama hakkad, siis pole sa nagunii enam nii väga normaalne, sest sa hakkad päriselt tegema asju, mida teha tahad ja elama elu, mida elada soovid,“ rääkis Kubri. Tal ei olnud raha ei hotelli jaoks Tais ega ka söögi jaoks. Ta sai kokku kursuseraha ja lennupiletiraha ning sõitis sinna, mõeldes, et küll saab hakkama. Ja saigi.

„Meie ise loome enda elu. Kui sa hakkad mõtlema väljaspool kaste ja piire, siis sul on see julgus, teadmine ja pühendumine, et sa teed ära selle, mida iganes soovinud oled. Need valikud tunduvad hirmsad, aga sa teed seda ikkagi. Selleks, et neid asju julgeda teha, on vaja rääkida iseendaga ja leida kontakt südamega. Sa ei ole loodud elama tavalist elu ja kui ma vaatan mitmeid Eesti tuntud inimesi, siis nad kõik muudavad elusid ja on suureks panuseks teiste inimeste eludesse.

Imelised asjad hakkavad juhtuma siis, kui sa ei lase mõistusel elu juhtida. See, millele me keskendume, ka meie ellu ilmub. Seega, mida kriitilisem endaga oled, seda rohkem leiad põhjuseid, miks olla veel kriitilisem. Sina oled see, kes enda mõtteid juhib ja need peatada saab. Kuula rohkem oma südamehäält ja ütle endale, et sa suudad seda teha. Sa saad olla iseenda tervendaja, sest sa oled iseenda selja taga. Kui oled iseendale kõik, siis sealt alates on kõik võimalik.

Mis on need kolm asja, mida sa enda juures väga armastad? Teadke, et enesearmastamine saab olla palju lihtsam kui mingisugune otsus,“ lõpetas Kubri ettekande.

Kui inspireerib, pane kirja Marleni mõtted!

🖊️ Õnnel ei ole vedamisega mingit pistmist – sina ise lood enda õnne!
🖊️ Sina ise oled enda elu looja!
🖊️ See, millele sa keskendud, seda sa lood.
🖊️ Sa ei saa lahendada probleeme neid oma peas kedrates.
🖊️ Probleemidele keskendudes sa suurendad neid.
🖊️ Reaalsust ei ole olemas – on ainult taju sellest reaalsusest.
🖊️ Meie ise loome enda õnnestumise reeglid!
🖊️ Sinul endal on võimalus otsustada, kes sa tahad olla.
🖊️ Kui sa hakkad ennast armastama, siis hakkavad sinu piirangud kaduma ning sa hakkad tasapisi elama oma unistuste elu.
🖊️ Julgus=ma küll kardan, aga teen seda sellegipoolest.
🖊️ Julgustükkide sooritamiseks on vaja armastust enda vastu!
🖊️ Kui sa lõpetad enese kritiseerimise, hakkavad imelised asjad juhtuma!
🖊️ Ole ise iseenda jaoks see tugi, mida sa teistelt ootad.
🖊️ Kui sa hakkad ennast toetama, muutub kõik võimalikuks!
🖊️ Enesearmastus on lihtsalt otsuse taga kinni!

Vaata 14 päeva jooksul ülekande kordust SIIT!

 

Head Uudised GoodNews