1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. LUGEMINE ON LAHE I Põlgaste raamatukogu sai uued ruumid
LUGEMINE ON LAHE I Põlgaste raamatukogu sai uued ruumid

LUGEMINE ON LAHE I Põlgaste raamatukogu sai uued ruumid

Põlgaste raamatukogu on üle 20 aasta asunud kunagises koolimajas, kus praeguseks paiga leidnud mitu asutust. Raamatukogu ja lasteaed on hulk aastaid sõbralikult kõrvuti asunud.

Lasteaed vajab aga lisaruumi. Olukorra lahendamiseks peeti mitu arutelu ja leiti, et kõige otstarbekam on remontida raamatukogule ruumid maja teises tiivas. Mõeldud-tehtud! Remondiga alustas Raveko OÜ mais ja  jõudis lõpusirgele jaanipäevaks. Seejärel alustati kibekiirelt kolimisega. Raamatukogu kolimine pole teadagi naljaasi ja ilma heade abilisteta hakkama ei saa.

Põlgaste Raamatukogu-Külakeskuse direktori Irina Kruusla sõnul olid kõige suuremateks abilisteks Kanepi Varahalduse töötaja Aare Jaht ja Erastvere Raamatukogu-Külakeskuse direktor  Tiiu Ziugmann. Kiitust väärib ka oma maja töötaja Ene Lokk.

Raamatukogu avas kodukandirahvale ja kaugemalt tulnutelegi uksed 24. juulil Kanepi festivali raames. Kõigepealt külastasid raamatukogu Kanepi valla Bingo mängijad, sest siin asus üks mängu kontrollpunkte.  Pärastlõunal avati uued ruumid pidulikult. Kohale tulid Kanepi vallavanem  Piret Rammul ning  kultuuri- ja avalike suhete nõunik  Kerli Koor.

Enesest mõistetvalt olid kohal Põlgaste küla esindajad. Piret Rammul pidas südamliku kõne, milles  avaldas heameelt uue ilusa  raamatukogu üle.

Raamatukogul on pinda 130 ruutmeetrit, mis on varasemast tunduvalt rohkem (siis 82).  Eraldi tuba on lastele. Samuti  on armas ruum neile, kes soovivad kohapeal ajakirjandust ja raamatuid sirvida ning miks mitte lihtsalt  juttu vesta. Siin on ka mõnus üritusi korraldada. “Toredad hea auraga  ruumid,” võtab Irina Kruusla  külastajate hinnangu kokku.

Head lugemist ja lugemise au sees hoidmist!

Head Uudised GoodNews