1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Lõpeta aasta vinge peoga: 10. detsembril toimub SunDance’i ja Ekstaatilise tantsu ühine aastalõpu tantsupidu
Lõpeta aasta vinge peoga: 10. detsembril toimub SunDance’i ja Ekstaatilise tantsu ühine aastalõpu tantsupidu

Lõpeta aasta vinge peoga: 10. detsembril toimub SunDance’i ja Ekstaatilise tantsu ühine aastalõpu tantsupidu

10. detsembri reedel toimub SunDance ja Ekstaatiline tants ühine aastalõpu tantsupidu Adila heaolu- ja puhkekeskus. Raivo Juhanson ja Tiit Trofimov ühendavad oma väed, kogemused ja tunnetuse, et anda edasi selle aasta ägedaim tantsupidu et kõigil saaks olema super lõbus ja erakordne õhtu.

Tantsi hirmuvabalt ja häbita!

Tiit sõnab, et tantsupeo eesmärk on tunda end nagu väikesed lapsed, tantsida hirmuvabalt ja häbita, nii nagu süda seda just antud hetkel teha soovib. “Oodatud on kõik toredad ja avatud südametega inimesed, kes alles esimest korda tulevad kogema ja ka need, kes juba vanad kalad,” kutsub ta kõiki.

Foto: Igor Skalkin

Tiit lisab, et see tantsuõhtu loob ühtsusetunnet kõige ümbritsevaga, inimestega, ruumiga, muusikaga ja eelkõige iseendaga. See on paik, kus oled imeliste rütmide saatel hoitud ja armastatud ning saad olla sina ise!

Õhtu lõpetatakse väga ägeda helilise meditatsiooniga, mis aitab maandusesse tulla ja integreerida kogu tantsuline kogemus.

Tantsupeo eesmärk on tunda end nagu väikesed lapsed, tantsida hirmuvabalt ja häbita, nii nagu süda seda just antud hetkel teha soovib.

Hõng, mida mujalt ei leia!

Einar Tamme on öelnud, et ekstaatilisel tantsul on oma hõng, sellist mujalt ei leia. Nii tasub ta ekstaatilisel tantsul endale ja endaga, vabalt ja vabastavalt.

Muusika on spetsiaalselt kokku pandud, samm sammult kerib rütm ja energia mõnusalt üles. Alkovaba, minu jaoks sobib hästi. Sellest tuleb ka see, et inimesed on need, kes nad on ega ole alko mõju all,” kirjeldab ta toredat pidu.

Irene Kaljuste käib ekstaatilise tantsu üritustel, sest naudib hea muusika saatel oma keha liigutamist. “Minu jaoks hea peo märk on see, kui ma lihtsalt ei saa tantsuplatsilt ära tulla, sest muusika kannab nii üli megalt lihtsalt. Aegajalt olen käinud välismaal, eriti just Hollandis pidudel, kus on ülihea muusika, mille saatel ennastunustavalt tantsida. Minu jaoks on Ekstaatiline tants samaväärne välismaal kogetud pidudega. Kõik tantsivad, sest tantsida on äge ja tähelepanu on sissepoole, iseenda kogemuse ja muusika nautimisel. Tihti ongi nii, et selle 3 tunni jooksul tulen puhkama vaid 10 minutiks paar korda ja siis jälle tagasi. Pärast tunnen end ülihästi, nagu oleks suurepärase trenni ja toreda peo kombo, millel ei ole mingit halba järelmõju hommikul,” rõõmustab ta.

Ekstaatilisel tantsul on oma hõng, sellist mujalt ei leia!

Rohkem infot leiab Facebookist

Head Uudised GoodNews