1. Avaleht
  2. Hingele
  3. LISATUD VIDEOD! Legendaarse kitarrivirtuoosi Estas Tonne viis elutarkust
LISATUD VIDEOD! Legendaarse kitarrivirtuoosi Estas Tonne viis elutarkust

LISATUD VIDEOD! Legendaarse kitarrivirtuoosi Estas Tonne viis elutarkust

Sel sügisel, 13. oktoobril esineb Nordea Kontserdimajas taas maailmanimega tänavamuusikust kitarrivirtuoos Estas Tonne, kes annab kontserdi “Reviving The Water” koos Pepe Danza ja Netanel Goldbergiga. Estas on käinud Eestis juba mitmeid kordi, viimane kontsert koos Pepe Danza ja Dimitri Artemenkoga toimus möödunud aasta novembris Vene Kultuurikeskuses.

Estase kontsertidele on omane, et mingil ajahetkel kuulaja unustab oma argipäevamured ja läheb üle ühtsele hingamisele, jäädes selle juures vabana oma isiklikku ruumi.

Estas Tonne on hiilgav muusik, kes oma avara väljendusrikkusega eemaldab tavapärased meelelahutusäri seadused

Muusika pole tema jaoks eesmärk omaette, pigem vabastav tööriist, äratades inimestes piiritu potentsiaali enda ja välismaailma tunnetamiseks. Reisides mööda lugematuid maid ja kohti leiab Estas Tonne end erinevates kultuurides, samas identifitseerimata end ühe kindla rahvuse või maaga, pigem kogu maailma kultuuririkkusega.

Vaata Estas Tonne spontaanset kontserti Tallinna Raekoja platsil!

Milles peitub Estas Tonne edu ja võlu saladus?

Estas Tonne on Venemaal üles kasvanud kitarrivirtuoos, kes on rännanud aastaid kitarriga ühest maailma otsast teise. Ta alustas kitarrimänguga kaheksa aastaselt. Tema leivanumbriks oli mängida igas võõras linnas üks õhtu. Oli periood, kus ta andis mitu aastat igal õhtul vabas vormis kontserdi – tõenäoliselt seisneb selles ka Estas Tonne edu ja võlu saladus. “Ma otsustasin, et ma ei pane kitarri ennem käest kuni ma suudan kitarrikeeltega liigutada inimeste kõige sügavamaid hingesoppe,” räägib ta.

Millised aga on tänavamuusikust maailmas tunnustatud kitarrimaagiks saanud mehe elumõtted?

Toome heade uudiste portaali lugejateni viis inspireerivat Estas Tonne elutarkust.

  • Mis saab siis, kui ma loobun kõigest, mida ma teadsin, unustan kõik, mida mulle on õpetatud, lahkun kodustest paikadest ja luban endal muutuda tõeliseks? Võimalik, et siis saavutan uued tipud, jõuan uuele tasemele, saan tõeliseks iseendaks ja leian oma tõelise kodu.
  • Muusika kinkis mulle uued teadmised, saades minu õpetajaks ja giidiks, sisenesin temasse teiselt poolelt kui väike laps ja leidsin temas oma tee ja arengu. Muusikast sai sõltumatult minu lugu, iga kord helisid tekitades ma arenesin ja toimus minu loominguline taassünd.
  • Ma kuulsin heli enda sees, kuid ma ei suutnud seda väljendada ning võtsin kitarri ja läksin tänavale. Ma mängisin päevast päeva, kuust kuusse… muutusin mina ja muutus maailm minu ümber. Ma leidsin tõelise vabaduse, vabaduse muusikas, vabaduse suhetes, vabaduse armastuses.
  • Mulle räägiti, kuidas ma pean elama, kuidas pean riietuma, kuidas pean raha teenima… Mulle räägiti kõike minu elust, välja arvatud seda, kuidas ma ise mõistaksin, mis on Elu?
  • Kas ma tõesti pean üle elama avarii või kaotama jala või käe, et oskaksin hinnata Elu väärtust? Kas ma tõesti pean kaotama oma lähedased, mõistmaks, kui palju ma neid tegelikult armastasin? Kas ma tõesti pean kõik kaotama selleks, et tunda naeratades sellest elust rõõmu?

 

Paneb mõtlema? Tunned sidet? Kui jah, siis Estas Tonne ootab sind kontserdile. Piletid on müügil Piletilevis.

Ma leidsin tõelise vabaduse, vabaduse muusikas, vabaduse suhetes, vabaduse armastuses.

Head Uudised GoodNews