1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Laura Valk: tõeline ühendus tähendab ausust ja avatust
Laura Valk: tõeline ühendus tähendab ausust ja avatust

Laura Valk: tõeline ühendus tähendab ausust ja avatust

Laura Valk, kes astub üles Ühenduses festivalil, ütleb, et tema jaoks tähendab tõeline ühendus ausust ja avatust. Ta usub, et selleks, et kogeda ühendust oma partneri, laste või lähedastega, peab kõigepealt olema enda vastu aus ja end neile avama. Kui teine pool avaneb vastu, saab jõuda päriselt kontakti. „Imeline viis ühenduse sügavamaks muutmiseks on pehmelt teineteisele silma vaatamine – kui inimene, kellega suhtled, vaatab sulle silma ning näeb ja puudutab oma pilguga sinu kõige sügavamaid soppe. Selle eelduseks on muidugi, et ta on ka iseennast nii sügavalt näinud ja vastu võtnud,“ toob Laura näite.

Selleks, et kogeda ühendust oma partneri, laste või lähedastega, peab kõigepealt olema enda vastu aus ja end neile avama.

Foto: Rauno Liivand

Õnn on ellusuhtumine

Laura tunneb suurt huvi iseenda ja teiste inimeste vastu. Kunagi, kui ta enda isiklikku enesearengu teekonda alustas, oli naise lähtepunktiks küsimus: ,,Mis on minus sellist, et mul on juba mitu suhet niivõrd sarnaselt katkised ja õnnetud?”. Sealt tekkis soov mõista ennast ja vastaspoolt. „Mind paeluvad kõige enam erinevad suhtedünaamikad paarisuhtes ja peresuhetes ning oma töös aitangi inimestel lahendada just varjatud dünaamikaid ja traumasid peresüsteemist. Usun, et seal õnnestub palju ära teha,“ selgitab Laura.

Elus on Laura jaoks kõige olulisem kergus ja õnn. Õnn ei ole antud kontekstis see, et peab kogu aeg olema rõõmus, aga õnn on ellusuhtumine. Võttes vastutust oma heaolu ja elu eest, tekib sisse teatav rahu ja kergus. „Kuna ma tean, et minu hea tunne ja heaolu sõltub 100% minust, minu vaatest asjadele, kaob raskus ning teiste süüdistamine ära. Meil on alati valik ja seda teadvustades saame näha, et me ei ole kuskil “kinni” või abitud,“ kirjeldab ta, mis on tema jaoks õnn.

Võttes vastutust oma heaolu ja elu eest, tekib sisse teatav rahu ja kergus.

Foto: Rauno Liivand

Mida teha, kui tunned, et oled üksi?

Tihti üksindustundes olles oleme me iseennast üksi jätnud. Rasketes või valusates hetkedes võiks just vastupidi, ennast avada ning oma mõtteid-tundeid lähedastega jagata. Laura toob välja, et ega niisama öelda, et jagatud mure on poole väiksem.

Inimeste kõige suurem probleem on vaikuse ja ühenduse puudumine iseendaga.

Laura usub, et inimeste kõige suurem probleem on vaikuse ja ühenduse puudumine iseendaga. „Tehakse igapäevaelus tohutult palju, tarbitakse toitu, kofeiini ja muid stimulante, kaasa arvatud meediat ja sotsiaalmeediat, üle,“ kirjeldab Laura. See omakorda võimendub kokteilina ja tekitab ärevust. Kui õpitaks puhkama ja mitte midagi tegema, mindaks momentideks vaikusesse ja ühendusse iseendaga, oleks meil ärevust ja muid probleeme tunduvalt vähem.

Kui õpitaks puhkama ja mitte midagi tegema, mindaks momentideks vaikusesse ja ühendusse iseendaga, oleks meil ärevust ja muid probleeme tunduvalt vähem.

Foto: Rauno Liivand

Laura Valgu nõuanded parema enesetunde jaoks

„Väga head praktikad on OSHO aktiivsed meditatsioonid, juhendatud meditatsioonid või hingamispraktikad näiteks Youtube’ist. Minu lemmik praktika on teha endale kannuga teed ning seejärel istuda diivanil ja teha mitte midagi,“ toob ta näiteid.

Ta ütleb lõpetuseks, et vaikusesse ja paigalseisu lõdvestumist on vaja veidi harjutada, aga ainult läbi ühenduse iseendaga saab elada rahus ja kerguses.

Head Uudised GoodNews