1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Kuus raamatusoovitust, mis aitavad enesearengu teekonnal
Kuus raamatusoovitust, mis aitavad enesearengu teekonnal

Kuus raamatusoovitust, mis aitavad enesearengu teekonnal

Enesearenguteekond on inimesiti erinev – kellel vajab arendamist mõni aspekt vaimses tervises, kellel hoopis füüsilises, kes vajab toetust vabanemisel vaimsest või füüsilisest sõltuvusest, kes vajab hoopis abi enda tunnete väljendamisel ja kontrollimisel. Panime kokku soovitused kirjastus Pilgrimi raamatutest, mis aitavad enesearenguteekonnal edasi liikuda ning pakuvad toetust erinevate probleemide lahendamiseks.

Foto: Shutterstock.com

“Kainus”

Pikaajalise kogemusega sõltuvusnõustaja Kaja Heinsalu ja tunnustatud ajakirjanik Neeme Raud on välja andnud raamatu “Kainus”, mis on ennekõike neile, kelle jaoks “kangemad kraadid” ei paku enam naudingut, kuid kes ei oska või ei suuda nendega lõpparvet teha, ise samas mõistes, et hukutavale piloteerimisele tuleb lõpp teha, et jõuda uuesti elu päris nautimise ja elamise juurde.

Kuna nii Kajal kui ka Neemel on olnud väga isiklik kogemus sõltuvusega, siis teavad nad täpselt, mida sel teemal küsida ja mida ka vastata. Nad teavad, kuidas sõltlane mõtleb ja mida ta tunneb ning kuidas teda aidata.

“Aeg parandab hoolitsetud hingehaavad”

Kriisipsühholoogi Naatan Haameri kirjutatud “Aeg parandab hoolitsetud hingehaavad” sisaldab arutlusi ja nõuandeid kriisidega toimetulekuks ning üksteisele keerulisel ajal toeks olemiseks.

Raamat sobib teejuhiks neile, kes otsivad kriisis olles julgustust ja väljapääsu, pakkudes inspiratsiooni ja mõtteainet ka neile, kes on võtnud endale abistaja ja toetaja rolli.

“Uus reaalsus”

Alexis Varnurm kirjutab oma raamatus “Uus reaalsus”, et kõik sündmused, mis maailmas praegu aset leiavad, räägivad sellest, et oleme sisenemas uude reaalsusesse. Sellega seoses on kõige tähtsam kohaneda meid ümbritsevate muutustega.

Mis juhtub, kui ei taha oma emotsioone kontrollida? Kuidas negatiivsetest emotsioonidest ja muretsemisest vabaneda? Millised saavad olema suhted inimeste vahel? Milliseks kujunevad uues reaalsuses suhted külluse ja raha energiatega? Oma raamatust vastab Varnurm nendele ja paljudele teistele küsimustele, aidates mõista, mida tähendab inimeste jaoks see, kui Maa energia sagedus muutub.

“Emotsionaalne ja vaimne vägivald”

Beverly Engeli kirjutatud raamat “Emotsionaalne ja vaimne vägivald” on kirjutatud Engeli üle 35 aasta pikkuse töökogemuse põhjal emotsionaalse ja vaimse vägivalla ohvritega.

Pereterapeut Katrin Saali Sauli sõnul on tegu suurepärase raamatuga, mille ta paigutaks psühholoogiateemalise kohustusliku kirjanduse hulka.

Raamatus seletab Engel, miks on end nii raske kehtestada ja õpetab peatama emotsionaalse vägivalla nõiaratast. Samuti aitab see ära tunda omaenda käitumismustrites emotsionaalselt vägivaldseid jooni.

“Kaassõltuvusest vabaks”

Melody Beattie kirjutatud raamat “Kaassõltuvusest vabaks” on neile, kes tunnevad, et on kellegi teise sõltuvuse või probleemi enda õlule võtnud ning neile, kes ei suuda end enam väärtustada ning on hakanud maha suruma oma tegelikke tundeid ja vajadusi.

Beattie viib lugeja läbi kaassõltuvuse keerulise maastiku taas vabaduse, tervise, lootuse ja rõõmu poole. Autori mõistev suhtumine ning selged juhtnöörid, kuidas neid olukordi lahendada, teevad sellest raamatust hinnalise abilise kaassõltuvuslikest käitumismustritest vabanemisel.

“Tunnete teekond”

Inimesed kasutavad endast rääkides erinevaid väljendeid, millest tulenevalt on neil mitmeid probleeme ja kulgemine soovitud sihtide suunas on seiskunud, sest nad on nendesse väljenditesse kinni jäänud ja ei tea, kui palju võimalusi neil tegelikult on.

Terapeut Pille Teearu kirjutab oma raamatus “Tunnete teekond”, et iga märkamine toob edasimineku ja iga emotsioon, mis on nende väljendite taga, on vaja vabastada.

Ta soovitab kõigil võtta kasutusele oma uudishimu, keskenduda ning teha asju lapseliku rõõmu ja ehedusega, teretades kõiki ja kõike, mis teekonnal vastu tuleb. Emotsioonidega pole vaja pidevalt tegeleda, neid on vaja vaid märgata ja vabastada.

Foto: Shutterstock.com
Head Uudised GoodNews