1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KUULA STAR FM-I SAADET I Eduõpetuste juhendaja selgitab: kuidas seada eesmärke ja neid ellu viia?
KUULA STAR FM-I SAADET I Eduõpetuste juhendaja selgitab: kuidas seada eesmärke ja neid ellu viia?

KUULA STAR FM-I SAADET I Eduõpetuste juhendaja selgitab: kuidas seada eesmärke ja neid ellu viia?

Eduõpetuste juhendaja Kai Oja käis külas raadio Star FM hommikuprogrammis ning rääkis, miks on raske eesmärke seada ja unistusi saavutada.

Tähtis on teada, miks sa midagi teed

“Tähtis on teada saada, miks sa midagi teed ning see peab tulema südamest,” rõhutab Kai ja lisab, et tasub läbi mõelda, kas sa tahad teha midagi, sest tõesti ise tahad või seepärast, et kõik teised ütlevad, et peaksid seda tegema.

Kai on ise enda eesmärkide täitmiseks teinud eesmärgikaardi, mis on ID-kaardisuurune kaart, kus on üks isiklik ja üks tööalane eesmärk. Ta vaatab igal hommikul esimese asjana oma eesmärke (siin võiks olla eesmärgi kaarti) ning kui ta päeva jooksul käe taskusse pistab, tunneb seda kaarti ja tal tuleb see meelde. “Selle idee on see, et olen õnnelik ja tänulik selle eest, mis seal on kirjas, justkui see oleks juba minu reaalne elu. Tuletan endale meelde, et see ongi nüüd minu elu. Me elame 95% ajast oma peas ja suurem osa on illusioon – miks ma ei võiks siis oma eesmärki endale pähe lüüa ja seda visualiseerida?” toob ta välja.

Eesmärgid saavutad, luues harjumuse

Kai selgitab, et eesmärkide saavutamine võib takerduda selle taha, et pole tekkinud harjumust. Sa pead seda piisavalt kaua tegema.

Eesmärkide saavutamisse tuleks suhtuda stressivabalt ja see peab tulema sellest, mida sa tegelikult tahad,” märgib Kai ja lisab, et see on ehe näide sellest, kuidas need, need, kellega me oleme ümbritsetud, mõjutavad meie elu.

“Eesmärgi seadmine on selleks, et me ise saaks kasvada ja areneda. See, mis sa selle lõpuks saad, olgu see siis töö, reis, maja või midagi muud, on tegelikult tagajärg,” sõnab ta.

Nippe, kuidas seada eesmärke:

  • Tee nimekiri asjadest, mida soovid saavutada
  • See nimekiri peaks tulema sinu südamest, mida sa päriselt tahad teha ja mis paneks sind arenema ja kasvama
  • Kujuta ette, milline on su elu siis, kui oled enda eesmärgid saavutanud ehk loo visioon
  • Pea meeles, et eesmärkide seadmise mõte ei ole selles, et me peaks endale midagi saama, vaid see, kelleks me muutume ja areneme

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järele siit!

Head Uudised GoodNews