1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KUULA SAADET I Seksuaalsuse õpetaja Karolin Tsarski “Ausad Mehed” podcastis: naise puhul alusta südamest!
KUULA SAADET I Seksuaalsuse õpetaja Karolin Tsarski “Ausad Mehed” podcastis: naise puhul alusta südamest!

KUULA SAADET I Seksuaalsuse õpetaja Karolin Tsarski “Ausad Mehed” podcastis: naise puhul alusta südamest!

Podcasti “Ausad Mehed” tegija Chris Kala vestleb seekordses saates tantraõpetaja, naiste seksuaalsuse õpetaja ja joogaõpetaja Karolin Tsarskiga. Luubi alla võetakse tabudeta teemad nagu seks, iha, kirg, kiim, mehed ja naised, suhted, armastus, petmine, intiimsus, orgasmid, enese- ja partneri rahuldamine, kõrvalise tähelepanu otsimine jne. Kuula saadet!

Mehed peaks õppima eelmängu nautima

Naiste seksuaalsuse õpetaja Karolin Tsarski sõnul on sage probleem seksuaalsuhetes see, et naise tupes pole tegelikult nii palju närvilõpmeid, kui mees arvab. “Mees arvab, et kui ta tuppe siseneb, on naisel kohe automaatselt ülihea. Jah, mehel on kohe ülihea, sest tal on kohe stimulatsioon. Naisel võib see nii olla, aga väga paljude naiste puhul see nii pole,” räägib ta.

Meestele kipub ka eelmäng olema pikk ja igav asi, mida justkui peab tegema, et jõuda naudinguni. Ta soovitab alustada eelmänguga varem. “Alusta sellest, kuidas naisesse päeva jooksul suhtud. Selleks et naise seksuaalsus ärkaks, on vaja, et ta tunneks, et on armastatud, imetletud ja suhe on harmooniline. Näiteks saada sõnum „Ma armastan sind!“ või armas pilt. See juba häälestab naise õigele lainele,” soovitab Karolin meestele, et naise puhul tuleb alustada südamest. Naise puhul – kui suhe ei ole harmooniline, siis ei saa ka erutuda ja seks ei ole sügaval tasandil hea.

Mehed peaksid ka ka õppima eelmängu nautima sama palju kui naine. Seks – nagu kõik elus – on harjumus. Mehed on harjunud, et maksimaalset naudingut saab ainult peenises asuvate närvilõpmete stimuleerimisel. Mees saab õppida oma keha tundlikumaks tegema, et nautida puudutusi kõikjal mujal lisaks peenisele.

“Erogeensete tsoonide 2–3–1 süsteem ehk lähene esmalt n-ö poolerogeensetele tsoonidele (näiteks kael, kõrvanibud), seejärel vähemerogeensetele tsoonidele ja kõige viimasena tugevalt erogeensetele tsoonidele (meeste puhul klassikaliselt peenis, naisel rinnad ja tupp),” õpetab Karolin, kuidas  sujuv liikumine üle kogu keha muudab lõpptulemusena kõik piirkonnad tundlikumaks, erogeensemaks ja nende puudutamise nauditavaks.

Seks on mehe ja naise energia dünaamika

Karolini sõnul on stereotüüpne mõtlemine see, et naine tahab ainult aeglast seksi. “Mõnikord on naisel vaja ka tugevat „läbiraputamist“, mis on just füüsilisele kehale hästi lõdvestav, aga mis üldiselt ei lähe sügavale hinge tasandile,” räägib ta. „Kiire seks ei ole tingimata halb ega aeglane seks hea. Need on lihtsalt erinevad.“

Tema sõnul on seks mehe ja naise energia dünaamika ja  eri energiate vastastikune tõmme. “Dünaamikat saab ära kasutada sellega mängides, lainetades – kord on see aeglasem, kord kiirem,” selgitab ta. Elu tuleb aktsepteerida tervikuna. Ja seks on nagu elu: on eri etappe, kõik on muutuses. Seks on samuti muutuses, on tõuse ja mõõnasid. Sügavuse annab olukorra täielikkus ning sellele alistumine. Ja mõnikord võivad väljakutsuvad olukorrad anda just vajaliku tõuke, et toimuks liikumine järgmisele tasandile.

Joogapraktikad aitavad seksuaalenergiat teadlikult suunata, muuhulgas liigutada orgastilist energiat väljastpoolt sissepoole.

„Libiido tõstmisel on võtmesõnaks kohalolu – naine tunneb, kui mees on üdini kohal, ja juba see iseenesest mõjub seksuaalihale äratavalt. Lisaks on oluline ikkagi eelduse ja pinge äravõtmine. Naine peab tundma, et ta on ihaldusväärne, ilus ja seksikas,” selgitab ta, mis on tegelikult kõige olulisem seksuaalvahekorra puhul.

Füüsilise valu taga on pea alati emotsionaalne valu

Karolini sõnul on naise suhe oma tupega on hästi oluline. “Et sa austad, imetled ja kuulad teda; et sa ei lase sinna kedagi ega midagi sisse, kui sa ei ole selleks valmis või oled väsinud,” selgitab ta. Kui seksuaalvahekord on valulik, siis füüsilise valu taga on pea alati ka tugev emotsionaalne valu või enda loodud blokeeringud.

Ka võivad meeste puhul plahvatuslik ejakulatoorne ning naiste puhul kiire kliitoriorgasm tagajärjena tekitada hoopis hormonaalse kõikumise – orgasmi hetk on ülinauditav, ent siis kukutakse justkui emotsionaalsesse auku. Sellele võib järgneda kaks eri strateegiat – kas soovitakse kohe uut doosi või vastupidi, ei soovita enam nii pea uut orgasmi kogeda, kuna ei taheta langeda taas põhja. Kui üks partner valib ühe, teine teise strateegia, siis tulebki konflikt. “Plahvatusliku orgasmi kinnihoidmine võib aga põhjustada pidevat ja ebamugavat kiima,” räägib Karolin emotsionaalsetest probleemidest, mis seksuaalsusega kaasnevad.

Head Uudised GoodNews