1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KUULA RAADIO ELMARIT I Õnnekoolitaja Dalí Getter Karat: igaüks saab oma õnnetaset tõsta!
KUULA RAADIO ELMARIT I Õnnekoolitaja Dalí Getter Karat: igaüks saab oma õnnetaset tõsta!

KUULA RAADIO ELMARIT I Õnnekoolitaja Dalí Getter Karat: igaüks saab oma õnnetaset tõsta!

Elmari hommikujutus käis külas Dalí Getter Karat, kes korraldab tänasest 30-päevast õnnelikkuse väljakutset, et pühendada ühe kuu õnnele ja muuta terve oma ülejäänud elu õnnelikumaks.

Iga päev algab õnnelikkuse väljakutsega

Dalí Getter Karat selgitab, et väljakutse raames saavad osalejad igal hommikul e-maili, milles on üks video – 7-8 minutit pikk, seega peaks igaühel olema aega see üle vaadata. Videotes annab ta erinevaid nõuandeid, nippe ja harjutusi, et inimene saaks iga päeva alguses endale õnne lähtepunktist fookuse, mida päeva jooksul märgata, teha ja mille peale mõelda.

Eesmärgiks on tema sõnul see, et olla veelgi õnnelikum. Ta tõdeb, et õnneuuringud näitavad, et igal inimesel on erinev ja oma sünniga kaasa saadud õnnetase, aga igaüks saab tõsta seda õnnetaset veelgi kõrgemale. “Nagu iga asjaga, kui tahan milleski eriti osav olla, pean harjutama, et see mul hästi välja tuleks,” selgitab ta. “Õnn ei tähenda, et pean olema kogu aeg suu kõrvuni ja naerma, vaid see on pigem terviklik elukvaliteet.”

Samas sobib õnnelikkuse väljakutse ka neile, kes tunnevad, et elurõõm on kadunud, aga miks mitte osaleda lihtsalt uudishimust, kas saaks veelgi õnnelikum olla.

Dali Getter Karat. Foto: Kersti Niglas

Mis on õnn?

Ühest vastust, mis on õnn, on Dalí Getter Karati sõnul keeruline öelda. Ka õnneuurijad on seda vastust üritanud leida juba aastakümneid.

Küll aga toob ta välja õnneuuringutest õnnehetked – kui palju tunned hetkelist õnnelikkust, õnnetunnet või eufooriatunnet.

Üleüldisem õnn ei tähenda, et koged õnnehetke, aga seda, kas oled üleüldiselt õnnelik. See sõltub paljuski lähisuhetest, tööalastest väljakutsetest, rahalisest seisust, tervisest, rahulolust eluga – see oleneb paljudest asjadest. See määrab ära 10 palli süsteemis üleüldise õnnetaseme.

Dalí Getter Karat  kinnitab, et kui kõik võtaksid rohkem vastutust enda õnne eest, saaks kõik olla natuke õnnelikumad, me peame lihtsalt rohkem teadma, kuidas seda teha ja harjutama.

KUULA RAADIO ELMARI INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews