1. Avaleht
  2. Hingele
  3. KUULA I Terapeut Monika Palm Elmaris: unistustele on võimalik anda reaalselt hoogu
KUULA I Terapeut Monika Palm Elmaris: unistustele on võimalik anda reaalselt hoogu

KUULA I Terapeut Monika Palm Elmaris: unistustele on võimalik anda reaalselt hoogu

Tasakaalukeskust vedava terapeudi Monika Palmi poole pöördutakse eriti aasta alguses sooviga, et alanud aasta tuleks tore ja aasta alguses püstitatud eesmärgid hakkaks täituma.

„Me oleme loonud erinevaid grupitöid, aga ka individuaalselt on võimalik tegeleda sellega, et lihtsalt avardame kohti, kus inimene on võib-olla millegipärast arvanud, et tema unistused ei täitu. On võimalik anda ka tegelikult reaalselt hoogu unistustele. Sellega on tõesti võimalik tegeleda,” kinnitas ta Elmari raadiosaates.

Miks inimesed muretsevad selliste asjade pärast? See tuleneb Monika arvates paljuski sellest, et ollakse joondunud kellegi arusaamistega oma võimekusest. Arusaamised enda kohta mõjutavad seda, kui suutlik inimene ise on unistusteni jõudmisel.

Monikale meeldib Eleanor Roosevelti ütlus „Tulevik kuulub nendele, kes usuvad oma unistuste täitumisse“. „Kui mõtleme leiutistele, mis on läbi aegade olnud, siis kõik need on tegelikult alguse saanud unistustest. Mingitel hetkedel on need lihtsalt ellu tulnud, inimesed on liikunud sinna poole ja kui nemad on suutnud, siis loomulikult suudavad kõik,” sõnas Monika.

„Mõtlemine on üks väga suuri faktoreid, mis võib olla üheks piduriks unistuste poole teel olles. Aga me ei saa üle ega ümber sellest, et tavaelus me peame tegutsema,” täpsustas ta.

Kui on raha, siis on võib-olla rohkem võimalusi, ent avada võimalusi ja liikuda unistuste poole saab ka rahata, usub Monika. Raha tähtsustamine on taas sageli mõjutatud teiste arusaamadest.

„Kas te olete kuulnud, et me ei ole mitte ainult füüsiliselt inimesed, vaid meil on ka hing, vaim? Need sügavad suured unistused on siiski seotud meie hinge essentsiga. Lapsepõlves on kindlasti kõik kogenud seda, et kõik tundubki võimalik, ideed voolavad. Kui jagada seda kellegagi, siis juba keegi ütleb, et see pole ju võimalik,” süstis Monika eneseusku.

KUULA RAADIOSAATE KORDUST! 

Head Uudised GoodNews