1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Kuidas uuel aastal eesmärke saavutada? Määra eesmärgid ja keskendu neile jäägitult!
Kuidas uuel aastal eesmärke saavutada? Määra eesmärgid ja keskendu neile jäägitult!

Kuidas uuel aastal eesmärke saavutada? Määra eesmärgid ja keskendu neile jäägitult!

Kui arendad endas harjumuse seada eesmärke ja prioriteete ning neile jäägitult keskenduda, võid oma elus saavutada mida tahes, kirjutab Brian Tracy raamatus “Omal jõul miljonäriks”, kus ta avaldab 21 saladust, kuidas saavutada majanduslik sõltumatus kiiremini ja lihtsamini, kui sa arvasid.

See oskus on tuhandete, kui mitte miljonite inimeste suurte sissetulekute, rikkuse kasvu ning rahalise sõltumatuse aluseks. Sinu tahtejõu, enesedistsipliini ja iseloomu tähtsaim proovikivi on oskus määrata kindlaks esmased prioriteedid ning töötada nende kallal seni, kuni need on saavutatud. Seda harjumust on kõige raskem kujundada, kuid tõelise edu saavutamiseks on just see kõige tähtsam.

Valem on järgmine. Enne eesmärgi nimel tegutsema asumist koosta nimekiri asjadest, mida sul on tarvis teha. Pane tegevused tähtsuse järjekorda, esitades endale ikka ja jälle neli küsimust.

Milline on sinu kõige väärtuslikum tegevus? 

Milline sinu tegevus töös ja äris on kõigist teistest olulisem?

Mille eest sulle makstakse? 

Milleks sind täpselt tööle võeti? Keskendu tulemustele, mitte lihtsalt tegevustele.

Mida suudad teha, mis hästi tehtuna võib tõepoolest midagi muuta ja mida keegi teine teha ei suuda? 

See on midagi, mida suudad ainult sina. Kui sina seda ei tee, ei tee seda keegi. Kuid kui sa selle ära teed, ja hästi ära teed, võib see tähendada olulist kasu su ärile või edule. Mis see on?

Kuidas sa saaksid just praegu oma aega kõige väärtuslikumalt kasutada? 

Sellele küsimusele on igal ajahetkel ainult üks vastus. Suurte saavutuste ja majandusliku edu võtmeks on määrata kindlaks üks konkreetne tegevus, millest oleks parajasti kõige rohkem kasu, ning selle kallale asuda. Ja mis kõige olulisem: keskendu jäägitult ühele, kõige olulisemale ülesandele ning ära lõpeta enne, kui see on sajaprotsendiliselt täidetud. Ole järjekindel, ära lase end segada ega kõrvale juhtida. Sunni end töötama seni, kuni töö on tehtud.

Hea uudis 

Hea uudis on see, et pidevalt prioriteete seades ja kõrgeima väärtusega tegevustele pühendudes muutuvad saavutused peagi harjumuseks. Seejärjel muutub see harjumus loomupäraseks ning sinu edu elus ja töös ongi garanteeritud. Sellest ühest harjumusest piisab, et saada edukaks ja saavutada oma eesmärgid.

HARJUTUS 

Määra kindlaks kõige olulisem asi, mida saad oma kõige olulisema eesmärgi saavutamiseks just praegu teha, ning sunni end tegema seda ja ainult seda, kuni see on sada protsenti tehtud. Taoline pingutus võib muuta su elu.

Monika Kuzmina Peatoimetaja