1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Kuidas panna ennast tegema asju, mida sa teha ei taha?
Kuidas panna ennast tegema asju, mida sa teha ei taha?

Kuidas panna ennast tegema asju, mida sa teha ei taha?

Kuidas säilitada vankumatu usk ning suutlikkus erakordselt pingutada pikema aja jooksul, et muuta oma elu paremaks? Kuidas muuta ennast emotsionaalselt kõigutamatuks? Kuidas saada üle sisemisest vastuolust oma piiratuse (mille all kõik kannatame) ja loomupärase piiritu võimekuse vahel? Kuidas ikka ja jälle oma elus uusi imesid korda saata?

Kirjastuse Million Mindset raamatus „Imede valem“ jagab Hal Elrod teadmisi, mida on sajandeid kasutatud ka esmalt ilmvõimatuna näivate tulemuste saavutamiseks. Sama strateegiat kasutades on autor ka ise teiste uskumatute eesmärkide täitmise kõrval saanud mitmesajamiljonilise aastamüügiga müügimeheks, jooksnud ultramaratoni pärast ülirasket autoõnnetust, kuigi talle öeldi, et ta ei hakka enam kunagi käima, ja lisaks paranes ta vaatamata kõigele haruldasest vähivormist.

Foto: Shutterstock.com

Avaldame raamatust inspireeriva katkendi, mis räägib sellest, kuidas panna ennast tegema asju, mida peame tegema.

Kuidas panna ennast tegema asju, mida peame tegema (isegi, kui sa ei taha neid teha)

Juba lapsepõlvest saati pole meil olnud kerge teha asju, mida oleme tegema pidanud. Kuigi teame, et rohkem köögivilja tagab parema tervise, et on mõistlik elada alla oma võimete ja päeva jooksul aega maha võttes ning mõtet puhtes maandame stressi, teeme seda pika hambaga või eirame sootuks. Kui asi puudutab tähendusrikka eesmärgi poole püüdlemist, tuleb meil samuti trotsida kiusatust asju edasi lükata, sest need, kes teevad ainult seda, mida tahavad … ei tee üldse eriti palju.

Need, kes teevad ainult seda, mida tahavad … ei tee üldse eriti palju.

Viivitamisest saab eluviis, kus lükkame harjumuspäraselt edasi kõike, mis on ebamugav või võõras või millel napib tõestust. Need on samad tegevused, mis viivad meid sealt, kus oleme, sinna, kuhu tahame jõuda. Kuidas siis panna ennast tegema seda, mida peame tegema, isegi kui me ei taha seda teha? Mõistes edasilükkamise algpõhjust ning tehes midagi selle ületamiseks. Usun, et võid loetleda hulga põhjusi, miks lükkad asju edasi, kui tegelikult on neid ainult üks: seostad edasi lükatava tegevusega valu, hirmu ja ebamugavust. Ongi kõik.

Foto: Shutterstock.com

Edasilükkamise lõpetamiseks pead aru saama, et kogu valu, hirm ja ebamugavus on kujuteldav. See eksisteerib vaid su peas. Ning kaotab tähtsuse, kui teed seda, mis tundub valus, hirmus või ebamugav. Sellele mõelda võib olla hirmutav. Mida rohkem sellele mõtled, seda rohkem lükkad asju edasi. Kuid seda päriselt tehes? Teha seda, millest oled mõelnud – mida pead tegema -, on vabastav. See vabastab su hirmust, pole peaaegu kunagi nii valus, kui endale ütlesid, ning see, mida pidasid ebamugavaks, võtab peatselt koha sisse su mugavustsoonis.

Edasilükkamise lõpetamiseks pead aru saama, et kogu valu, hirm ja ebamugavus on kujuteldav.

Niisiis selleks, et leida motivatsiooni teha, mida tavaliselt edasi lükkad, pead lihtsalt tegutsema. Pead astuma esimese sammu ning seesama samm, liigutus, tekitab motivatsiooni jätkata. Kuid see esimene samm on sinu teha.

Viivitamise edasilükkamine sõltub sellest esimesest, pealtnäha tähtsusetust sammust sinnapoole, mida pead eesmärkide saavutamiseks tegema. Kui oled juba liikmel, ei ole edasilükkamisest enam ohtu. Nüüd tuleb lihtsalt jätkata sinnapoole liikumist. Tuleb järgida iga päev ette määratud protsessi ning enne kui arugi saad, on ainus edasilükkamisega seotud mure suutmatus meenutada, mida see tähendas.

Niisiis selleks, et leida motivatsiooni teha, mida tavaliselt edasi lükkad, pead lihtsalt tegutsema.

Raamatu saab tellida kirjastuse Million Mindset e-poest!

Head Uudised GoodNews