1. Avaleht
  2. Hingele
  3. KUIDAS OLLA VASTUPANDAMATU? Travis Bradberry 11 tähelepanekut
KUIDAS OLLA VASTUPANDAMATU? Travis Bradberry 11 tähelepanekut

KUIDAS OLLA VASTUPANDAMATU? Travis Bradberry 11 tähelepanekut

NaerataMõned inimesed, isegi kui neil pole palju raha, häid sidemeid ja silmapaistvat välimust, kiirgavad siiski endast energiat ja enesekindlust. Nad on seltskonna hing. Just selliste inimeste poole me pöördume kui on vaja abi, soovitusi või tuge. Mis teeb selliseid inimesi vastupandamatuks? Travis Bradberry leiab, et see on usk endasse — neil inimestel pole pidevalt vaja endale midagi tõestada. Nad lihtsalt järgivad mõningaid käitumisreegleid, millest kinni pidades võib igaüks saada ligitõmbavaks. Siin ongi 11 põhjust, miks nad on sellised suhtemagnetid.

Nad suhtuvad igasse inimesse austusega 

Pole tähtis,kellega nad suhtlevad: kas suurkliendi või poemüüjaga — nad on alati viisakad. Kui käitute austusväärse vestluskaaslase juuresolekul ükskõik kellega lugupidamatult, siis lähevad teie püüdlused muljet avaldada kohe nulli. Vastupandamatud inimesed teavad, et nad pole teistest kuidagi paremad, ja austavad igatühte.

Nad järgivad “plaatinareeglit” 

Kuldreegel: “Suhtu inimestesse nii, nagu sa tahad, et nemad sinusse suhtuksid!” — on pisut üheülbaline, see eeldab, et kõigil inimestel on vaja ühte ja sama. Paraku oleme me erinevad: ühed vajavad ühiskonna tunnustust, teised tahaksid varjus püsida ega vaja tähelepanu keskmes olemist. Plaatinareegel ütleb: “Suhtu inimestesse nii, nagu nad tahavad, et nendesse suhtutaks!” ja see arvestab igaühe erilisust. Kui tahate inimestele meeldida, käituge nii, et kõigil oleks mugav.

Nad ei armasta tühje juttusid

Jutud ei millestki ei tekita vestluskaaslastes emotsioone, nad vastavad masinlikult ja te ei kutsu neis esile sümpaatiat. Isegi kõige tühisemat juttu saab sügavamaks muuta, kui esitate mõned küsimused, millele on vestluskaaslasel huvitav vastata. Siiras huvi kutsub alati sümpaatia esile.

Nad on keskendunud inimestele ja ei millelegi muule 

Sellised inimesed keskenduvad ümbritsevale ja mitte ainult endale. Nad ei mõtle, et peaksid kellelgi meeldima ja peavad seepärast ennast vabalt ülal. Pange lihtsalt oma nutitelefon kõrvale ja pöörake tähelepanu inimesele. Keskenduge vestlusele, esitage küsimusi ja see töötab.

Nad ei proovi liigselt meeldida

Ei maksa ennast teiste inimestega suheldes esile tõsta. Vastupandamatutel inimestel ei tule see pähegi. Nad saavad aru, et liiga suur soov meeldida torkab ebameeldivalt silma.

Nad näevad vahet arvamusel ja faktil

Nad jäävad rahulikuks ka kõige tulisemates vaidlustes. Nad ei karda arvamust avaldada, kuid annavad mõista, et see pole tingimata fakt, vaid nende isiklik arvamus. Peab aru saama, et ümberringi on palju tarku inimesi ja kõigil neil on oma arvamus.

Nad on tõelised

Nad on sellised, nagu nad on. Siirad inimesed, keda saab usaldada, tõmbavad enda poole.

Nad on mõistlikult ausad

Kogu aeg aus olla polegi lihtne, sest tõe valimatu näkku ütlemine võib kedagi solvata. Selleks peab püüdma mitte halvasti öelda ja käituda nii, nagu õigem tundub. See võib olla raske, aga ometigi ainus õige tee.

Nad naeratavad

Inimesed kopeerivad teadmatult kaasvestleja kehakeelt. Kui te tahate teisi vähem tõsiseks muuta, naeratage kogu vestluse ajal. Küll näete, nad hakkavad ka teile naeratama.

Nad näevad head välja (kuid mitte liiga)

Sellised inimesed saavad aru, et hea välja näha on sama tähtis kui koristada toad enne külaliste saabumist. See on austuse ja lugupidamise märk. Kuid ei maksa väga oma välimuse lihvimisse kinni jääda.

Nad on elurõõmsad

Neil pole kunagi igav, elu on nende jaoks seiklus ja nad tahavad kõiki enda ümber teha selle osaliseks. See ei tähenda, et neil pole probleeme — nad võtavad muresid ajutistena. Kui miski läks valesti, mõelge lihtsalt, et järgmisel korral läheb paremini.

Toimetas Jüri Kukk 

Head Uudised GoodNews