1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kuidas muuta alateadlik hingamine teadlikuks? Dan Brule hingamispäeval saab teada!
Kuidas muuta alateadlik hingamine teadlikuks? Dan Brule hingamispäeval saab teada!

Kuidas muuta alateadlik hingamine teadlikuks? Dan Brule hingamispäeval saab teada!

Taiji klubis toimub 8. mail hingamine parema vaimse tervise ja soorituse saavutamiseks Dan Brulega.

Kursus on mõeldud huvilistele, kes mõtlevad, kas teadlik hingamine võiks olla üks tee, mille kaudu tuua oma ellu enam tasakaalu ja teadlikkust, mille abil leevendada pingeseisundeid ja toime tulla stressiolukordades.

See päev on kui seemne külvamine teadlikkusemulda, et uurida, mis hakkab juhtuma ja milline taim, õis ja vili sellest seemnest areneb.

„Kui me teadlikult suuname oma hingamist, hakkab tõusma meie teadlikkus. Seega alateadlik hingamine muutub teadlikuks. Hingamine tähendab aga elu. Sinu teadlikkus tõuseb mitte ainult selles sessioonis, vaid ka sinu elus. See on radikaalne muutus hingamise kaudu. Tule ja koge seda koos meiega,” ütleb korraldaja Heiki Tomson.

„Meiega juhtub midagi väga tähendusrikast, kui me treenime oma hingamisemehhanisme reageerima automaatselt teatud viisidel stressiolukordadele (võivad olla nii sisemised kui ka välised). Teatud hingamismustrid lukustavad valu, hirmu või haiguse kehasse ning teatud hingamismustrid lahendavad ja vabastavad valu, hirmu ja haigused. Kui me treenime vabastavad hingamismustrid oma süsteemi, ei pea me mõtlema, kuidas olla armastav ja lahke, me ei pea püüdma olla kannatlikud või mõistvad, me ei pea keskenduma, kuidas olla rahulik ja loomulik. Selle asemel me kaldume automaatselt mõtlema ja tundma ning loomulikult käituma sellisel viisil,” jätkab ta.

„Me keskendume hingamise väele ja potentsiaalile, et vabastada ennast füüsilistest, emotsionaalsetest ja psühholoogilistest pingeseisunditest, et olla õnnelik, ekstaatiline, armastav ja loominguline elu kõige keerulisematel hetkedel. Me keskendume hingamisharjutustele ja tehnikatele, mida kasutavad eliitsportlased, joogid ja meistrid, sest kõik inimesed väärivad samasugust tervise-, vabaduse-, loomingulisuse- ja eluenergiataset,” sõnab Heiki.

Koolituse tulemusena oskad:

  • vabastada oma hingamist ja hingata kergemalt
  • vallandada elujõuenergiavoolu oma kehas
  • tunda end energilisemalt ja rohkem elus, lõdvestunult ja keskendunult

Päevakava:

  • Teadlik hingamine füüsilise, emotsionaalse, psühholoogilise ja rakutervise ja heaolu heaks
  • Sümpaatilise ja parasümpaatilise närvisüsteemi tasakaalustamine
  • Hingamine kui käitumine: hingamispsühholoogia ja käitumisteaduste kombineerimine
  • Hingamise kaks aspekti
  • Loovuse äratamine ja toitmine

Dan Brule on üks hingamise tipptreenereid maailmas. Ta on töötanud Tony Robbinsiga, kes on maailmakuulus Ameerika motivatsioonikõneleja. Selle päeva jooksul jagab Dan oma kogemusi ja õpetab programmi, mida ta jagas Tony Robbinsi Mastermind Groupiga: sisemise tarkuse aare ja sügava loomingulisuse äratamine.

Näitleja, koolitaja ja kirjanik Inga Lunge meenutab, kuidas tema Dani koolitusel käis ja enne koolituspäevade algust toimus Tallinnas Õpetajate Majas hingamiskontsert Tom Valsbergi, Matia Kalli ja Dani eestvedamisel: „Tundus, et see on hea viis ennast teemaga rohkem kurssi viia. Tagantjärele on seda meenutada isegi pisut naljakas. Aga just sellel õhtul juhtus minuga asju, mida ma arvasin, et inimesega kunagi juhtuda ei saa.”

Ta usaldas end täielikult protsessi ja koges tema jaoks senini ebareaalseid kehalisi ja vaimseid aistinguid. „See oli nüüd pehmelt öeldud – mu keha käitus nii, nagu see kunagi varem ei olnud käitunud. Mäletan, et istusin pärast hingamisrännakut põrandal ja vaatasin kõiki teisi ruumis viibinud inimesi hämmeldunud öökulli pilguga. Ma ei olnud sel hetkel päris kindel, kas kõik need inimesed, kes kohale olid tulnud, on ikka päris n-ö normaalsed – eriti just Dan, sest tema lasi nii veidratel asjadel juhtuda.”

Inga pea oli mõtetest sassis. Ta jalutas läbi vihmase õhtu sõprade juurde ja püüdis aru saada, kas järgmisel hommikul koolitusele minna on ₋ arvestades kogetut ₋ arukas või hullumeelne. „Mul on hea meel, et otsustasin Danile veel ühe võimaluse anda. Ju see teekond pidi minu jaoks sedavõrd suure raputusega algama, et ma päriselt mõnedest asjadest aru saaksin, et ma päriselt märkaksin, oleksin kohal, võtaksin aja maha, saaksin iseendast rohkem aru,“ arvab Lunge.

Rohkem infot leiab SIIT!

 

Head Uudised GoodNews