1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kuidas alustada enesearenguteel liikumist?
Kuidas alustada enesearenguteel liikumist?

Kuidas alustada enesearenguteel liikumist?

OSHO aktiivsete meditatsioonide® juhendaja ja hüpnotisöör Kerli Vau korraldab sel reedel, 10. veebruaril Tao Keskuses Osho dünaamilist meditatsiooni ®. “Eneseareng on tänapäeval väga populaarne ja vajalik teema, arvestades, mis meie ümber maailmas praegu toimub,” räägib Kerli põhjustest, miks me võime inimestena “kokku joosta”.

Kuidas tulla toime muutuvas maailmas seatud erinevate ootuste ja standarditega, mis pole inimloomusele omased? Kes ma olen? Mida ma siia tegema tulin? Kas see, mida ma praegu teen, on õige? Ning kõige olulisem küsimus: kust ma alustama pean?

Kerli Vau. Foto: Gertrud Alatare

Et leida sobiv tehnika, tasub katsetada

Kerli tõdeb, et küsimusele, kust enesearenguteel alustada, on keeruline vastata, kuna inimesed on erinevad ning tehnikaid on tänapäeval palju.

“Selleks, et leida endale toimiv tehnika, soovitan katsetada, mis endale huvi pakub,” annab Kerli alustamiseks nõu ja lisab, et kui me soovime enda elu muuta, siis peame alustama iseendast, vastutus on puhtalt igal inimesel endal.

Kui me soovime enda elu muuta, siis peame alustama iseendast, vastutus on puhtalt igal inimesel endal.

Osho dünaamiline meditatsioon® on üks viisidest, kuidas õppida iseennast vaatlema ning kui me õpime ennast vaatlema, oskame me paremini iseennast mõista, miks me käitume või teeme asju nii nagu me teeme.

Mõned näited, kuidas OSHO dünaamiline meditatsioon® on kasulik:

  • vähendab stressi;
  • vabastab pingetest;
  • lõõgastab;
  • tagab parema une;
  • annab võimaluse vaadelda iseennast ilma hinnanguteta;
  • mõistad ennast paremini;

Kuidas OSHO dünaamiline meditatsioon® käib?

Meditatsioon kestab 1 tund ja koosneb viiest staadiumist. Hoia oma silmad kinni terve meditatsiooni aja.

Kerli Vau. Foto: Gertrud Alatare

Esimene staadium: 10 minutit

Kaootiline hingamine läbi nina, luba hingamisel olla intensiivne, sügav, kiire, ilma rütmita, ilma mustrita – ja keskendu alati väljahingamisele. Keha hoolitseb sissehingamise eest. Hingamine läheb sügavale kopsudesse. Tee seda nii kiiresti ja tugevalt kui sa saad kuniks sa saad sõna otses mõttes hingamiseks. Kasuta oma loomulikke kehaliigutusi, et aidata energial tõusta. Tunne seda tõusmas aga ära lase lahti sellest esimeses staadiumis.

Teine staadium: 10 minutit

PLAHVATA!…Lase lahti kõigest, mille peab välja viskama. Järgi oma keha. Lase oma kehal väljendada kõike, mis seal on. Mine totaalselt hulluks. Karju, nuta, hüppa, peksa, raputa, tantsi, laula, naera: püherda maas. Ära hoia midagi tagasi; hoia oma kogu keha liikuvuses. Natukene näitlemist tihti aitab alustamisel. Ära kunagi luba oma mõistusel segada sinna protsessi. Mine hulluks teadlikult. Ole totaalne!

Kerli Vau. Foto: Gertrud Alatare

Kolmas staadium: 10 minutit

Käed kõrgel üleval, hüppa üles ja alla karjudes mantrat, „Huu!Huu!Huu!“ nii sügavalt kui võimalik. Iga kord kui sa maandud oma täisjalgadele, lase sellel helil kloppida sügavalt sinu seksuaalkeskust. Anna kõik mis sul on; väsita end täielikult.

Neljas staadium: 15 minutit

STOP! Jäätu kus iganes sa oled, mis iganes asendis sa oled. Ära kohenda oma keha mitte mingil moel. Köha, liigutus, ükskõik mis, häirib energia liikumist ja kogu pingutus kaob. Vaatle kõike mis toimub sinuga.

Viies staadium: 15 minutit

Tähista! Muusika ja tantsuga väljenda kõike, mis seal on. Kanna oma elulisust endaga terve päeva jooksul.

Piletid leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews