1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kuidas afirmatsioonide abil muutusi ellu viia?
Kuidas afirmatsioonide abil muutusi ellu viia?

Kuidas afirmatsioonide abil muutusi ellu viia?

Coach Chanet Siret Simonen selgitab, et afirmatsioonid ehk kinnitused iseendale on lihtsad, positiivsed laused, mis toetavad enda sisekõne muutmist. Ta annab nõu, kuidas afirmatsioonide igapäevaselt kasutamine sind aidata saab.

Kuidas afirmatsioonide abil muutusi ellu viia?

Selleks, et muutusi saaks ellu viia, peame Chaneti sõnul kasutama sisekõne, mis oleks meid toetav. Seda saab toetada läbi endale toetavate afirmatsioonide loomise. Seejuures on oluline, et laused oleks üles ehitatud nii, et see kõik oleks justkui juba olemas ning oleks hea, kui need oleks sinu enda loodud ja kindlasti positiivsed. Hea viis enda jaoks oluliste afirmatsioonide loomiseks on kuulata, mis on need negatiivsed afirmatsioonid, mida praegu endale ütleme ja muuta need positiivseks. Näiteks mitte “Ma ei suuda!”, vaid “Ma suudan!”,  mitte “Mul ei ole kunagi iseenda jaoks aega!”, vaid “Mul on alati enda jaoks aega!”

Samuti võib mõelda, mis on see, mida sa praegusel hetkel kõige rohkem vajad. Näiteks: “Ma olen rahulik. Ma olen julge! Ma leian igas olukorras parima lahenduse. Ma leian igas hetkes toetavad lahendused endale ja perele. Ma märkan positiivseid hetki ja naudin aega perega.”

“Taolised korduvad kinnitused aitavad alateadvuse ümber programmeerida ja õige pea märkame muutusi oma suhtumises ja tegudes,” soovitab Chanet proovida.

Selleks, et muutusi saaks ellu viia, peame Chaneti sõnul kasutama sisekõne, mis oleks meid toetav. 

Chanet Siret Simonen. Foto: Kristi Kullerkupp

Pea meeles!

  • Afirmatsioonid on jaatavas vormis. Mitte  “Ma ei taha sisse magada!”, vaid  “Ma ärkan igal hommikul õigeaegselt!”
  • Afirmatsioonid on positiivsed laused. Mitte “Ma ei ole piisav seda tegema”, vaid “Ma olen igal hetkel piisav järgmise sammu jaoks.”
  • Selleks, et tekiks uus toetav sisehääl, tuleb afirmatsioone pidevalt korrata.
  • Chanet lisab, et sa võid afirmatsioone kasutada visioonide loomisel. Lausu enda kohta laused, mida soovid enda olemuses kasutada, isegi kui sa veel ei tunne seda. Kui ei ole valmis ütlema, et olen julge ja enesekindel, siis mängi nii kaua sõnadega, kuni see tundub sulle hea. Näiteks: “Ma olen valmis olema julge ja enesekindel.”

Kas sina tead, mida sa oled oma ellu loomas? Kui palju sa tegelikult julged elada, päriselt elada, oma unistuste elu? Kas sa julged võtta vastutuse, et liikuda enda visioonide suunas? Kas tahad ja soovid, aga tunned, et kaotad iseend ja visiooni teekonnal? Ootamatud takistused tulevad teele ja loobud, olenemata enda tugevast soovist muutuda ja muuta? Kui vastasid millelegi jah, kutsuvad terapeut Merliis Sulg ja coach Chanet Siret Simonen huvilisi 14.-16. jaanuari nädalavahetusel visiooni retriidile Hiiumaal, et sukelduda oma visioonidesse, loomisesse ning vaadata, mis on takistuseks – miks ikka ja jälle ei loo sa seda, mida tahaksid.

Rohkem infot leiab Facebookist! 

Head Uudised GoodNews